Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTO'nun yetiştirdiği dış ticaret profesyonelleri sahaya çıkıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO),'KOBİ'lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi' çerçevesinde yetiştirdiği 60 Dış Ticaret Profesyoneli genci işverenlerle bir araya getirdi.

Bakan Varank Diyarbakırlılara meyan şerbeti ve limonata ısmarladı

Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği açılış töreni için kentte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, esnaf ziyareti esnasında vatandaşlarla bir araya gelerek simit, limonata ve meyan şerbeti ikram etti.

Sosyal medya reklamlarını doğru kullananlar satışlarını arttırıyor

Özellikle pandemi döneminde etkin olarak vatandaşların karşısına çıkan sosyal medya reklamlarının, doğru yöntemlerle kullanıldığında satışları arttırdığı kaydedildi.

Hani'ye müjde ilçe halkı doğalgaza kavuşuyor

Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin vatandaşların ucuz ve temiz enerji olan doğal gaza kavuşması için başlattığı girişimler sonuç verdi.

Bakan Varank'tan Diyarbakır'a müjde

Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği açılış töreni için kentte gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karacadağ Kalkınma Ajansı toplu açılış töreninde '5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, yaklaşık 2,5 milyar liraya mal olacak Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesinde artık son eşiğe geldik. Projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak' dedi.

Elazığ'da tarımsal üretime değer katacak Elagro A.Ş.'nin yatırım süreci başlıyor

Tarımına yüksek katma değer sağlamak ve Elazığ'ın sosyo-ekonomik kalkınması için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde kurulan Elagro A.Ş. yatırım sürecini başlatıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen tesisin Elazığ 1.OSB'de kurulacağı kaydedildi.

Elazığ'da 257 yatırımcıya 3.5 milyon lira destek

Elazığ'da makine ekipman alımları çerçevesinde asil listede yer alan 441 yatırımcıdan 257 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, '7 milyon TL sözleşme bedeli üzerinden 3.5 milyon TL hibe ödemesi alındı' dedi.

Elazığ'da 45 derece altında salatalık hasadı

Elazığ'da merkeze bağlı Yurtbaşı köyünde 16 dönüm alan üzerinde kurulan serada salatalık hasadı başlarken, işçiler 45 derece sıcağın altında çalışmanın zorluğunu yaşıyor.

Esenbey'de altyapı çalışmalarının temeli törenle atıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından Akçadağ İlçesi Esenbey, Doğantepe ve Taşolar Mahallesi'ne yapılan altyapı çalışmaları için temel atma töreni yapıldı. Esenbey Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene, Vali Hulusi Şahin, Akçadağ Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, İller Bankası Elazığ Bölge Müdürü Celal Kaştı, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, İş İnsanı Akmercan Şirketler Grubu Başkanı Gazi Akmercan, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Tahmazoğlu çiftçinin hasat sevincine ortak oldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi'ne bağlı Bostancık Köyü'nü ziyaret ederek çiftçinin hasat mutluluğuna ortak oldu.

MTÜ'den tahıl üretimine destek

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, Türkiye tarımına destek amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tarım Kampüsü Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazisinde bulunan uygun alanların tamamında tahıl üretimi yapılıyor.

Mayıs ayında kuru kayısıdan 20 milyon dolarlık gelir elde edildi

Malatya'da Mayıs ayında gerçekleştirilen 3 bin 616 ton kuru kayısı ihracatından 20 milyon 246 bin dolar gelir elde edildi.

Özcan: ''Türkiye 2022 ve 2023 yılını tarım yılı ilan etmeli''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatları çiftçiyi memnun ederken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 'Türkiye 2022 ve 2023 yılını kesinlikle tarım yılı ilan etmeli' dedi.

Dalbastı kirazında rekolte düştü kalite yükseldi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yetişen dalbastı kirazında yeni mahsullerin hasadı 10 güne kadar başlayacak. Bu yıl rekoltede kısmi düşüş olsa da üretici, kalitesi yüksek olan kirazların özellikle ihracatçılar için aranan bir ürün olacağını söyledi.

Genç girişimciler Darende'ye hayran kaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu'ndan bir heyet, Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret ederek başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Türkiye'de ilk kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan oda Malatya TSO oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Türkiye'de ilk kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Diyarbakır'da bal üreticilerine malzeme desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, modern arıcılığın geliştirilmesi amacıyla bal üreticilerine ekipman desteğinde bulundu.

Çiftçilere silajlık mısır desteği

Gaziantep Şahinbey Belediyesi üretimin artması için çiftçilere verilen desteği sürdürerek 2 bin torba silajlık mısır dağıtımı için protokol imzaladı.

Gıda krizi ve gıdanın geleceği Gaziantep'te masaya yatırıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) iş birliğinde, Gaziantep merkezli Karkas Çiftliği'nin katkılarıyla 'Gıda Krizi ve Gelecek' konulu panel gerçekleştirildi.

Toplam 4933 haber.