Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yıldırım: 'Ödeme sistemlerindeki döviz kısıtlaması finansman sorununu derinleştiriyor'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ödeme sistemlerinde Türk Lirası kullanma zorunluluğunun sanayiciyi her geçen gün daha da zorladığını belirterek bu durumun Türkiye ekonomisini yaraladığını kaydetti.

Barem Ambalaj halka açılıyor

30 yıla yakın tecrübesiyle ambalaj sektöründe stratejik öneme sahip İzmir, Gaziantep ve Karaman illerindeki 3 üretim tesisiyle faaliyet gösteren, yıllık yaklaşık 100 bin ton fiili üretim kapasitesine sahip olan, 20'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, 800'den fazla kişiye istihdam sağlayan ve 2021 yılı ISO ikinci 500 şirket sıralamasında Türkiye'nin en büyük 146. sanayi kuruluşu olan Barem Ambalaj halka arz oluyor.

Tekstil ve Deri Mühendisliğini seçenlere burs avantajı

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 2019 yılında başlattıkları 'Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Programı' nın devam ettiğini ve ilk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında burs vereceklerini açıkladı.

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Kileci Başkanlığında toplandı

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Fikret Kileci başkanlığında İzmir'de toplanarak gündemi değerlendirdi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 2022 yılının ilk altı aylık tekstil ihracat rakamları masaya yatırılırken, önümüzdeki süreçle ilgili gerçekleştirilmesi planlanan projeler de görüşüldü.

Arguvan'da nohut hasat tarla günü yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arguvan Belediyesi ve Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Nisan ayı içerisinde dağıtılan nohutların hasatları yapıldı.

Bağımsız Denetçi Tatlı'dan CDS primi değerlendirmesi

Türkiye'nni CDS priminin 900'e yükselmesini değerlendiren Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, yöneticiye güven azalması durumunda ülke prim riski olan CDS ile faiz ve enflasyonun yükseldiğini belirterek, siyasi istikrar endeksindeki gerilemeye dikkat çekti.

Ayçiçeği tarlaları hasat için gün sayıyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde 15 bin dekarlık alanda çerezlik ayçiçeği yetiştiren çiftçiler bugünlerde hasat telaşı yaşıyor.

Capital 500'deki SANKO şirketleri

Ekonomi Dergisi Capital'in Türkiye'nin en büyük özel sektör şirketlerini ortaya koyan 'Anadolu 500' araştırması sonuçlandı. Listede SANKO'nun 6 şirketi bulunuyor.

Bölgeye dev yatırım

Elazığ'da bölge ziyaretleri yapan Alptekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Karaağaç, 'Tesislerimizi modernizasyonu maksimize ederek ve kapasitemizi arttırarak bölgemizin hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz' dedi.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB'de sona gelindi

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Heyet Başkanı Bülent Uygur başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat ve müteşebbis heyet üyelerinin katılımlarıyla Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Güneydoğulu Hububatçıların Afrika'daki ikinci durağı Etiyopya

Sürdürülebilir ihracatın geliştirilmesi ve pazar çeşitliliğinin artırılması için yeni projeler geliştiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Afrika'da Yeni Pazarlar Projesi çerçevesinde Cibuti'den sonra Etiyopya'da incelemeler yaptı.

ÇEİS 2021 iş sağlığı ve güvenliği performans ödülleri

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 2021 Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri'nde, en iyi performans gösteren ilk üç fabrika arasında SANKO Holding bünyesindeki ÇİMKO Çimento ve Beton AŞ'nin Narlı ve Bartın'daki fabrikaları yer aldı.

Battalgazi Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Malatya Battalgazi Belediyesi'nde görev yapan KHK'lı 811 daimi işçi statüsünde çalışanı yakından ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek 2022-2024 Toplu İş Sözleşmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. 2 yıl 6 ay geçerli olacak olan toplu iş sözleşme ile işçiler maaşlarına yüzde 89 oranında zam alırken, diğer sosyal haklarında eklenmesi ile bu oran yüzde 100'e ulaştı.

Erenli Mahallesinde beton yol uygulaması yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi il genelinde devam eden yol ve asfalt çalışmalarında bu sezon içerisinde başladığı silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasını Erenli Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda da yaptı.

Tarımsal sulamada kaçak elektrik tüketimi alarm veriyor

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da kaçak elektrik tüketiminin hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Özellikle il kırsalında kaçak kullanım oranının ortalamanın iki katına kadar çıktığı bildirildi.

Türkiye Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Tiryakioğlu:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin ev sahipliğinde Mersin'de toplandı.

Elazığ'da 52 üreticiye süt sağım makinası dağıtıldı

Elazığ'ın 2 ilçesinde yüzde70 hibe ile finansman sağlanan proje neticesinde 52 yetiştiriciye süt sağım makinası dağıtıldı.

Böğürtlenden sevindiren verim

Malatya'da örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden yüksek verim alındı.

Kuru kayısı ihracatında hedef 500 milyon dolar

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 'Malatya kararlı, üreticisi, tüccarıyla, ihracatçısıyla, kamusuyla beraber el ele verip birlikte bu yıl ihracatta 500 milyon dolar hedefini mutlaka yakalayacağız' dedi

Toplam 4927 haber.