Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'İşsizlik artınca sosyal medya yeni iş kapısı oldu'

Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İşsizlik artınca sosyal medya yeni iş kapısı oldu dedi.

Eski Ticaret Bakanı Tüfenkci, pancar alım kampanyası açılış törenine katıldı

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 2019-2020 pancar alımı kampanyası açılış törenine katıldı.

TESK Başkanı Palandöken: 'Esnafımız faiz düşüşlerinden yararlanmalı'

Geçmiş yıllarda çıkarılan sicil aflarının esnaf ve sanatkarın yarasına merhem olmadığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Merkez Bankası 2 ay içerisinde 2 kez faizleri düşürdü. Bankalar da aynı şekilde kredi faizlerini aşağı çekiyorlar' dedi.

Elektrik faturasında iade anlaşması yeniden devrede

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, elektrik faturalarında iade fırsatı sağlayan anlaşmayı yeniden devreye aldı. Buna göre elektrik faturalarını fastPay uygulaması ile ödeyen tüketicilere yüzde 10'luk iade avantajı sağlanacak.

Palandöken: 'Faiz indirim kararı piyasaları olumlu etkileyecek'

Türkiye Esnaflar ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Pendevi Palandöken, Merkez Bankası'nın 325 baz faiz indirim kararının piyasaları rahatlatacağını ve enflasyonun daha da aşağı düşeceğini belirtti.

MTB ile FKA arasında Fizibilite destek sözleşmesi imzalandı

Malatya Ticaret Borsası (MTB) ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında 2019 Yılı Fizibilite Desteği Projesi kapsamında 'Malatya'da Soğuk Zinciri ve Süt Toplama Merkezleri Fizibilite Çalışması' projesi imzalandı.

Türk kadınının büyük başarısı

ABD'nin Princeton Üniversitesi mezunu Dr. Sevgi Yılmaz, 'Yönetim 4.0' kavramını geliştirerek, şirketlerin ekonomik krizle mücadele ve sağlam stratejik kararlarla uzun yıllar ayakta kalması yöntemlerini bilimsel olarak açıkladı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: '8 ayda 7 bin kadın esnaf kazandık'

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Pendevi Palandöken, esnaf ve sanatkrlar içindeki kadın esnaf sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye-Hollanda Yuvarlak Masa Toplantısı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk firmalarının Hollandalı firmalarla özellikle inovasyon, teknoloji, dijitalleşme ve yapay zeka alanında iş birliği yapabileceğini belirterek, Bu fırsatları kazanca dönüştürmenin tam zamanı. Bu alanlarda ülkemizin yararına olacak çok projeler gerçekleştirebilirsiniz. Bizler de projelerinizin arkasındayız' dedi.

JETCO'nun ikinci dönem imzaları atıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Hollanda'yla aramızdaki ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaşmıştır ama bu iki ülkenin potansiyelinin de altında bulunan bir rakamdır. Bu rakamı 10 milyar dolara çıkarabileceğimizi öngörüyoruz' dedi.

Malatya Şeker Fabrikası pancar alımına 13 Eylül'de başlayacak

Malatya Şeker Fabrikası 2019-2020 pancar alım kampanyası 13 Eylül tarihinde başlayacak. Fabrika, bu yıl 60 bin ton şeker üretmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin taş yünü ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak tesis Elazığ'da kuruluyor

Türkiye'nin taş yünü ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak ve 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Entegre Üretim Tesisi, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacağı ve önümüzdeki yıl hizmete başlayacağı yapılan lansmanla açıklandı.

DTSO Başkanı Kaya sanayi sitesi esnafıyla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, 3. Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek, istişare toplantısı gerçekleştirdi.

TÜMSİAD Başkanı Gümüş'ten teşekkür

TÜMSİAD Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan'ın her zaman iş dünyasının yanında olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Diyarbakır demir-çelikte de marka şehir

Sivas'ı Ankara'ya bağlayacak hızlı tren projesi ile ilgili olarak tüm çalışmalar devam ederken projenin direkleri Diyarbakır'da üretilmeye başlandı. Çalışma hakkında bilgi veren Mina Galvaniz İcra Kurulu Başkanı Recep Özekinci, Diyarbakır'ımızda direkleri imal edip hızlı trenin bir an evvel Sivas'a ulaşması için çaba gösteriyoruz' dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan, ABD Ticaret Bakanı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Cumhurbaşkanımız, Başkan Trump'la beraber Birleşmiş Milletler haftası içerisinde bir araya gelecekler. Buradaki ana gündem konuları içerisinde yatırım ve ticaret olacaktır' dedi.

Palandöken: 'Sosyal medyadan sağlıkla ilgili ürün alınmamalı'

Sosyal medya üzerinden sağlıktan teknolojiye birçok alanda ürün satıldığını fakat bunun çok tehlikeli olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Sosyal medya hesaplarında bel fıtığı tedavi ürünlerinden cilt ürünlerine, teknoloji ürünlerinden ikinci el eşyalara kadar çok geniş bir sektör yelpazesinde ürünler satılıyor. Fakat ne sağlığımız o kadar ucuz, ne de paramız o kadar değersiz. İnternet dolandırıcılığının büyük artış gösterdiği bu dönemde vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 5,7550 liradan, euro ise 6,36 liradan güne başladı.

Toplam 4942 haber.