Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ankara'daki Bulvar Loft projesinde kiralama hareketliliği

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayı konut satış rakamlarına göre Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla konutun satıldığı Ankara'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.2 artışla 10 bin 707 konut alıcı buldu. Akfen GPYŞ Genel Müdürü Barış Barçak, sektöre olan güvenin yeniden artış eğiliminde olduğu bu dönemde, satın alma konusunda tereddüt yaşayan müşteriler için alternatifler üretilmesi gerektiğini söyleyerek, Oluşturduğumuz kiralama modeli ile misafirlerimiz oturmak istedikleri evlere kiracı olarak yerleşip Bulvar Loft konforunu deneyimlemeye başlıyorlar dedi.

ATO Başkanı Baran: 'Dünyada coğrafi işaretli ürünler 200 milyar dolarlık bir pazar oluşturuyor'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dünyada coğrafi işaretli ürünlerin 200 milyar dolarlık bir pazar oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin yöresel ve geleneksel ürünleri bu pazardan hak ettiği payı alacak dedi.

Aslan,İnsan kaynağımız ve yatırımlar anlamında potansiyelimiz var

Hem insan kaynağı hem de yatırımlar anlamında çok önemli değerleri ve potansiyelleri olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,Değişen ülke ve dünya konjonktürüne göre yeniden yapılanma ve ilimizin tüm altyapıları ile geleceğe hazırlanması için bir çok alanda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalarımızın meyvelerini inşallah kısa süre içerisinde toplamaya başlayacağızdedi.

Coğrafi işaretler dört ayrı oturumda bütün yönleriyle ele alındı

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen '2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi' ilk gününde dört ayrı oturuma ve çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Soğan tarlada 30 kuruş, markette 2 buçuk lira

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde soğan üreticileri, komisyoncuların kendilerinden 30 kuruşa aldıkları soğanın marketlerde vatandaşlara 2 buçuk liraya satıldığını söyledi.

Coğrafi işaretli ürünlerde, katma değeri arttırıyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Coğrafi işaretli ürünlerden amacımız; daha fazla katma değer oluşturmak ve ülkemiz için önemli bir zenginleşme aracı olarak bunu kullanmak. Uygun bir strateji ile Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerde en az 25-30 milyar euro bir katma değer oluşturacağını düşünüyoruz' dedi.

Yabancılar emlak piyasasına ivme kazandırdı

Geçen eylül ayında Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelik değişikliğiyle, 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verildi. Söz konusu yönetmelikle birlikte yerel piyasada düşüş seyrini koruyan konut satışları, yabancı talebin desteğiyle ivme kazandı. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, vatandaşlık hakkı tanınmasının, özellikle son dönemde ikili ilişkilerin geliştiği Rusya Federasyonu vatandaşlarının konut alımlarında tetikleyici etki oluşturduğuna dikkat çekti.

Palandöken: 'Bedellide çırak ve esnaflara indirim yapılmalı'

Bedelli askerliğin kalıcı olmasıyla ekonominin daha da rahatlayacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bedelli askerliğin kalıcı olması hem ekonomi için hem de iş piyasası için çok rahatlatıcı olacaktır. Bununla birlikte esnaflara, çırak ve kalfalarla birlikte meslek liselilerin ödeyecekleri ücrette indirime olursa hem esnafımız zorlanmaz, hem de yanında çalıştırdığı çırak ve kalfalar ile birlikte mesleki eğitime yönelim de artar. Böylece esnaf ve sanatkrımız çırak bulmakta zorlanmaz, ekonomik kalkınmamız hızlanır' dedi.

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi başladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı bir törenle başladı.

Palandöken: 'Benzin ve motorin zamları geri alınmalı'

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ekonomik dengeyi bozabileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Enflasyonla mücadele ederken akaryakıta yapılan zamlar lokomotif olarak tüm ürünlerin fiyatına yansır. Piyasa bu zamları kaldıramaz ve ekonomik denge bozulur. Benzin ve motorin zamları acilen geri alınmalı' dedi.

Türkiye - İran Karma Ekonomik Komisyonu kapanış imza töreni gerçekleştirildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'İlişkilerimiz son derece olumlu bir düzeyde. İş dünyasının önünü açıcı bir yön almaktadır. Biz her iki ülkenin yetkilileri olarak bu konuda kararlıyız. Ticaretin geliştirilmesi yönünde de destekler vereceğiz' dedi.

25 sulama birliğinin Dicle Elektrik'e olan borcu yarım milyar liraya yaklaştı

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, bazı belediyeler gibi sulama birliklerinin de tükettikleri enerji bedelini ödememeleri yüzünden sıkıntı yaşıyor. Bölgede bulunan 25 sulama birliğinin, enerji şirketine olan borcu 464 milyon, 403 bin 374 liraya ulaştı. Bunun üzerine Dicle Elektrik, borçlu birliklere ödeme yapıncaya kadar elektrik vermeme kararı aldı.

Baskı gördüklerini iddia eden işçiler CHP'den destek istedi

Malatya'da bir tekstil fabrikasında kendilerine baskı uygulandığını ileri süren işçileri sendika yetkileri ile birlikte CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı ziyaret ederek destek istedi.

Malatyalı yatırımcılara Kazakistan fırsatı anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantı ile Kazakistan'ın yatırım fırsatları Malatyalı iş adamlarına anlatıldı.

Teknik Destek Programı kapsamında 8 proje başarılı bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı 2019 Yılı TD Programında Temmuz-Ağustos dönemi değerlendirme sonuçları açıklandı.

Lisanslı Depoculuk projesinin yer teslimi yapıldı

Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği için büyük önem arz eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin yapım ilahesinin sonuçlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Motorine zammı kimse aklından geçirmemeli'

Motorine zam yapılacağı şeklinde söylentilerin yoğunlaştığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Motorine zammı kimse aklından geçirmemeli' dedi.

Ceylan Karavil Park'ta 2. garaj indirim günleri başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ceylan Karavil Park AVM'de, 2. garaj indirim günleri başladı.

Mondihome Ankara'daki 24'üncü mağazasını açtı

Boydak Holding bünyesinde bulunan Mondihome, Ankara ili ve çevresindeki 24'üncü mağazasını açtı.