Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 'indirim' yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bazı ürünlerde indirime giden Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde vatandaşlar ilk gün yoğunluğa neden oldu.

Battalgazi'de kırsalda da durmak yok

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gülümuşağı, Beydağı ve Uluköy Mahallelerine toplam 3 milyon 450 bin liralık ulaşım yatırımını hayata geçirdi.

Fıstık üreticisinden taban fiyat çağrısı

Türkiye'de fıstık üretiminin önde gelen illerinden Gaziantep'te fıstık bahçeleri boz fıstık hasadının başlamasıyla hareketlendi. Rekolteden ve fiyattan umduğunu bulamayan fıstık üreticileri Antep fıstığında taban fiyatı uygulanması için çağrı yaptı.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı'nın müjdesini duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal konut sorunu ile ilgili yeni bir müjde vereceğini ve Eylül ayı itibarıyla yeni bir konut atılımının başlayacağını duyurdu.

Temmuz Ayında Malatya Havalimanı’nda 64.710 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Sadıkoğlu, 'Uygulamada olan projeler, EPDK'nın yeni kararından muaf tutulmalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, EPDK'nın lisanssız elektrik üretimi yapan işletmelerin tüketim fazlası enerjinin bedelsiz devri hakkında çıkardığı yeni yönetmeliğin, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projeleri içermemesi gerektiğini söyledi.

'Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar' programı

Elazığ'da 'Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar' Programı gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'ın yerli şifa deposu dondurma tescillendi

Diyarbakır'da üretilen ve içerisinde katkı madde barındırmayan şifa deposu olarak adlandırılan dağ salebi, keçi sütü, pancar şekeri ve Yunan damla sakızı ile Hacıdo dondurması tescillendi; talepler katlanarak artıyor.

Genç girişimcinin ektiği dutlar yüz güldürdü

Malatya'nın Darende ilçesi Balaban Mahallesinde oturan Mehmet Önder, 100 adet yerli aşı dut fidanı yetiştirdi. Önder'in 4 yaşındaki fidanlardan aldığı verim oldukça bol ve bereketli oldu. Genç girişimcinin ürettiği ürünlere ise talep yağıyor.

BAL-SEN'den üyelik açıklaması

Büro Ailesi Sendikası (BAL-SEN) Genel Başkanı Burak Dinçer, yaptığı açıklamada, SGK İl Müdür Yardımcıları ile Merkez Müdürünün sendikalara üye olunamayacağının kanun ile belirli olduğunu söyledi.

TOGG için geri sayım Mart ayında Tekirdağ yollarında

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin yollarında Tekirdağ'da da inşallah Mart ayında TOGG'umuzu hep beraber göreceğiz' dedi.

Malatya'da Tarıma Dayalı Su Ürünleri Yetiştiriciliği kuruluyor

Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya'da kurulması planlanan Tarıma Dayalı Su Ürünleri Yetiştiriciliği Organize Sanayi Bölgesi hakkında Arguvan ilçesinde incelemelerde bulundular.

Diyarbakır Valisi Su, '2021 yılı içerisinde 127 bin 414 dekarda 376 bin 746 ton sebze üretimini gerçekleştirdik'

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, adıyla dünya mutfaklarına lezzet katan kurutulmuş Diyarbakır domatesi üreticilerinin 'Domates Hasadı ve Tarla Günü' etkinliğine katıldı. Vali Su, '2021 yılı içerisinde 127 bin 414 dekarda 376 bin 746 ton sebze üretimini gerçekleştirdik' dedi.

DTSO Başkanı Kaya: 'EPDK yenilenebilir enerji üretimine engel olmamalı'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, 'Enerjide dışa bağımlılığı azaltan GES yatırımları desteklenmeli, yenilenebilir enerjiden daha fazla yararlanmanın imkanları sağlanmalıdır' dedi.

Antep fıstığının fiyatını bu ilçe belirliyor

Türkiye'de 110 ülkeye ihraç edilen Antep fıstığının fiyatını Gaziantep'in Nizip ilçesi belirliyor. Fıstık ekonomisinin kalbinin attığı ilçeye günlük 3 bin ton fıstık geldiğini söyleyen Nizip Fıstıkçılar İşletme Kooperatifi Başkanı Ahmet Polat, 'Antep fıstığının fiyatı Nizip'te belirlenir' dedi.

239 çiftçiye 21 ton arpa

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan çalışma neticesinde, ilçede üretim yapan 239 çiftçiye, 22 kilogramlık çuvallarda 21 ton ücretsiz arpa teslim edildi.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Kadınların ürettiği ev yapımı dut pestillerine yoğun talep

Malatya'da 6 kadın arkadaşın bir araya gelerek geleneksel yöntemlerle ürettikleri ev yapımı dut pestilleri büyük talep görüyor.

Elazığ Havalimanı 7 ayda 385 bin yolcuya hizmet verdi

Elazığ Havalimanı'nda 7 aylık süreçte 385 bin 909 yolcuya hizmet verildiği bildirildi.

Toplam 4936 haber.