Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'dan Kuveyt'e kuzu eti ihracatı

Tarım ve Orman Bakanlığı desteği, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği koordinesinde, Diyarbakır'da besiciden alınan küçükbaş hayvanların kesimlerinin yapılmasıyla Kuveyt'e 10 tonluk et ihracatı yapıldı.

Mor reyhanda hasat zamanı

Türkiye bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir'in mor reyhanında hasat başlarken, yüksek verim üreticinin yüzünü güldürüyor.

Diyarbakır'da sıcak havaların serinletici içeceği 'meyan şerbeti'

Diyarbakır'da sıcak hava mevsim normallerinin üstünde seyrederken vatandaşlar serinletici içecek meyan şerbetine yöneldi.

Toroslar EDAŞ Gaziantep'te bakım ve yatırımlarını sürdürdü

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2022 yılının ilk 6 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.

Celal Kadooğlu: '7 aylık süreçte 1 milyar 951 milyon 96 bin dolarlık ihracata imza atıldı'

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Celal Kadooğlu Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemi değerlendirdi. Başkan Kadooğlu Temmuz 2022 döneminde bölgeden 284 milyon 401 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederken 2022 yılının yedi aylık sürecinde ise 1 milyar 951 milyon 96 bin dolarlık ihracata imza atıldığını sözlerine ekledi.

Üreticiye dağıtılan nohutların hasadına başlandı

Malatya'da nadasa bırakılan alanların değerlendirilmesi amacıyla üreticilere dağıtılan nohutların hasadına başlandı. Kuluncak ilçesinde de nohut hasat tarla günü düzenlendi.

Büyükşehir meclisi toplandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi'nin Ağustos Ayı Dönem Toplantısı'nın 1'inci Birleşiminde Gaziantep ili sınırları içerisinde ikamet eden ve üniversite sınavına hazırlanan 11 ve 12. sınıf öğrencilerine destek olmak için toplamda bin 200 Türk lirası nakdi yardım yapılmasını içeren madde oy birliği ile karara bağlandı.

GTO, BM ihaleleri için eğitim verdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi iş birliğinde 'Birleşmiş Milletler Alım İhaleleri ve KOBİ'ler İçin Katılım Süreçleri' eğitimi düzenlendi.

İş adamı Karagöz: 'Diyarbakır'da her kesim kenttin geleceği için bir araya gelmeli'

İş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır'ın ekonomisini ele aldı. Karagöz, 'Diyarbakır'ın bir marka yolunda gitmesi için her şey mümkün, her şey var. İş dünyası, STK'lar, siyasi partiler herkes görüşünü bir kenara bırakıp bir araya gelip çözüm noktasında ne yapabiliriz diye istişareler sonucunda kentti tekrar ayağa kaldırarak bu kentte hayırlı işler yapabiliriz' dedi.

Dünyanın kahvesi Elazığ'dan

7 yıl önce Elazığ'da kurulan ve markalaşan 'Harput Dibek' kahvesi, 9 ülkenin kahve ihtiyacını karşılıyor.

Darende'de bal sağım ve süzme mesaisi

Malatya'nın Darende ilçesinde bal üreticilerinin bal sağım ve süzme mesaisi başladı. Arıcılar, kovanlardan hasat ve süzme telaşı yaşıyor.

Barem Ambalaj'ın halka arzına 2,4 kat talep geldi Halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu

3-4 Ağustos 2022 tarihlerinde Borsa'da Satış yöntemiyle halka açılan Barem Ambalaj paylarına 2,4 kat talep geldi. Şirket'in yüzde 20'lik payının halka arzı için talep toplamaya çıkan Barem Ambalaj'ın halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu.

Tüfenkci'den kayısı üretimi vurgusu

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kuru Kayısı Lisanslı Deposunu ziyaret etti. Kaliteli kayısı üretiminin önemini vurgulayan Tüfenkçi, 'Kaliteli ürün ürettiğimiz sürece ürettiğimiz ürünün pazar sorununun olmadığını biliyoruz' dedi.

Battalgazi Belediyesi'nden yollara önem

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Uluköy Mahallesi'nde toplam 18 kilometrelik 1. ve 2. kat Sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Güneydoğulu hububat ihracatçıları un sektörüyle buluştu

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu un sanayicileriyle bir araya gelerek sanayicilerin ve ihracatçılarının sorunlarını masaya yatırdı. Celal Kadooğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Mesut Çakmak sektörün yaşadığı sorunları dile getirdi.

Depsaj Enerji: 'Şanlıurfa'da tarımsal sulamada kullanılan elektriğin parası ödenmiyor'

Şanlıurfa'da tarımsal sulamada bu yılın ilk yarısında kayıtlı tüketilen 2,9 milyar kilowatt saat (kWh) elektriğe karşın tahsilat oranı yüzde 6 seviyesinde kaldı. Depsaş Enerji, tahsilat oranlarının son dönemde dramatik şekilde gerilediğine dikkat çekti.

Malatya TSO, 'Malatya Peyniri'ne Coğrafi İşaret tescili aldı

Malatya'nın yöresel peyniri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle 'Malatya Peyniri' adıyla Coğrafi İşaret tescili aldı. Tescil belgesini teslim alan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya'mızın ticari hareketliliği için Coğrafi İşaret Tescilini önemsiyoruz' dedi.

GÜNTİAD Başkanı Dalkıran: 'Topraktan podyuma üreten bir Diyarbakır hedefimiz vardı ve biz bu hedefimizi yakaladık'

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, 'Diyarbakır, yaklaşık 1 milyon 700 bin toplam nüfusu ve 900 binin üzerindeki genç nüfusuyla tekstil sektörü için Türkiye'nin en avantajlı illerin başında gelmektedir' dedi.

Diyarbakır'da devlet desteğiyle tarımsal üretimde artış devam ediyor

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kent tarımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atalar, 'Diyarbakır'ımızda sulanabilen arazimiz şu anda 1 milyon 380 bin dekar civarında. Silvan Barajı da tamamlandığında 2 milyon 350 bin dekar sulanmış olacak. Toplam olarak 4 milyon 200 bin dekar alan sulamaya açılmış olacak' dedi.

Toplam 4936 haber.