Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İhracatçıların 'Tahıl Koridoru' sevinci

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'nin imzalanması ihracatçılar arasında büyük memnuniyet oluşturdu.

2 metre 20 santimlik 'ata tohumu buğday' sergilendi

Diyarbakır'da geçmişi 7 bin yıla dayanan ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadını tamamladıktan sonra sergi açtı. 400 dönümün bir kısmını gübresiz ve ilaçsız eken çiftçi Özkan Yıldırım, boyu ortalama 1 metre 60 santimden 2 metre 20 santime kadar uzanan atalık buğdayı sergiledi.

GSO Heyetinden, Kutnia CEO'su Jülide Konukoğlu'na tebrik ziyareti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, GSO'nun tescilini aldığı kutnu kumaşının Kutnia'nın girişimleri ile dünyaca ünlü moda markası Dior'un koleksiyonuna girerek tanıtılmasından dolayı AJK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Kutnia CEO'su Jülide Konukoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Suudi Arabistan'a halı ihracatı başladı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Zeynal Abidin Kaplan, 2022 yılının ilk altı aylık dilimini değerlendirildiği yönetim kurulu toplantısında son yıllarda Suudi Arabistan'a halı ihracatında yaşanan sorunların çözüme kavuştuğunu ve yeniden doğrudan halı ihracatına başlandığını ifade etti.

Diyarbakır firmaları gözünü Avrupa'ya dikti, hedef 1 milyon dolarlık ihracat

Diyarbakır'da 'Topraktan podyuma' sloganıyla moda ülkesi İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan tekstil firmaları, 1 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

Çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi üreticilere ve çiftçilere destek olmak adına DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile 2022 yılı 'Bitkisel Üretimin Alt Yapısının Geliştirilmesi Programı' çerçevesinde 252 küçük aile işletmesine Silajlık Mısır tohumu dağıttı.

Kent turizimi masaya yatırıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 2011 yılında kurulan Diyarbakır Turizm Platformu, Diyarbakır 2022 Kent Turizm hedeflerini belirlemek için bir araya geldi.

Fıstığın anavatanında görenleri şaşırtan ağaç

Fıstığın başkenti Gaziantep'te diğer ağaçlara göre mahsulü bir ay önceden veren fıstık ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Fıstığı erkenden vermesiyle şaşırtan ağaçla çiftçinin kazancının artabileceğine dikkat çeken Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, 'Biz fıstığı bir ay önceden yetiştirirsek çiftçimiz daha çok para kazanır' dedi.

Gaziantep'teki firmalar savunma sanayisine katkı sunmaya hazırlanıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne (AFGM) onaylı tedarikçi olmayı hedefleyen firmalara yönelik 'AFGM Onaylı Tedarikçi Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Yüksek rekolte ile sevinen kayısı üreticisi işçi bulamıyor

Dünya kayısı başkenti Malatya'da devam eden hasat döneminde üreticiler çalıştıracak işçi bulamıyor. Bereketli bir sezon geçirdiklerini belirten üreticiler, işçi bulamamaları nedeniyle ürünün tarlada heba olmasından endişe ediyor.

Diyarbakır'da bayram tatilinde 80 tona yakın tescilli ürünler ciğer ve tatlı satışı yapıldı

Diyarbakır'da esnaf, bayram tatili süresince yoğun bir yerli ve yabancı turist ağırladı. Kenttin tescilli gıdaları olan ciğer, kadayıf ve baklava gibi tatlılardan toplamda yaklaşık 80 tonluk satış yapılarak bayram havası yaşandı.

Kuru kayısı ihracatında yılın ilk 6 ayında 168 milyon dolarlık gelir

Malatya'da 2022 yılının ilk 6 ayında 32 bin 662 ton kuru kayısı ihraç edilerek 167 milyon 704 bin dolar gelir elde edildi.

Mesleki eğitim gören 8 bin öğrenciye büyük destek

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören 8 bin 207 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığının verdiği bin 300 TL'lik desteğin yanı sıra, ailelerine de Şahinbey Belediyesi tarafından 500 TL'lik destek sağlanıyor. Hem eğitim gören hem de meslek öğrenen öğrenciler, aile bütçelerine de katkı sunuyor.

Gaziantep'ten Türkiye'nin en büyükleri arasına giren firmaları kutlama

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, her yıl düzenlenen 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasında ilk 500'e Gaziantep'ten giren 33 firmanın ardından ikinci 500'e giren 38 firmayı başarıları nedeniyle kutladı.

İSO 500 ikinci listesinde Manisa’dan 12 firma yer aldı

İSO, mayıs ayında açıkladığı İSO Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021 araştırmasının ardından daha çok KOBİ niteliğindeki kuruluşları kapsayan İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021 araştırmasının sonuçlarını da açıkladı. Açıklanan listede Manisalı 12 firma yer aldı.

OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten sanayicilere kutlama

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren firmalar için bir kutlama mesajı yayımladı.

İkinci 500 listesinde Gaziantep'ten 38 firma yer aldı

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2021 yılı sonuçlarına göre listeye Gaziantep'ten 38 firma adını yazdırdı.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

Celal Kadooğlu 'Tahıl koridoru için Türkiye stratejik öneme sahip'

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle her iki ülke limanlarında bekletilen yaklaşık 20 milyon ton tahıl ve gıda maddelerinin sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesinde Türkiye'nin stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. Kadooğlu, 'Tahıl koridoru üzerinden yapılacak gerek tahliye ve tahılların dünya pazarlarına sunulmasında gerek üreticilerimiz gerekse ihracatçılarımızın önemli roller üstleneceğine inanıyoruz' dedi.

Toplam 4937 haber.