Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Palandöken: 'Erken emeklilikte esnafın da yıpranması olmalı'

Esnafın yoğun çalışma temposu içerisinde cumartesi Pazar tatili demeden hemen her gün 18 saate yakın çalıştığını ve emeklilikte 9 bin gün ile en uzun prim gün sayısını ödeyen kesim olduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yıpranma payından dolayı erken emeklilik hakkı tanınan mesleklere 45 meslek daha eklendi. Bu mesleklere de emeklilik için kolaylık sağlanması sevindirici. Ancak esnaf ve sanatkarlarımız da toplumda en çok çalışan kesimlerden biri olmasına rağmen emeklilikte en uzun prim gün sayısını ödüyor. SGK'lı çalışanlar 7 bin 200 prim gününde emekli olurken esnafımız 9 bin günü doldurmak zorunda. Bu durum Anayasa'nın 173. maddesiyle bağdaşmamaktadır' dedi.

ATO'da Nijerya'nın bağımsızlığının 59'uncu yıl dönümü kutlandı

Nijerya'nın bağımsızlığının 59'uncu yıl dönümünde Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda Nijerya'nın etnik danslarını sergileyen Koroso Dans Grubu, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Türkiye tarım ve gıda ürünlerinde 69 milyar dolar ihracat fazlası verdi

Türkiye'nin tarımsal hasılada dünyada ve Avrupa'da söz sahibi ülke konumunda olduklarını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Son 16 yılda ise tarım ve gıda ürünleri dış ticaretinde ülkemiz toplam 69 milyar dolar ihracat fazlası verdi dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 275,20 lira oldu.

Elazığ'da 165 bin ton üretimi beklenen pancarın alım kampanyası başladı

Elazığ ile birlikte 3 ilde 30 bin 955 dekar alanda üretimi beklenen 165 bin ton pancarın alım kampanyası başladı.

Tarımda hedef yüksek verimlilik ve daha fazla katma değer olmalı

TÜRKONFED, '2026'ya Doğru Büyüme ve Tarım Sektörü' raporunda, verimlilik ve 10 yıllık bir büyüme perspektifi içinde konuya yaklaşıyor. Tarım sektörünün Gümrük Birliği güncellenmesi sürecinde en kritik konuların başında geldiğini vurgulayan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Ülkemizin 'Orta Gelir Tuzağı'ndan kurtuluşu yüksek teknolojiyi, yüksek verimlilik esaslı kullanarak, yüksek katma değerli üretim ve ihracata odaklanmaktan geçiyor. İşte bu açıdan yaklaştığımızda tarım, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve rekabetçilik gücü açısından stratejik sektörlerden birisidir diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnafın ekonomiye katkısı yadsınamaz'

Esnafa en çok zarar verenlerin kuralsızca açılan AVM ve zincir marketler olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnafın ekonomiye katkısı yadsınamaz' dedi.

Diyarbakır pamuğu satışa çıkıyor

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Pamuk Üreticileri Birliği, Çukobirlik, çırçır fabrikaları temsilcileri ve pamuk üreticilerinden oluşan korbey komisyonu ile bir araya geldi. Yeşil, Diyarbakır pamuğunun önümüzdeki günlerde satışının gerçekleşeceğini söyledi.

Elazığ'da Bahreynli iş adamlarına ticaret olanakları anlatıldı

İhracat yapan önemli şehirler arasında yer alan Elazığ'a gelen Bahreynli iş adamlarına kentteki yatırım ve ticaret olanakları anlatıldı.

İyi Tarım Uygulamasında çiftçilere sertifikaları verildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde iyi tarım uygulaması yapan 745 çiftçiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'E-ticarette güvenilirlik sorgulanmalı'

E-ticaretin her geçen gün büyüdüğüne fakat bununla birlikte güvenilir olmayan sitelerin de arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'İnternetten alışveriş yapanların sayısı 8 yıl önce 5 milyon iken bugün 20 milyonu aştı. E-ticaret kolay ve hızlı alışveriş yapma olanağı sağlayarak hızla büyürken, güvenilir olmayan sitelerin de sayısı aynı oranda artıyor. Bu nedenle güvenilir ve bilinir olmayan hiçbir site ya da sosyal medya uygulamasından alışveriş yapılmamalı' dedi.

Adıyaman bademi zincir marketlerin raflarında

Türkiye'nin 'badem diyarı' Adıyaman'da üretilen bademler Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği fabrikasında işlenerek ulusal market zincirinin raflarında satılıyor.

Türkiye ile Ürdün arasında 'Ticaret ve Ekonomik İşbirliği' anlaşması imzalandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Geçen sene aramızda mevcut bulunan Serbest Ticaret Anlaşması'nın Ürdün tarafından feshedilmesine rağmen biz Türkiye olarak karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkilerimizin korunması ve geliştirilmesine her zaman önem verdik ve vermeye de devam ediyoruz. STA'nın bitmesiyle beraber 800 milyon ile 1 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimiz negatif yönde etkilenmiştir. Ürdün'e ihracatımız yüzde 20 oranında azalmış, Ürdün'den ithalatımız yüzde 70 oranında azalmış bulunmaktadır' dedi.

Aselsan'da istihdam seferberliği sürüyor

Eylül ayı itibariyle 10 milyar dolar sipariş ile tarihi sipariş rekoru kıran şirket aldığı bu siparişler kapsamında mühendis ve teknisyen kadrosunu genişletiyor.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımlar ele alındı

2019 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.

DTSO'da dış ticaret semineri düzenlendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) iş birliği, Ticaret Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) organizasyonu ile dış ticaret semineri düzenlendi.

Hekimhan cevizinde hasat zamanı

Ceviziyle meşhur Malatya'nın Hekimhan ilçesinde hasat başladı. Bu yıl 350 ton rekoltenin beklendiği ilçede yaklaşık 10 milyon TL gelir elde edilmesi planlanıyor.

11. Uluslararası İstanbul Sigortacılık Konferansı 3 - 4 Ekim'de yapılacak

Sigorta Tatbikatçıları Derneği tarafından her yıl Ekim ayında düzenlenen İstanbul Uluslararası Sigortacılık Konferansı bu yıl 11. kez düzenleniyor.

Arslan:'Yeni ekonomi programında hassasiyetler dikkate alınmıştır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) içinden geçilmekte olan ekonomik sürecin hassasiyetlerinin dikkate alındığını gördüklerini ve iş dünyası olarak çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini söyledi.