Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Telefon dolandırıcılığında 7 ayda 51 tutuklu

Telefon dolandırıcıları binlerce insanı mağdur etti. Kimi büyük paralar kaybetti kimi ise evinden, arabasından oldu. Kontör dolandırıcılığı olarak tanımlanan sistemde 'Adınız terör örgütüne karıştı' yalanıyla insanları dolandıran kişilere yönelik emniyet güçleri birçok operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre 2019 yılının ilk 7 ayında kontör dolandırıcılığı hakkında 195 ihbar alındı 67 vaka aydınlatıldı, 51 kişi ise tutuklandı. 2018 yılında ise 449 ihbar alınırken 105 olay aydınlatıldı, şüphelilerden 93'i tutuklandı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 5,7280 liradan, euro ise 6,3560 liradan güne başladı.

Diyarbakır'da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası bölgenin beyaz incisi olan pamuğun üretimini olumsuz yönde etkileyebilen ve çözülmesi gereken sorunların belirlenmesi için gerçekleştirilecek olan pamuk zirvesi öncesi toplantı gerçekleştirdi.

e-ticaret’te vitrinler hosting şirketlerine emanet

Gelişen teknoloji ve e-ticaret hacminin artışı ile birlikte hemen hemen ticaret ile uğraşan firmaların hepsi e-ticareti değerlendirerek internet üzerinden dükkan açarken, hosting hizmeti alan işletmecilerin vitrinleri ise hizmeti veren firmalar tarafından müşterinin isteğine göre dizayn etme olasılığı sağlıyor.

Elazığ'da tarım alanında 130 projeye 20 milyon hibe verildi

Kırsal ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde 20 milyonu hibeli, 48 milyon lira maliyetli 130 projeye desteklediklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri kapsamında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

ASELSAN'dan tarihi sipariş rekoru

ASELSAN, Temmuz ayı tahsilatının 2019 yılı ilk 6 aylık ortalamasının oldukça üzerinde bir rakamla 690 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye'de her 5 kişiden 1'i kripto para kullanıyor

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar son yıllarda bir hayli popüler hale geldi. Özellikle Bitcoin'i kısa yoldan para kazanma aracı olarak görenlerin sayısı hiç de az değil. Alman araştırma şirketi Statista'nın Küresel Tüketici Anketi sonuçları da bunu kanıtlar nitelikte. Seçili ülkelerde yaklaşık bin katılımcı ile yapılan anket sonucunda 2019 yılında Türkiye'de her beş kişiden birinin kripto para birimlerini kullandığı kaydedildi.

Palandöken: 'Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin'

Yeni eğitim öğretim dönemi için okul servis ücretlerinin henüz belirlenmediğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken velileri uyardı.

Sabiha Gökçen'i bayram tatili boyunca 1 milyondan fazla yolcu kullandı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda bayram tatili yapan yolcular yoğunluğa neden oldu.

Hükümetten memur maaşları için yeni teklif

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için yüzde 3+3 zam ve enflasyon farklarını içeren yeni bir teklifte bulundu.

Kırkağaç kavununda ilk hasat yapıldı

 Kırkağaç kavunu 2 TL’den satışa sunuldu 

TürkAkım alım terminalinin yüzde 95'i tamamlandı

TürkAkım doğal gaz boru hattının Kıyıköy'de bulunan alım terminali inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. 

Toplam 4933 haber.