Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya Kurban Pazarı'nda arife yoğunluğu

Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda bayram arifesi yoğunluğu yaşanıyor.

'Made in Diyarbekir' alyansı 20 yıldır dünya piyasasında göz kamaştırıyor

Diyarbakır'da Altınay mücevherat firması, ürettiği alyanslarla dünya piyasasına açıldı. Kentte üretilen alyanslar birçok farklı aşamadan geçirilerek Made in Diyarbekir logosuyla başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediliyor.

Malatya'da kayısı hasadı sürüyor

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgesi ile sofraların ve tezgahların vazgeçilmez ürünü olan Malatya kayısısında hasat sürüyor.

Çiftçilere dağıtılan tohumlar hasat ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarla Günü'nde çiftçilerle bir araya gelerek Şubat ayında dağıtılan arpa ve buğday tohumlarının hasat etkinliğine katıldı.

Kurban Bayramı'nı 24 şubesi ve 30 ton tatlıyla karşılıyor

Diyarbakır'ın tatlı sektöründe önde gelen firmalarından olan Hacıbaba Pastaneleri, Kurban Bayramı'nı Türkiye genelindeki 24 şubesiyle ve 30 ton tatlıyla karşılıyor.

Ev baklavasında bayram yoğunluğu

Malatya'da iki yıl önce kurulan Battalgazi Kadın Kooperatifinin üyeleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, ev yapımı baklava taleplerine yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Lavanta tarlalarında görsel şölen

Malatya'nın Arguvan ilçesinde susuz tarımı yaygınlaştırmak ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için ekilen lavanta tarlasında hasat dönemi başladı.

Hemzemin geçitlerde asfalt çalışması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Hulusi Şahin ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları (TCDD) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, hemzemin geçitlerdeki çalışmaları inceledi.

Başkan Sadıkoğlu, hakkında açılan soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaştı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu seçimleri sürecinde şahsıyla ilgili o dönemin valisi tarafından bazı iddialar üzerine çağrılan müfettişin soruşturma sonucunu kamuoyu ile paylaştı.

Esenlik Süper Marketler Bayrama hazır

Esenlik A.Ş Genel Müdürü Ata Ünlü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Süper Marketlerde hazırlıkların tamamlandığını belirterek yaklaşık 2 bin üründe özel indirimler yaparak Malatyalılara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Güneydoğulu hububat ihracatçıları sektörlerle buluşuyor

Güneydoğulu hububat ihracatçıları, ''Sektörlerimizle Buluşuyoruz'' proje ile üretici sektörlerle bir araya geliyor. Üretimde gerekse ihracatta karşılaşılan sorunların masaya yatırılacağı toplantıların ilki GAİB hizmet binasında gerçekleştirildi.

Malatya'da kayısı hasadı başladı

Malatya'da güneşin altın yumurtası olarak adlandırılan kayısıda hasat sezonu başladı. Şehirde hemen hemen her yer şu sıralar altın sarısı renge bürünürken, kayısı üreticileri ise bin bir emekle yetiştirdikleri kayısıları özenle hasat ederek satışa sunacak.

1 ton 200 kiloluk 'Kral' alıcısını bekliyor

Elazığ'da 1 ton 200 kilogramlık 'Kral' isimli tosun 65 bin liradan alıcısını bekliyor.

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hevsel Bahçelerinde erik hasadı

Diyarbakır'da 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde organik erik hasadı yapıldı. Toplanan erikler, sofralarda reçel, hoşaf ve kurutmalık olarak yerini alacak.

Malatya'da bıçak ustalarının bayram mesaisi başladı

Malatya'da bıçak ustaları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Malatya Hayvan Pazarında kurbanlıklar hazır, alıcılarını bekliyor

Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı öncesi dışarıdan kurbanlıklar gelmeye başladı. Pazarda hareketliliğin ise bayrama 2 gün kala artması bekleniyor.

Güneydoğu'yu petrol heyecanı sardı

Türkiye'nin petrol yatakları konusunda oldukça zengin olan Güneydoğu Anadolu'da son dönemlerde gündeme gelen ve yaklaşık 50 yıl önce beton ile kapatılan sahalarda petrol umudu yeşerdi. Diyarbakır'da bulunan ve Adana Seyhan'da beton ile kapatılan kuyulardan çıkan petrol üzerine bölge halkı Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya illerinde bulunan 100'e yakın sahada yeniden araştırma yapılmasını istiyor.

Gaziantep'te belediye işçilerine bayram müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde çalışan şirket personeline bayramda verilen ikramiye brüt bin 500 TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı. Çalışanlara müjdeyi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi.

1 tonluk 'Rüzgar' alıcısını bekliyor

Malatya'da özel bir besi çiftliğinde yetiştirilen 1 ton 100 kilo ağırlığındaki 'Rüzgar' ismi verilen kurbanlık tosun alıcısını bekliyor.

Toplam 4936 haber.