Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kayısıdan pizza yaptı

Reçelden, çikolataya, dönerden kebaba kadar bir çok ürünü yapılan Malatya kayısısı bu seferde pizza oldu.

İzmir’de 44 şirkete 572 milyon TL teşvik

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, mayıs ayı teşvik listesine göre İzmir'den 44 şirketin toplamda 46 yatırım karşılığında 572 milyon TL'lik teşvikten faydalanacağını belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesinde ilk

Malatya sanayisinin daha da gelişmesi için 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapımı devam eden ve Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk İŞGEM Model Fabrika inşaatı hızla yükseliyor.

Elazığ'da 5 bin yıllık geleneksel üzüm hasadı başladı

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ'da, İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Yazıhan ovasında bereket artıyor

Malatya'da Boztepe Recai Kutan Barajı ile suya kavuşan Yazıhan ovasında bereket artıyor. Toprağın suya kavuştuğu bölgede tarımsal üretim her geçen gün artarken, binlerce dekarlık alanda yetiştirilen karpuz ve kavun tarlalarında ise hasat sürüyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır'a hava ulaşımı ile ilgili görüşme gerçekleştirdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, kentin hava ulaşımıyla ilgili bir hava şirketi firmasıyla bir araya geldi.

Malatya'da, bölgenin ilk model fabrikasında sona doğru

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar'ın katılımıyla Model Fabrika toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya TSO olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk Model Fabrikasını kısa sürede sanayicimizin hizmetine sunacağız' dedi.

GAHİB'den beşeri sermayeye büyük destek

Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep'te GAHİB ile GAÜN arasında yapılan anlaşma sonucu GAHİB Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan 'Halı Tasarımı Anasanat Dalı' programını tercih edecek ilk yirmi öğrenciye asgari ücretin yarısı kadar dört yıl boyunca eğitim bursu verecek.

İnşaat sektöründe dijital medya yatırımları artış gösterdi

İnşaat mühendisi müteahhit Basri Tokgöz, inşaat sektöründe dijital medya yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi.

Milletvekili Koçer ve beraberindeki heyetin GSO ziyaretinde ekonomi gündemi değerlendirildi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

Akıncı, tahıl koridoru anlaşmasını değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye'nin önderliğinde, Rusya, Ukrayna ve BM arasında varılan tahıl koridoru anlaşmasının, iç piyasayı ve ihracatçıyı rahatlatarak, gıda tedarikinde zorluk çeken bazı Afrika ülkelerinin temel gıdaya ulaşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı arttırılacak

Doğanşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Gülşehir Kadın Kooperatifi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün paydaş olduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 'Doğanşehirli Kadınlar Kuru fasulye ile Büyüyor' projesi ile Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı artırılacak.

Malatya'da üretip dünyanın dört bir yanına gönderiyorlar

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğal yollarla üretilen horum dutu pekmezi yoğun ilgi görüyor. Evlerinin teras bölümünü imalathaneye çeviren üreticiler, ürettikleri pekmezleri dünyanın dört biryanına gönderiyor.

'Sarı altın' hasadında çiftçinin yüzü gülüyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı, mevsimlik işçilere de iş kapısı olan kayısıda 100 bin dekar alanda hasat mesaisi devam ediyor. Bölgeye önemli bir gelir sağladığı için kentte 'Sarı altın' olarak değerlendirilen kayısıda bu yıl verimin iyi olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

BİGG Garaj Yeşil Büyüme Programı İçin Başvurular Başladı

TOBB ETÜ, TürkTraktör, Hacettepe Teknokent TTM ve KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen BİGG GARAJ Yeşil Büyüme Programı, yeşil teknolojiler üzerine çalışan Ar-Ge ve inovasyon içeren girişimler için hibe destek sağlayacak.

Tropikal meyve ihracatında 2022 hedefi 20 milyon dolar

Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.

Tekstil sektörü çalıştıracak mühendis bulamıyor

Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, 'Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor' dedi.

DİKO düşük ayarlı altınları piyasaya sürenlere karşı çalışma başlattı

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO), kentte düşük ayarlı altınların piyasaya sürülmesine karşı çalışma başlattı.

İhracatçıların 'Tahıl Koridoru' sevinci

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'nin imzalanması ihracatçılar arasında büyük memnuniyet oluşturdu.

Toplam 4936 haber.