Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya'da öğrencilerden karma resim sergisi

Malatya'da Battalgazi Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi öğrencileri, karma resim sergisi açtı.

Kazakistan'da Farabi Film Festivali Düzenlenecek

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin kuruluşunun 90. yıldönümü çerçevesinde Türk devletlerinin sinema ve medya fakülteleri öğrencilerine yönelik “Farabi Film Festivali” düzenleniyor.

6. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi başladı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Çocukluk dönemine inmek dönemi geçti…”

Turizm Haftası Malatya'da Gezi Turlarıyla Kutlanıyor

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Cengiz 15 -22 Nisan Turizm Haftasının Dolu, Dolu Programlarla kutlandığını belirtti.

Çiçek Açan Çiğdemler Doğaya Renk Kattı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilkbaharın gelişiyle çiçek açan çiğdemler, doğayı renklendirdi.

İlkbaharın Gelişiyle Ters Laleler Açtı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle bir evin bahçesinde açan ters laleler güzel görüntü oluşturdu.

Türkiye'de geçen yıl 190 türden 24 bine yakın kuş halkalandı

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından kuşların göçleri, üremeleri, hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında geçen yıl 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandı.

Karagöz Ve Hacivat Ramazan Akşamlarının Tadı Oldu

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nin son gününde Ramazan’ın geleneksel eğlencesi haline gelen Karagöz ile Hacivat orta oyunu sahne aldı.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Öğrencilere Gösteri Düzenlendi  

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisi düzenledi.

Vali Ersin Yazıcı 60. Kütüphane Haftası Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, 60. Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi, 6 Şubat Depremleri sonrası kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik kültürel ve sosyal projelerine devam ediyor.

Türkiye'de geçen yıl kütüphanelerin kullanıcı sayısı 33 milyonu aştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, halk kütüphaneleri sayısının 1298 olduğunu, kullanıcı sayısının da 33 milyonu aştığını bildirdi.

Depremde Zarar Gören Malatya'daki Tescilli Kültür Varlıkları Yenileniyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'da hasar gören tescilli kültür varlıkları, başlatılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden turizme kazandırılacak.

Oyuncu Bahar Öztan Son Yolculuğuna Uğurlandı

61 yaşında vefat eden Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan'ın cenaze namazı Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Malatya'da kadınlar halı dokuyarak 'hayata dokunuyor'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'da kadınlar halı dokuyarak üretime katkı sunuyor.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi.

Geleneksel Ramazan Etkinliklerine Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, sahne alan Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Mukabelesi tarafından muhteşem bir konser verildi ve sema gösterisi yapıldı.

Kitaplık Yaptıran İşletmelerin Kitapları Üniversiteden Sağlanıyor

İnönü Üniversitesince başlatılan "Kitaplar Bizden Kitaplık Sizden" projesiyle pastane, çay ocağı gibi işletmelerine kitaplık yaptıranlara üniversitenin yayınevinden kitaplar hediye ediliyor.

Mehmet Akif Ersoy Ve İstiklal Marşı Konferansı Düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü töreni düzenlendi.

Toplam 3083 haber.