Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğulu Hububatçıların Afrika'daki ikinci durağı Etiyopya

Sürdürülebilir ihracatın geliştirilmesi ve pazar çeşitliliğinin artırılması için yeni projeler geliştiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Afrika'da Yeni Pazarlar Projesi çerçevesinde Cibuti'den sonra Etiyopya'da incelemeler yaptı.

ÇEİS 2021 iş sağlığı ve güvenliği performans ödülleri

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 2021 Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri'nde, en iyi performans gösteren ilk üç fabrika arasında SANKO Holding bünyesindeki ÇİMKO Çimento ve Beton AŞ'nin Narlı ve Bartın'daki fabrikaları yer aldı.

Battalgazi Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Malatya Battalgazi Belediyesi'nde görev yapan KHK'lı 811 daimi işçi statüsünde çalışanı yakından ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek 2022-2024 Toplu İş Sözleşmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. 2 yıl 6 ay geçerli olacak olan toplu iş sözleşme ile işçiler maaşlarına yüzde 89 oranında zam alırken, diğer sosyal haklarında eklenmesi ile bu oran yüzde 100'e ulaştı.

Erenli Mahallesinde beton yol uygulaması yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi il genelinde devam eden yol ve asfalt çalışmalarında bu sezon içerisinde başladığı silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasını Erenli Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda da yaptı.

Tarımsal sulamada kaçak elektrik tüketimi alarm veriyor

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da kaçak elektrik tüketiminin hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Özellikle il kırsalında kaçak kullanım oranının ortalamanın iki katına kadar çıktığı bildirildi.

Türkiye Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Tiryakioğlu:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin ev sahipliğinde Mersin'de toplandı.

Elazığ'da 52 üreticiye süt sağım makinası dağıtıldı

Elazığ'ın 2 ilçesinde yüzde70 hibe ile finansman sağlanan proje neticesinde 52 yetiştiriciye süt sağım makinası dağıtıldı.

Böğürtlenden sevindiren verim

Malatya'da örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden yüksek verim alındı.

Kuru kayısı ihracatında hedef 500 milyon dolar

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 'Malatya kararlı, üreticisi, tüccarıyla, ihracatçısıyla, kamusuyla beraber el ele verip birlikte bu yıl ihracatta 500 milyon dolar hedefini mutlaka yakalayacağız' dedi

İnönü Üniversitesi, kafeteryayı kiraya verecek

Malatya İnönü Üniversitesi, kantin kafeterya yerini, açık teklif usulü ihaleyle kiraya verecek.

TESKOMB Bölge Birliğinden Vali Şahin'e Ziyaret

TESKOMB Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram ve yönetim Kurulu Üyeleri Ali Evren, Kazım Karabekir Canal Malatya Valisi Hulusi Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Şahin'den Asyalı turist vurgusu

SunExpress'in ev sahipliğinde kent ve bölgede yapılacak yeni stratejik yatırımlar hakkında yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Kapadokya'ya gelen Asyalı turisti biz buraya getirmek için çalışıyoruz' dedi.

MTB Başkanı Özcan, çilek üreticilerini ödüllendirdi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, çilek festivalinde dereceye giren üreticileri ödüllendirdi.

GTB Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GTO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekstil Kent Sanayi Sitesi inşaatında sona doğru

Pütürge ilçesine bağlı Pazarcık Mahallesinde yapımı tamamlandığında 500 kişiye istihdam sağlayacak olan Tekstil Kent Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Pütürgeli iş adamlarının yoğun talep gösterdiği ve 2 ay sonra yapımı tamamlanacak olan tekstil kent sanayi sitesi 4 bölümden oluşuyor ve her bölümünde 125 kişi istihdam edilecek.

FKA bölge planı hazırlık süreci devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini çerçeveleyen Bölge Planı hazırlık sürecine devam ediyor.

Dicle Elektrik'ten çiftçiye tarımsal sulama için elektrik desteği

Diyarbakır'da kuraklığın etkilediği mahallelerde Dicle Elektrik tarımsal sulamanın aksamaması için çiftçilerin yararlandığı elektrik iletim hatlarını yenileyerek kapasitelerini artırdı.

Gurbetçiler, Kapalı Çarşı esnafına merhem oldu

Yurt dışından memleketleri Elazığ'a gelen ve dönüş hazıklarına başlayan gurbetçiler, alışveriş için tarihi Kapalı Çarşı'ya akın edince esnafın da yüzü güldü.

Toplam 4936 haber.