Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan istihdam seferberliği

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla, Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliği başlatıyor.

Malatya'nın üreten kadınları buluştu

Malatya'da mahalle arkadaşı beş kadınla bir araya gelerek ev yapımı dut pestili üreten Fatma Şahin, hem para kazanıyor hem de ev hanımları ile öğrencilere iş imkanı sunuyor.

Yapraklı HES, Temmuz'da üretime başlayacak

Malatya'da Kuyuönü HES'ten sonra Yapraklı HES'in üretime başlamasıyla birlikte MASKİ Genel Müdürlüğü'nün bu tesislerdeki elektrik giderlerinin yüzde 25'i karşılanmış olacak. Yapraklı HES, önümüzdeki Temmuz'da üretime başlayacak.

Oyun sektörünün gözü İstanbul'da olacak

Türkiye en büyük oyun sektörü etkinliği Mobidictum İş Konferansı, 5-6 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Oyun dünyasının gözde şirketlerinin yanı sıra sektöre girmeye sıcak bakan firmalar da bu etkinlikte yer alacak.

Diyarbakır'ın ihracatında yüzde 41'lik artış

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Baran Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2022 Ocak-Temmuz ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Eminevim ve Elazığ Şavaklılar Derneği 'Ortak Frekans'ta buluştu

Tasarruf finansman sektörüne 30 yılı aşkın süredir liderlik eden Eminevim, Ortak Frekans projesi çerçevesinde Elazığ ŞAVAK-DER ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde dernek üyeleri Eminevim'in sunduğu tasarruf finansman hizmetinden indirimli olarak yararlanma fırsatı bulacak.

Başkan Sadıkoğlu: 'Yatırım ve üretimin devamı adına önemli bir adım'

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından aldığı önlemlerle bankaların ticari kredi faizlerini yüzde 30'ların üzerine çıkmayacak bir şekilde yaptığı sınırlandırma düzenlemesini değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın devamı adına önemli bir adımdır' dedi.

İKA ve GETHAM katma değerli sektörlere insan kaynağı yetiştirecek

Gaziantep Ticaret Odası iştiraklerinden GETHAM, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 'Beceri Geliştirme Mesleki Eğitim ve İstihdamı Destekleme Programı' çerçevesinde katma değerli sektörlerde ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmek ve genç istihdamı desteklemek üzere İKA ile işbirliği protokolü imzaladı.

Gaziantep'ten 3 kıtaya medikal ürün ihracatı

2018 yılında Gaziantep'te medikal ve iplik üretimine başlayan, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapan Arteks Kimya, e-ihracat platformu TurkishExporter'dan gelen talepleri takip ederek şirketi ileri taşımaya devam ediyor.

Tuzla Belediyesi’nden memur ve işçisine 26 bin 400 liralık promosyon müjdesi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından geçtiğimiz hafta belediye personeline verilen yüzde 80 zamdan sonra bir müjde de memur ve işçilere geldi. Tuzla Belediyesi'nde görevli 312 memur ve kadrolu işçi personeline toplamda 26 bin 400 Türk Lirası banka promosyonu verilecek

Osmaniye'den Darende'ye Arıcılık göçü

Osmaniye'den Malatya'nın Darende ilçesine Arıcılık için gelen kardeşler, üstün verim aldı.

''Son 5 yılda 8 milyon konut el değiştirdi''

İş adamı Yaşar Demir, son 5 yılda 8 milyon konutun el değiştirdiğini belirterek Türkiye'nin 1 buçuk milyon yeni konut satışı ile Avrupa'nın en fazla ev satan ülkesinin olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da vatandaş, sahte ve düşük ayarlı altın konusunda bilgilendirildi

Son dönemde Diyarbakır'da artan sahte ve düşük ayarlı altın dolaşımına karşı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır Kuyumcular Odası (DTSO) vatandaşa bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'da üreticilere sunulacak destekler ihracatta yeni rekor getirir

İş adamı Musa Karagöz, Diyarbakır 2022 yılının ilk çeyreğinde ihracatta yaklaşık 64 milyon dolar seviyenin artırılması gerektiğini ifade ederek, üreticilere sunulacak desteklerle kentin ihracatına rekor getireceğini söyledi.

Tohum laboratuvarı üreticilere tanıtıldı

Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından 2021 yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı çerçevesinde paydaş kurum desteklemsiyle ve ticaret borsanın öz sermayesi ile 3 milyon 500 bin TL'ye mal olan tohum analiz laboratuvarı kentte bulunan tohum üreticilerine tanıtıldı.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Halı ihracatçılarının gözü Mısır'a çevrildi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, 2022 yılının yedi aylık sürecinde bölgeden 1 milyar doların üstünde makine halısı, Türkiye'den ise 1,5 milyar doların üstünde makine halısı ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekmeklerini acıdan çıkartıyorlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde biber hasadının başlaması ile birlikte işçiler, acıdan para kazanıyor. Acı biberleri çöpünden ayıran işçiler, günlük 200-250 TL para kazanıyor.

Belediye personellerine rekor promosyon

Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan bin 30 personeli ilgilendiren maaş promosyon ihalesi tamamlandı. Yapılan ihale sonucunda, Yeşilyurt Belediyesi personellerinin hesabına tek seferde 27 Bin 50 TL banka promosyonu yatırılacak.

Toplam 4936 haber.