Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: '2020-2021-2022 Yeni Ekonomi Programı'yla birlikte değişim başlıyor.'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 2020-2021-2022 Yeni Ekonomi Programı'yla birlikte değişim başlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye yeni bir ekonomik hedefe geçiyor. Bunu tüm paydaşlar olarak anlamamız lazım. Bir üst lige çıkmak istiyorsak tüm paydaşlar olarak bu değişimi gerçekleştirmeliyiz' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye yeni bir ekonomik hedefe geçiyor. Bunu tüm paydaşlar olarak anlamamız lazım. Bir üst lige çıkmak istiyorsak tüm paydaşlar olarak bu değişimi gerçekleştirmeliyiz dedi.

TESK Başkanı Palandöken: 'Elektrik ve doğalgaza kış indirimi yapılmalı'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Doğalgazın ve elektriğin en çok tüketildiği aylara yavaş yavaş giriyoruz. Yaşanan sıkıntılı dönemde elektrik ve doğalgaza mutlaka kış indirimi yapılmalı' dedi.

Malatya Ticaret Borsası Eylül ayı Meclisi toplandı

Malatya Ticaret Borsası Eylül ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi.

Tescilli üzümde hasat zamanı

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri başta olmak üzere Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştiği yerlerden Elazığ'da 110 bin dekar arazide hasat başladı. 60 çeşit üzümün yetiştiği kentte ortalama 85 bin ton civarında üretim gerçekleştiği belirtildi.

Gümrük Muhafaza, havalimanlarında kaçakçılara göz açtırmıyor

Ticaret Bakanlığı, 2019 yılı başından bu yana havalimanlarında gerçekleştirilen operasyonlarda 127 milyon TL'lik kaçak eşya ele geçirildiği bilgisini aktardı.

Balık fiyatları, beyaz eti solladı

Av sezonunun başlaması ile Malatya'da da balık tezgahlarını deniz mahsulleri süsledi. Ancak fiyatların hayli yüksek olması nedeniyle satışlarda durgunluk hakim. tavuk etini sollayan balık fiyatlarında, hem vatandaş hem de satıcılar fiyatların düşmesini bekliyor.

ATO Başkanı Baran: 'Yerli üretim cihazlarımızın fuarda yer almasından mutluluk duydum'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, '31. Uluslararası Güzellik ve Bakım, Profesyonel Kozmetik, Saç, Ürün ve Ekipmanları Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarın uzun bir aradan sonra Ankara'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baran, 'Yerli üretim cihazlarımızın fuarda yer almasından mutluluk duydum' dedi.

Palandöken: 'Esnafın sigorta primi yüzde 50 düşürülmeli'

Ekonominin yapı taşı olan esnaf ve sanatkarlara sağlanan kolaylıkların ekonomiye direkt etki edeceğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnafımızın sigorta primleri yüzde 50 oranında düşürülmeli. Sigorta primleri düşerse esnafımız daha rahat nefes alır' dedi.

Sri Lanka'dan, gıda sektörüne yatırım daveti

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmaların ele alındığı ziyarette Büyükelçi Hassen, Türkiye'nin Sri Lanka'ya taze sebze ve meyve ihracatı yapmasını istedi.

MTB'den, Yurt Dışı Pazar Destek programı

Malatya Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde KOSGEB tarafından başlatılan 'Yurt Dışı Pazar Destek Programı' gerçekleştirildi.

Enflasyonda düşüş bekleniyor

Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 'Enflasyonda önemli bir mesafe kat ettik. Enflasyon Eylül ayında baz etkisiyle daha da büyük bir düşüş gösterecek' dedi.

TCMB Başkanı Uysal: 'Beklentilerin de iyileşmeye devam edeceğini değerlendiriyoruz'

Merkez Bankası Başkanı Uysal, 'Enflasyondaki düşüşe bağlı olarak enflasyon beklentilerinde de iyileşme görmekteyiz' dedi.

Palandöken: 'Bolluk ve berekette son fırsatlar'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sebze meyvenin ucuzladığı bolluk ve bereket aylarında son günlerini yaşandığını söylerken bu durumun vatandaşlar tarafından da fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade etti.

MTB'de 13. etap kırsal kalkınma programı düzenlendi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) ve Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle '13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Malatya'da kalkınma konferansı

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, 5. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansındaki en önemli amaçlarından bir tanesinin, dünyadaki genel trendleri Malatya'ya ve TRB1 (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) Bölgesine taşımak olduğunu söyledi.

Adıyaman'a has 'sütleğen' balında hasat başladı

Sadece Adıyaman'da yetiştirilen organik 'sütleğen' balında hasat mevsimi başladı.

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi sona erdi

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi üçüncü gününde de yoğun ilgi gördü.

Ahmet Aydın'dan yatırımcıya büyük müjde

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının genişletilmesi için Milletvekili Ahmet Aydın'ın gayretleri sonuç verdi. 292 hektarlık OSB alanına 774 hektarlık alan dahil ediliyor.