Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yusuf Küçük’ten Vahap Küçük Hayır Çarşısına 1 Milyon 500 Bin Liralık Yardım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Hayır Çarşısı’na, Vahap Küçük’ün oğlu Yusuf Küçük tarafından 1 milyon 500 bin liralık temel gıda ve ihtiyaç malzemesi bağışı yapıldı.

Ceylan Karavil Park AVM, marka karması ile büyümeye devam ediyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM bünyesine bir ünlü marka daha katıldı.

Battalgazi Belediyesi 38 arsanın satışını yapacak

Battalgazi Belediyesi tarafından 38 adet ayrık nizam 2 kat imarlı arsaların satışı gerçekleştirilecek.

Toroslar EDAŞ'tan Gaziantep Tekstil Kent'e 15 milyon liralık altyapı yatırımı

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'e kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamayı amaçlayan, 15 milyon lira büyüklüğündeki 'Demokrasi Bulvarı Projesi'ni başlattı.

Arapgir'de festival dolu dolu geçti

Malatya'nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçede iki gün süren 25'nci Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Festivali'ni değerlendirip, 'İlçenin tanıtımı için önemli etkinliklere imza attık' dedi.

Badem diyarında hasat zamanı

Türkiye'nin badem diyarı ve ülkenin önemli badem üretim merkezlerinden Adıyaman'da badem hasadı başladı.

Türkiye’de bir ilk: Fındık müzesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatıyla açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Kahraman Sağra Fındık Müzesi'nde fındığın serüveni anlatılıyor.

Coğrafi işaretli ürünler yoğun ilgi gördü

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Arapgir Belediyesi koordinatörlüğünde hafta sonu düzenlenen 25. Arapgir Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Şenlikleri ilgi gördü. Coğrafi işaret almış olan Arapgir Köhnü Üzümü ile Mor Reyhanı ilçeye gelenler tarafından tüketildi ve iki ürün de dillerden düşmedi. İki ürünün tanıtımı iki gün boyunca yapıldı.

İkinci el telefon revaçta, vatandaşlar üç sorgulamaya dikkat

Sıfır telefon fiyatlarındaki artış, tüketiciyi ikinci el satışa yöneltti. İşin uzmanı ise ikinci el telefonlarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, IMEI numarasının sorgulamasında telefonun kayıtlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Çıkmaz, 'Antep Fıstığı dahilde işleme rejimi çerçevesine alınmalı'

Antep fıstığı ihracatçıları, tedarik, kalite ve fiyatta yaşanan sıkıntılar sebebiyle yurt dışı pazarlarını kaybetmemek için fıstığın Dahilde İşleme Rejimi çerçevesine alınmasını istiyor.

Ev fiyatına devasa bakır ibrik

Gaziantep'te ev fiyatına satılan bakır ibrik fiyatıyla adeta dudak uçuklatıyor. Çiftine 500 bin TL değer biçilen devasa ibrik cadde üzerinde görenleri hayrete düşürüyor.

Sadıkoğlu: 'Haciz kararları çaresiz bırakıyor'

Vergi borçları nedeniyle çıkarılan haciz kararlarının büyük mağduriyetler yaşattığını yaptığı açıklamada dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Haciz kararları esnafı, tüccarı çaresiz bırakıyor' dedi.

Kentsel dönüşümde yeni binalar yükseliyor

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolu kentsel dönüşümlerden geçiyor. Turgut Özal Mahallemizde yapımı hızla devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarımızla birlikte planlı, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarımıza bir yenisi daha eklemiş olacağız' dedi.

'Tik Tak' sesini beynine işleyen usta, 52 yıldır zamanı ayarlıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, saat tamircisi babasının yanında 10 yaşında çırak olarak işe başlayan Celal Yakışıklı, 52 yıldır mesleğini ilk günkü gibi sürdürüyor.

Araban Ovası'nda beyaz altın hasadı başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde beyaz altın olarak bilinen ve 25 bin dönüm alanda ekili bulunan pamuk için ilk hasat başladı.

MTSO Başkan Adayı Baştürk, inşaat sektörü temsilcileriyle buluştu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Baştürk, İnşaat Komitesi tarafından düzenlenen buluşmaya katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Baştürk burada yaptığı konuşmada, 'Bu şehrin bürokratlarına kafa tutan değil, üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız' dedi.

Yeşilyurt'ta domates hasat etkinliği

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz dağıtılan fidelerin büyüyerek hasat olgunluğuna erişmesi dolayısıyla domates hasat etkinliği düzenlendi.

Malatya Ticaret Borsasından Bir Başarı Daha

Avrupa Standartlarında Kaliteli hizmet veren ve ' TOBB Akreditasyon Sertifikası' nı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan alan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan emeği Geçenlere teşekkür etti.

Malatya'da Trabzon hurması üretimine destek

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Trabzon Hurması üretiminin yaygınlaştırılması için örnek bahçe oluşturuldu.

Toplam 4925 haber.