Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Albayrak'tan ABD açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini kapsamlıca ele aldıklarını belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Mesajla ve e-posta ile trafik cezası gelmez'

Sahte trafik cezalarına karşı sürücüleri uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Sürücülerimiz ve şoför esnafımız son dönemde bir dolandırıcılık şekli olarak ortaya çıkan e-posta ve mesaj yoluyla gönderilen sahte trafik cezalarına kanmamalı. Trafik cezaları yalnızca adrese tebliğ edilir ve e-devlet üzerinden görülebilir' dedi.

Bakan Pekcan, ABD Ticaret Bakanı Ross ile görüştü

ABD'li mevkidaşı Wilbur Ross ile görüşme yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Türkiye ile ABD arasında ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için atılabilecek adımları ele aldık' dedi.

Diyarbakır Tekstil OSB'de fabrikalar hızla yükseliyor

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları aralıksız devam ederken, yatırımcı firmalara tahsisi yapılan parsellerde ise fabrika inşaatları hızla yükseliyor.

5 yılda 24 bin yeni fikir üretildi

Yeni buluşların veya faydalı modellerin patentlerinin alınıyor olması, firmaların güçlü bir şekilde rekabet edebilmesini sağlıyor. Alınan patentler ile projelerin izinsiz olarak üretilmesi, kullanılması veya satılması engelleniyor. Destek Patent'in 2014-2018 yıllarını kapsayan veri analizi, Türkiye'de son 5 yılda teknoloji alanına yönelik yerli, yabancı toplam 23 bin 686 adet patent başvurusu yapıldığını gösterdi. Elektriksel İletişim Tekniği ana başlığı altında toplanan hizmet sınıfları, resimsel iletişim, kablosuz haberleşme ağları, sayısal bilgi iletimi, işlemler - yöntemler ve hat konektörlerinden oluştu.

Palandöken: 'Maç yayını ücretleri esnafımıza ağır geliyor'

Kıraathane esnafının maç yayınları için ödediği ücretin çok fazla olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Süper lig maç yayınları için kıraathane esnafımız çok yüksek ücretler ödüyor. Öncelikle yayıncı kuruluş daha sonra bölge bayilikleri maç paketi ücretlerini düşürmeli' dedi.

Elazığ'da 'Atık Yağlar' geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Elazığ'da Atık Yağlar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılırken, sadece bu yılın ilk ayında 24 ton atık yağ toplandığı bildirildi.

Arslan Sıkıntıların aşılmasına öncülük edip, gayret göstermeliyiz

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan,İş dünyası temsilcileri olarak önceliklerinin bulundukları illerde ekonomi ve sanayiyi ayakta tutarak sorun, sıkıntıların aşılmasına öncülük edip, gayret göstermek olduğunu söyledi.

TOKİ: 'Çukurambar'da arsa satışı kamu yararına ertelenmiştir'

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara'nın Çukurambar semtinde 48 bin metrekarelik arsanın açık artırma ile satışının rekabet koşulları oluşmadığından ertelendiğini açıkladı.

Malatya TSO'da 'Dijital Oda' dönemi başlıyor

Dijital dönüşüm-dijital oda hamlesi ile Malatya TSO'da yeni bir dönemi başlıyor.

Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin ihale süreci tamamlandı

Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği için büyük önem arz eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin yapım ihalesi süreci tamamlandı ve ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.

Başkan Turanlı'dan badem fiyatı açıklaması

Adıyaman'ın Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, badem fiyatlarıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Başkanı Poyraz'dan enflasyon değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede 'Kur ataklarından bugüne kadar gelen bir yıllık süre zarfında Türkiye ekonomisi, yeniden rayına oturmuş ve hızlı bir şekilde dengelenme sürecine girmeyi başarmıştır' dedi.

Ailelerin geçim kaynağı Coğrafi işaretli Ağın leblebisinin lezzet yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebi her yıl biraz daha fazla talep görüyor. Ağın Leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynadığı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Palandöken: 'İlk 8 ayda iş yeri açılışları yüzde 4,4 azaldı'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'nde yayımlanan ilanlara göre 2019'un başında 1 milyon 753 bin 213 olan esnaf ve sanatkar sayısı 26 bin 747 artarak Ağustos sonu itibarıyla 1 milyon 779 bin 960'a ulaştı. Bu esnaf ve sanatkarlarımıza ait iş yeri sayısı ise 29 bin 6 artarak 1 milyon 915 bin 733 oldu' dedi.

Ceylan Karavil Park'ta 'Garaj İndirim Günleri' başlıyor

Ekonomiye destek veren Ceylan Karavil Park AVM, 'Garaj İndirim Günleri' etkinliğiyle dev indirim günlerine 13-22 Eylül'de başlıyor.

Isı yalıtımıyla yüzde 50 tasarruf mümkün

Ankara'da mantolama ustalarına yönelik düzenlenen seminerde, binalarda ısı yalıtımı ile yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi.

Bölge pamuk fiyatı DTB'de belirlenecek

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) pamuk piyasalarında üretici ve sanayici açısından en önemli sorunun fiyat oluşumu olduğunu belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, bölgede üretilen pamuk fiyatı belirlenmesinin Diyarbakır'da yapılması için harekete geçtiklerini söyledi.

Fındık fiyatı düşüşünü sürdürüyor

Giresun'da kabuklu tombul fındığın fiyatı düşmeye devam ediyor. Haftaya 15 liranın üzerinde başlayan fındık fiyatı 14.30 ila 15 lira aralığına kadar geriledi.

Toplam 4942 haber.