Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya TSO üyelerinin yıllar süren davaları birkaç hafta içinde sonuca ulaşacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üyelerine işçi-işveren, ticari-tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu hale gelen arabuluculuk hizmeti verecek. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Aylar, hatta yıllar süren davalar Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezimizde birkaç hafta içinde sonuca ulaşacak. Üyelerimize hayırlı olsun' dedi.

Kadınlar iş sahibi olmak için kurslarda ter döküyor

Elazığ'da kadınlar iş sahibi olmak için Halk Eğitim Merkezinde açılan giyim üretim teknolojisi kursunda dikiş nakış öğreniyor.

Dünyada yeni üretilen teknolojilerin ilk tanıtım noktası Akağaç oldu

Teknoloji uzmanı Barış Akağaç, dünya üzerinde üretilen ve Türkiye piyasasında ilk tanıtımını yapan popüler markalarda başarısına devam ediyor.

'Çark' kelimesinden yola çıktı, yıllardır kentte seyyar bileycilik yapıyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yok olmaya yüz tutmuş seyyar bileycilik mesleğini sürdüren Musa İpar, kentte işin son temsilciliğini yapıyor.

MTSO Başkan adayı Baştürk'ten esnaf ziyareti

MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, Özsan Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Bir otel bünyesinde faaliyet gösteren restoran yeni konseptiyle müşterilerin hizmetine açıldı

Diyarbakır'da bir otel bünyesinde hizmet vermeye başlayan Lokasyon Garden, misafirlerine hizmet vermeye başladı.

Kadooğlu yağ dünya sofralarında

Dünya gıda sektörünün buluşma noktası olan ve yüzbinlerce ziyaretçinin akın ettiği World Food İstanbul 2022'de gözler Kadooğlu Yağ standındaki ürünlere çevrildi.

Diyarbakır'ın tekstilde ihracat hedefi belli oldu: 2023'te 1 milyar dolar

Güneydoğu Tekstil Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, 'Geçen yıl ocak-temmuz ayı içerisinde 115 milyon dolar ihracat varken, 2022 Ocak-temmuz ayları içerisinde 163 milyon dolara kadar çıkmış durumda. 2023 yılının sonunda mutlaka 1 milyar dolar olan hedefimize ulaşabileceğimizi ön görüyoruz' dedi.

GTB ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Malatya Şeker Fabrikası'nda yeni sezon pancar alım sezonu başladı

2022-2023 pancar alım sezonunu başlatan Malatya Şeker Fabrikası'nda bu yıl 50 bin ton şeker üretilmesi hedefleniyor. Sezon açılışına katılan Türk Şeker Genel Başkanı Dr. Muhiddin Şahin, şeker üretiminde hiçbir zaman sıkıntı olmadığını belirterek, 'Bunun için üzülmeye veya kıtlık olacak kaygısı içerisine girmeye gerek yok' dedi.

MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk'ün seçim ofisi açıldı

Malatya'da 2 Ekim'de yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığını açıklayan Mehmet Akif Baştürk, bu şehrin güçlü ve bir olmayı hak ettiğini belirterek, 'Bu şehir için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum' dedi.

Elazığ'da mevsimlik işçilerin mesaisi devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da kadın tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesailerine, güneşin altında devam ederek ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Güneydoğu'dan 2 bin 508 ihracatçı sayısı ile yeni rekor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ağustos ayı bölge ihracatı rakamlarına göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi, bir önceki yılın Ağustos ayına göre ihracatını yüzde 5,8 oranında artırarak 1 milyar 86 milyon 570 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Güneydoğu'nun lokomotif şehri Gaziantep için ise yüzde 6,4'lük artış ile 917 milyon 865 bin dolarlık ihracat kayda alındı.

Gaziantep OSB Başkanı Şimşek: ''Güneş enerjisine en hızlı izin veren OSB olduk'

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Güneş enerjisine en hızlı izin veren rekabetçi bir OSB'yiz. Şu anda bölgemizde bulunan sanayicilerimiz faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 180 megawatt oldu dedi.

Ağustos ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İhracatımız geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre, yüzde 13.15 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu bugüne kadar en yüksek ağustos ayı ihracat rakamıdır dedi.

GTO Başkanı Yıldırım, Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Gaziantep'te açıklanan Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

GSO Başkanı Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'Gazi şehrimiz, ağustos ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artışla 917 milyon 916 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek ülkemiz genelinde 5. sırada yer almıştır' dedi.

DTSO Başkanı Kaya: 'Yenilenebilir enerji kaynakları özendirilmelidir'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, elektrik ve doğalgaz zammına ilişkin açıklamada bulundu.

Malatya'da servis ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile yeni eğitim ve öğretim yılında okul servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Toplam 4936 haber.