Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Lisanslı Kuru Kayısı Deposuna üreticinin ilgisi artıyor

Dünya kuru kayısı üretiminin önemli bir kısmının karşılandığı Malatya'da lisanslı deponun yapılmasıyla birlikte depoda muhafaza edilen ürün miktarı her geçen gün artıyor ve üreticiye büyük katkı sağlıyor.

Coğrafi işaretli Mor Reyhan üreticilerine destek

Malatya'nın Arapgir ilçesinde coğrafi işaret belgesini almış Mor Reyhan üretimi yapan üreticilere 18 bin 800 metrekare kurutma filesi dağıtıldı.

Malatya TSO seçimleri 2 Ekim'de

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerinin 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacağı duyuruldu.

Konsey Başkanı Acar'dan Zafer Bayramı mesajı

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fiyat farkını görenler neye uğradıklarını şaşırıyor: Domates tarlada 2 buçuk, markette 13 liraya satılıyor

Elazığ'da domates hasadı devam ederken, tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlerde 13 liraya vatandaşlara satılıyor. Fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, Ticaret Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını istedi.

Cezaevi, üretim tesisi oldu

Malatya'da 2019 yılında kapatılan Arguvan K2 Tipi Kapalı Cezaevi, kadınların üretim tesisine dönüştü. Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren bina, şimdilerde kadınların ekmek kapısı oldu.

Silvan'dan İtalya'ya direkt hazır giyim ihracatı

Bir zamanlar terör olaylarından zarar gören Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden moda ülkesi İtalya'ya doğrudan tasarım ve üretimi yapılan giysiler ihraç ediliyor.

Diyarbakır'ın son kalaycıları modern çağa direniyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan Seyithan Taşıyan, çocukluk yıllarında başladığı kalaycılık mesleğinin ayakta durması için mücadele veriyor.

Elazığ'da çilek hasadı sürüyor

Elazığ'ın köylerinde çilek hasadı devam ediyor.

Eğitimde iş birliği protokolü

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lisansüstü Eğitiminde İşbirliği Protokolü imzaladı. Protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan öğretmen, idareci ve personele belirlenen eğitim ücreti üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak.

TEKNOFEST 2022'de Gaziantep Kolej Vakfı'nın proje başarısı

TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali'nde 'Teknoloji, Sağlık ve İlk yardım kategorisinde 9386 başvuru arasında finale seçilen 171 takım arasına giren GKV Özel Ortaokulu Kuzenler Takımı sergiledikleri projeleriyle büyük ilgi odağı oldu.

Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı cezaları iptal etti.

Adıyaman'dan Rusya ve Japonya'ya 'Türk somonu' ihracatı

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı'nda üretilen 2 bin ton alabalığın yüzde 80'i Rusya ve Japonya ile birçok Avrupa ülkesine 'Türk somonu' olarak ihraç ediliyor.

MTÜ'de bal hasadı tamamlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Arıcılık ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan kolonilerde yeni dönem bal hasadı tamamlandı. Koloni başına yaklaşık 13 kilogram civarında saf balın elde edildiği hasatta verimin yüksek olduğu belirtildi.

Ulaşım ticaretin önünde engel

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep hava ulaşımındaki sınırlı durumun ticaretin önünde engel teşkil ettiğini belirterek, 'Hava ulaşımında yaşananlar şehrimiz için hem para hem de itibar kaybıdır' dedi.

Halı ihracatçıları Mısır'da temaslarını sürdürüyor

Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ticaret heyeti çerçevesinde, Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekilleri Ahmet Fikret Kileci, Ahmet Güleç ve TİM yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve beraberindeki GAHİB heyeti düzenlenen program çerçevesindeki temaslarını gerçekleştirdi.

Gaziantep tescilli ürünleri ile dünyaya tanıtılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nde (GastroAntep) Gaziantep'in, 99 'Coğrafi İşaret' ve 1 'Geleneksel Ürün' olmak üzere 100 tescilli lezzetini, 'Gaziantep'te Coğrafi İşaret Yol Haritaları Çalıştayı' ile dünyaya tanıtacak.

Diyarbakır'da 30 bin dekarda 121 ton karpuz hasadı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su, Bismil ilçesinde karpuz hasadına katıldı. Vali Su, 'Kentte bu yıl yaklaşık 30 bin dekar alanda 121 bin ton karpuz üretimi gerçekleştiriliyor' dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan istihdam seferberliği

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla, Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliği başlatıyor.

Toplam 4935 haber.