Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye raporuna göre, Elazığ'ın ihracatı artmaya devam ediyor.

Malatya'da şehir içi toplu taşıma ücretleri güncellendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ şirketi ile özel sektöre ait halk otobüslerinde yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı.

GSO'dan sanayi fuarına çıkarma

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Gaziantep Savunma Sanayi ve Teknoloji Kümesi, Dünyanın en büyük sanayi fuarı niteliğinde olan Hannover Uluslararası Sanayi Fuarı'na çıkarma yaptı.

Gaziantep'ten Mayıs ayında 736 milyon 764 bin dolar ihracat gerçekleştirildi

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı rakamlarına göre Gaziantep'ten Mayıs ayında 736 milyon 764 bin dolar ihracat yapıldı.

GAİB Haziran ayı eğitim takvimini duyurdu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Haziran ayı eğitim takvimini kamuoyuyla paylaştı.

Diyarbakır'da kahve festivali

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası destekleri ile anlaşma sağlanan firmalarla 28-29-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Aydın’da ekmek 4 TL oldu

Aydın'ın Efeler ilçesinde 3 liradan satılan 220 gramlık ekmek 200 grama düşürülerek 4 TL'ye çıkartıldı.

Gaziantep'ten 5 ayda 4.3 milyar dolar ihracat

Dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisine önemli katkı sunan Gaziantep, mayıs ayında resmi tatiller sebebiyle iş günü kaybının da etkisiyle 736 milyon 763 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracat ile birlikte Gaziantep'in 2022 Ocak-Mayıs dönemi ihracatı ise 4,3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Gaziantep kalkınmamın lokomotifi haline geldi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşu (ISO 500) araştırmasında Gaziantep'ten listeye giren 33 firma için bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesut Acar'a 2 önemli görev

Acarsan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Acar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu üyeliğine seçildi.

Sanko Holding'e listede en fazla şirketi bulunan grup ödülü

Anadolu'nun En Büyük 500 şirketi araştırmasında Sanko Holding, listeye giren 4 şirketiyle listede en fazla şirketi bulunan grup oldu.

MediaMarkt, yurtiçindeki mağaza sayısını arttırdı

Elektronik perakendecisi MediaMarkt, Diyarbakır'da bin 800 metrekarelik yeni mağazasını açtı.

Yıldırım: ''Zamlar rekabet şansı bırakmıyor''

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, doğalgaz ve elektrik tariflerine yapılan zamların uluslararası piyasadaki rekabet gücünü olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Lidersan İSO 500'de

Türkiye'nin global pazarlardaki gururu Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş.İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması'nda Türkiye'nin en büyük ilk beşyüz sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi:

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, enerji maliyetlerindeki artışların sanayi üretimi üzerinde baskıyı artırdığını belirterek, ekonominin bel kemiği olan sanayi üretiminin gücünün kırılmaması gerektiğini söyledi.

Malatya TSO'dan Vali Şahin'e hayırlı olsun ziyareti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 11 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Malatya Valiliği görevine atanan Malatya Valisi Hulusi Şahin'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Sabit fiyat ve israf enflasyon üretiyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (European Bank for Reconstruction and Development) Finansal Danışmanlığı ile Raportörlüğü görevlerini yürüten Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, Türkiye'de sabit fiyat politikası ile israfın enflasyon ürettiğini belirterek, fiyat istikrarın sağlanması ve enflasyonun düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

Kadooğlu Holding'in İSO 500 gururu

Kadooğlu Yağ, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2021 sıralamasında 209. sıraya yükseldi. Pandreminin bütün olumsuzluklarına rağmen üretimden istihdamdan ve ihracattan vazgeçmeyerek var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Kadooğlu ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Koçer'den 500 firma arasına giren Gaziantepli işadamlarına tebrik

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye'nin500 Büyük Sanayi Kuruluşunu açıkladı. Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Başkanı Cihan Koçer Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021 sıralamasında yer alan Gaziantep merkezli şirketlerin yönetici ve çalışanlarına başarıları nedeniyle tebrik ederek, şehrin, bölgenin ve ülkenin ekonomisine kattıkları güç için teşekkür etti.

Toplam 4922 haber.