Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğulu hububatçılardan Ankara'ya çıkarma

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Celal Kadooğlu Başkanlığında Ankara'ya giden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar'la diğer bürokratları ziyaret ederek sektörel sorunların çözülmesi için destek istedi.

Adıyaman'da kadınlar, bademden yeni ürünler elde ediyor

Türkiye'nin badem üretim merkezi Adıyaman'da kadınlar, sütten muhallebiye, undan yağa kadar birçok ürünü bademden elde etti.

Ayvalı Mahallesinde yatırım bilgilendirme toplantısı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Darende İlçesi Ayvalı Mahallesi'ne yapılan alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili Yatırım Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Yatırım bilgilendirme toplantısının ardından Ayvalı Kültür Merkezi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

MTSO'da ' Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB İlişkileri Açısından Etkileri' konuşuldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye-AB ilişkileri açısından Etkileri' konulu konferans düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri TİM'de daha güçlü

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada sona eren ihracatçı birlikleri ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) seçimlerinin sonuçları değerlendirdi. Açıklamada, 'GAİB TİM bünyesinde çok önemli sorumluluk ve görevler üstlenmiştir. 2022 yıl sonu hedefi olan 12 milyar doları aşmak için bütün birliklerimizle çalışmaya devam edeceğiz' denildi.

Başkan Arslan: 'Bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır'

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin ile 2 milyon lira arasında faizsiz kredi verileceğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır' dedi.

Sanko'nun kadın mühendisleri Konukoğlu ile bir araya geldi

Sanko'da çalışan kadın mühendisler, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile çay sohbetlerinde bir araya geldi. Dünya Kadın Mühendisler Günü'nü kutlayan Konukoğlu, ''Hedefimiz beyaz yaka çalışanlarda kadın-erkek eşitliğini yakalamaktır'' dedi.

Kadayıfçı Sıtkı usta 12'nci şubesini hizmete açtı

Diyarbakır'ın tatlıda Türkiye'de marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı usta, 12'nci şubesini vatandaşların hizmetine sundu.

Diyarbakır'da 30 milyonluk yatırım ile dev tesis kurdu: 150 kişiye istihdam sağladı

Diyarbakırlı iş adamı Kadir Denizhan, 30 milyonluk dev yatırımı vesilesiyle 7'den 70'e herkesi tarihi Sur, Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'yle bir araya getirdi. 150 kişiye istihdam kapısı sağlayan Two kafe ve restoran, 25 bin metrekare alana kuruldu.

Ankara’da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar satışa sunuldu

Ankara'da toplu taşıma araçlarında unutulan 2 bin 210 adet eşya açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.

GTB TOBB delegeleri TOBB'un 70. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve GTB TOBB Delegeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70'inci kuruluş yıldönümü etkinliği çerçevesinde düzenlenen toplantı ve etkinlik programlarına katıldı.

TOBB'un 70. yılında GSO'ya gururlandıran ödül

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde, Türkiye'nin ilk Avrupa Birliği (AB) tescilli ürünü olan Antep baklavasını tescil ettiren Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) ödül verildi.

Güneş Enerji Santrallerinde verimlilik artıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ve Bismil'de yer alan Güneş Enerji Santrallerinden daha iyi verim alabilmek için panel temizliklerini yaptı.

Elazığ'da toplu taşıma ve ekmek fiyatlarında artış

Elazığ Şoförler Odası ve Fırıncılar Odasının aldığı karar doğrultusunda toplu taşıma ücretleri yüzde 50, ekmekte yüzde 33 artış gerçekleştirildi. Yeni tarifeye göre, 200 gramlık ekmek 3 liradan 4 liraya, 4 liralık şehir içi ulaşım bedeli de 6 liraya çıktı.

Ahmet Fikret Kileci, TİM Başkanvekilliği görevine seçildi

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, TİM Başkanvekilliği görevine seçildi.

Ayakkabı ve terlik sektöründe yeni ürün ve modeller Gaziantep'te sergilendi

Ayakkabı ve terlik sektör temsilcilerinin yeni model ve ürünlerini sergilediği 33. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı sona erdi.

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Yüksel'in altın projesine güneydoğudaki oda başkanlardan tam destek

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel'in düşük ayarlı altınların piyasadan toplanması ve yerine darphanede basılan altınların piyasaya sürülmesi projesine Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin kuyumcular odası başkanlarından tam destek geldi.

Kadooğlu Yağ dünya markası olma yolunda

Türkiye'nin sektöründeki en modern üretim tesislerine sahip olan Kadooğlu Yağ'ı ziyaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve beraberindeki heyet, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nergiz Kadooğlu Çifçi'yi ülke ekonomisine sağladıkları desteklerden dolayı kutladı.

Malatya'da ekmekte 3 ayda ikinci kez fiyat ayarlaması

Malatya'da ekmekte 3 ayda ikinci fiyat ayarlaması yapılarak 3 TL olan ekmek 4 TL'ye yükseltildi.

Toplam 4936 haber.