Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da kurbanlıklar pazara indi

Elazığ'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazardaki yerini alarak görücüye çıktı.

Geçmişi 7 bin yıla dayanan ata tohumunda hasat

Diyarbakır'da 7 bin yılla dayanan ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadını gerçekleştirdi. 400 dönümün bir kısmını gübresiz ve ilaçsız eken çiftçi Özkan Yıldırım, bekledikleri gibi olmasa da mevcut şartlarda hasattan memnun olduğunu dile getirdi.

GAİB Başkanı Kileci tecrübelerini öğrencilere aktardı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurul Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Ceylan Karavil Park AVM 8. yaşın mutluluğunu yaşıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş ve sosyal yaşam merkezi olarak 2014 yılında Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında kapılarını açan, kiralama ve yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Ceylan Karavil Park AVM, bünyesinde barındırdığı ulusal ve uluslararası markalarla, bulunduğu bölgenin tüm değerlerini sahiplenen bir Diyarbakır markası olarak başarılarla dolu yolculuğunda 8 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor.

Diyarbakır'da 30 milyon liralık yatırımla kurulan işletme hizmete açıldı

Diyarbakırlı iş adamı Kadir Denizhan, 30 milyonluk dev yatırımı vesilesiyle 7'den 70'e herkesi tarihi Sur, Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'yle bir araya getirdi. 25 bin metrekare alana kurulu, 150 kişiye istihdam kapısı sağlayan Two kafe ve restoran hizmete açıldı.

İki kadın arkadaş sırt sırta verdi ipek böcekçiliğine başladı, 45 günde 34 bin lira kazanacaklar

Elazığ'da 2 ev kadını aile ekonomisine katkı sağlamak için omuz omuza verip ipek böceği yetiştirmeye başladı. 45 gün süren yetiştirme süreci sonucunda ise ev ekonomisine 34 bin lira girecek.

Baklavacıların bayram mesaisi başladı

Baklavanın başkenti Gaziantep'te baklava ustaları Kurban Bayram öncesi Türkiye'nin dört bir yanından gelen baklava siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Konukoğlu ailesi gönlü zenginler listesinde

SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi, Capital dergisinin bu yıl onuncu kez düzenlediği 'Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı' listesinde 20'nci sırada yer aldı.

Güneydoğu'dan 6 ayda 6 milyar dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu'da haziran ayındaki ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında artarak, 1 milyar 59 milyon 325 bin dolar oldu.

Rize’nin dünyaca ünlü Anzer balı 2 bin TL oldu

Dünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 2 bin TL'den satışa çıktı.

“İnşaat sektöründe hareketlilik başladı”

Doğan Grup CEO'su Erdoğan Yıldırım, yaz aylarının gelmesiyle birlikte inşaat sektöründe hareketli dönemin başladığını belirtti.

DTSO'da 15 ilden 40 kadın kooperatifi bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde 15 ilden yaklaşık 40 kadın kooperatifin katılımıyla 'Bölgesel düzeyde kadın kooperatifleri çalıştayı' düzenlendi.

Yılın ilk yarısında Gaziantep'ten yüzde 7.9 arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamları ve ilk 6 aylık verileri değerlendirdi.

Moleron, Doğu ve Güneydoğu Anadolu iş ortaklarıyla bir araya geldi

Türkiye'de 47 lüks mobilya firmasının bir araya gelerek kurduğu e-ticaret platformu Moleron, Elazığ ev sahipliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan iş ortaklarıyla bir araya geldi.

Malatya'dan yılın ilk 6 ayında 212 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 yılının ilk 6 ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 212 milyon 261 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yüksek ham madde fiyatları ve enerjideki artışlar sanayicilerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemiz ve şehrimiz ihracatta yükselişini sürdürüyor' dedi.

Kuruyemiş sanayicilerinden Malatya Ticaret Borsası'na ziyaret

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri İşadamları Derneği (TÜKSİAD) başkanı ve üyeleri Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan'ı ziyaret ederek kayısı piyasası hakkında bilgi aldı.

Musa Özgüçlü Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı listesinde

Capital Dergisi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği 'Gönlü Zengin 50 İş İnsanı' araştırmasındaki hayırsever şirketler ve liderleri belirlenirken listede Oba Makarna Yönetim Kurulu Musa Özgüçlü yirmi dördüncü sırada yer aldı. Yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim başta olmak üzere birçok konuda özellikle yardıma muhtaç ailelere destek veren Özgüçlü ailesi son olarak Gaziantep'e 32 derslikli bir lise kazandırmıştı.

Sur olaylarından sonra güven ortamı sağlandı, iş yerleri bir bir açıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde restore edilen Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde açılan işletme, 16 kişiye istihdam sağlayarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetin açıldı.

GAİB Temmuz ayı eğitim takvimini duyurdu

Eğitim takvimine her ay birbirinden yararlı ve güncel içerikleri ekleyen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Temmuz ayı eğitim takvimini kamuoyuyla paylaştı. Online mecralarda sürdürülen eğitimler hakkında konuşan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci 'Eğitimlerimizle uzak yakın demeden ülkenin hatta yurtdışından katılımcılara ulaşmaya devam ediyoruz ve edeceğiz'' dedi.

Toplam 4936 haber.