Ekonomi

Ekonomi Haberleri

24 Haziran’dan itibaren ekmek 4 TL oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Oğuzhan Sadıkoğlu, beraberinde TSO Yönetim Kurulu ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, yeni dönem görevinde başarılar dilediler.

Dünya sağlık turizmi fuarı Hestourex 2022 kapılarını açtı

İlk kez 2017 yılında Antalya'da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex'in 4'üncüsü kardeş ülke Azerbaycan'da kapılarını açtı. Gerek Türkiye gerekse Azerbaycan'dan önemli isimlerin katıldığı fuarda turizm acenteleriyle, otel ve hastane yöneticileri buluştu.

Kuru meyve sektörü Malatya'da toplandı

Malatya Ticaret Borsası'nda bir araya gelen Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği, kuru kayısı istişare toplantısında, sezon öncesi ürünler değerlendirildi.

Diyarbakır'da 697 projeye 13 milyon TL hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi ile Diyarbakırlı üreticilere bu yıl yaklaşık 13 milyon TL hibe verildi.

Bu yıl 100 çalışandan 64’ü tatil planı yaptı

Türkiye genelinde 3 bin 634 çalışan ile gerçekleştirilen araştırmaya göre çalışanlar bu yıl Temmuz ve Ağustos ayında yaz tatili yapacak. 100 çalışandan 64'ü tatil planı yaparken, tatile çıkacakların yüzde 71'i özel araçla seyahat edeceğini söyledi. Çalışanların en gözde tatil rotası ise Antalya.

Mesleki eğitim ve istihdam projesinde iş birliği protokolü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) arasında, istihdam imkanlarını artırmak ve sektörlere yönelik nitelikli işgücünü geliştirmek amacıyla Sosyoekonomik Sürdürülebilirlik ve Güçlendirme Programı (SES) çerçevesinde iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye-Suudi Arabistan ticari ilişkilerde yeni dönem

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki üst düzey ziyaretler ticari ilişkilere olumlu şekilde yansıyor. Her iki ülkenin üst düzey yönetcilerinin de katıldığı toplantılarda, ticaretin önündeki engeller ve sağlanabilecek kolaylıklar gündeme alındı.

GSO haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Başkan Fadıloğlu, sebze ve meyve atıklarını ayrıştırdı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Biyobozunur Atık Yönetim Projesi çerçevesinde semt pazarında sebze ve meyve atıklarını kaynağında ayrıştırdı. Elde edilen kompost, toprak iyileştirici olarak çiftçilere dağıtılacak.

Gaziantep'te işletmelere 'İnsan kaynakları mentörlüğü' hizmeti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) PEP Programı iş birliği ile yürütülen İstihdam İçin Yeşil ve Dijital Dönüşümün Desteklenmesi Projesi çerçevesinde, günümüzde yaşanan sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal değişimlerin iş süreçlerine olan etkisini azaltmak, işletmelerin insan kaynaklarının bu değişimlere uyumunu sağlamak, ürün ve hizmet kalitelerini iyileştirmek hedefiyle, İnsan Kaynakları Mentörlüğü hizmeti veriliyor.

2 yıl aradan sonra işleri açıldı, hac malzemesi satan esnafın yoğunluğu başladı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları hac malzemeleri satan esnafın yolunu tuttu. 2 yıl aradan sonra işleri açılan esnaf, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Dörtlü karışım yem bitkisinden üstün verim alındı

Malatya'da deneme amaçlı bir üreticinin tarlasına dörtlü karışım yem bitkisi ekilerek, üstün verim alındı. Böylece Malatya'da ikinci ürüne imkan sağlanıyor.

Malatya Hayvan Pazarı yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek bu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Şahinbey'de çiftçiye slajlık mısır desteği

Şahinbey Belediyesi üretimin artması için çiftçilere verilen desteği sürdürerek 2 bin torba silajlık mısır dağıtımına başladı.

İhracatçının gözde pazarı: Cibuti

Cibuti'nin Türkiye Büyükelçisi A. Hüseyin Abdillahi, GAİB hizmet binasında Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret ilişkilerini değerlendirdi.

Başkan Çınar, yeni belediye hizmet binası inşaatında çalışan işçilerle bir araya geldi

Yapımı devam eden Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasında çalışan işçilerle öğlen yemeğinde bir araya gelen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Alın terinizi, emeğinizi ve gayretlerinizi takdirle karşılıyoruz. Hep birlikte çalışarak, el ele vererek ilçemize modern ve güzel bir belediye hizmet binası kazandıracağız' diye konuştu.

Başkan Sadıkoğlu: 'İhracat ürünlerinde 'Malatya Kayısısı' adının kullanılmasını rica ediyoruz'

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği heyetini ağırlayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yaptığınız ihracatlarda 'Malatya Kayısısı' adının kullanılmasını önemle rica ediyoruz' dedi.

Gaziantep'te meslek liseleri halk ekmek üretecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın uygun fiyata kaliteli ekmeğe ulaşımını sağlayacak 'Gazi Ekmek Projesi' çerçevesinde meslek liselerinin fırınlarında günlük 50 bin ekmek üretimi yapılmasını öngören protokol, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yıllardır birçok hizmeti ücretsiz veren meslek liselerinin şimdi de halk için ekmek ürettiğini vurguladı.

Gapshoes Fuarı'nda iş dünyası buluşması

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen 'Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi' çerçevesinde İş Dünyası Buluşması'nın 3'üncüsü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplam 4936 haber.