Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Alfa Romeo Tonale Gaziantep'te tanıtıldı

Alfa Romeo'nun merakla beklenen kompakt SUV Modeli 'Tonale' Gazianteplilere özel bir etkinlikle tanıtıldı.

Diyarbakır'da tatlıcılar siparişleri yetiştirmek için üç vardiyaya geçti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Diyarbakır'da bulunan Hacıbaba Pastaneleri tatlı imalathaneleri yoğun mesai harcamaya başladı. Şehir içi ve dışından sipariş alan tatlı imalatçıları, bayram nedeni ile üç vardiya çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyor, gıda denetimleri ise tepsi başına yapılıyor.

KARDEMİR ’Sürdürülebilirlik Raporu’ yayınlandı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı.

Kuzey Kuşak Yolu trafiği rahatlatacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulundu.

Tahmazoğlu domates ve biber hasadı yaptı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl dağıtmış olduğu biber fidelerinin vermiş olduğu mahsulü Muhacirosman Mahallesi'nde çiftçilerle birlikte topladı.

Halk Ekmek büfesi sayısı 422’ye yükseldi

Ankara'da Halk Ekmek büfesi sayısı 422'ye yükseldi.

BDDK kararı ile krediler durdu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, BDDK'nın ticari kredilere kısıtlama getiren kararın ardından bankaların şirketlere kredi kullandırmaktan çekindiğini belirterek serbest piyasa modeline müdahale niteliğindeki bu tarz kararların endişeleri artırdığını söyledi.

Malatya TSO'dan başarıya plaket

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2021 yılı en fazla ihracat yapan ilk 1000 firma listesine giren Malatya İstanbul Piliç'i ziyaret ederek plaket takdim etti.

Diyarbakır'da aylarca özenle bakılan kurbanlıklar yola çıktı

Diyarbakırlı besici, özenle beslediği küçükbaş kurbanlıkları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Hatay'da satılmak üzere yola çıkarttı.

Bölge odalarının 22. toplantısı Osmaniye TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 22. toplantısını Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda gündem; lojistik merkezlerin bölgenin gelecek projeksiyonunda önemi ve yapılabilecek çalışmalar oldu.

Güneydoğulu hububatçılardan Ankara'ya çıkarma

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Celal Kadooğlu Başkanlığında Ankara'ya giden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar'la diğer bürokratları ziyaret ederek sektörel sorunların çözülmesi için destek istedi.

Adıyaman'da kadınlar, bademden yeni ürünler elde ediyor

Türkiye'nin badem üretim merkezi Adıyaman'da kadınlar, sütten muhallebiye, undan yağa kadar birçok ürünü bademden elde etti.

Ayvalı Mahallesinde yatırım bilgilendirme toplantısı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Darende İlçesi Ayvalı Mahallesi'ne yapılan alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili Yatırım Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Yatırım bilgilendirme toplantısının ardından Ayvalı Kültür Merkezi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

MTSO'da ' Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB İlişkileri Açısından Etkileri' konuşuldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB ilişkileri açısından Etkileri' konulu konferans düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri TİM'de daha güçlü

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada sona eren ihracatçı birlikleri ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) seçimlerinin sonuçları değerlendirdi. Açıklamada, 'GAİB TİM bünyesinde çok önemli sorumluluk ve görevler üstlenmiştir. 2022 yıl sonu hedefi olan 12 milyar doları aşmak için bütün birliklerimizle çalışmaya devam edeceğiz' denildi.

Başkan Arslan: 'Bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır'

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin ile 2 milyon lira arasında faizsiz kredi verileceğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır' dedi.

Sanko'nun kadın mühendisleri Konukoğlu ile bir araya geldi

Sanko'da çalışan kadın mühendisler, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile çay sohbetlerinde bir araya geldi. Dünya Kadın Mühendisler Günü'nü kutlayan Konukoğlu, ''Hedefimiz beyaz yaka çalışanlarda kadın-erkek eşitliğini yakalamaktır'' dedi.

Kadayıfçı Sıtkı usta 12'nci şubesini hizmete açtı

Diyarbakır'ın tatlıda Türkiye'de marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı usta, 12'nci şubesini vatandaşların hizmetine sundu.

Diyarbakır'da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

Diyarbakırlı iş adamı Kadir Denizhan, 30 milyonluk dev yatırımı vesilesiyle 7'den 70'e herkesi tarihi Sur, Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'yle bir araya getirdi. 150 kişiye istihdam kapısı sağlayan Two kafe ve restoran, 25 bin metrekare alana kuruldu.

Toplam 4927 haber.