Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 'İpekböceği yetiştiriciliği' için önemli araştırma

Bir yol haritası çıkardıklarını belirten Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin, 'Komite üyelerimiz, 5 yıl gibi kısa vadede en az 400 kutu ipek böceğinin yetiştirilebileceğini ve 14 bin 400 yüz kilogram koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. Bahsedilen bu rakam ülkemiz yaş koza üretiminin yarısı kadardır dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Piyasaya 25-30 milyar TL girmesini bekliyoruz'

Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak harcamalarla birlikte piyasaya yaklaşık 25-30 milyar TL girmesinin beklendiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ülke genelinde 18 milyondan fazla öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlaması, piyasada büyük bir hareketlilik sağlıyor. Her bir öğrenci için kırtasiye, giyim, ayakkabı, çanta gibi birçok kalemde yapılan harcamalarla Eylül ayında piyasaya yaklaşık 25-30 milyar TL'nin girmesi bekleniyor' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Akaryakıt zamları enflasyonu tırmandırıyor'

Akaryakıt zamlarında oldukça dikkatli davranılması gerektiğini ve iki günde bir zammın bir mantığının olmadığını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yeni bir akaryakıt zammının Salı gününden itibaren yürürlüğe konulacak olması enflasyonla mücadeleyi sekteye uğratacaktır. Salı günü uygulanacak olan zammın uygulamaya konulmaması gerekir. Bu zammın bir açıklaması ve mantığı olmalı. Bu yıl 20 Ağustos'taki son zamma kadar 8 ayda benzine 12 kez, motorine 7 kez, LPG'ye ise 3 kez zam yapıldı. Bu zamlar uygulanırsa benzine 13, motorine 8 kez 8 ayda zam gelmiş olacak. Bu zamlar A'dan Z'ye tüm sektörleri ve vatandaşları olumsuz etkilerken enflasyonu da tırmandırıyor. Gerçek bir çözümün yolu zam değil indirim olmalı' dedi.

Bendevi Palandöken: 'Atıkların çöpe gitmemesi için çözüm depozito sistemi'

Son zamanlarda artan ithal atıkların hem geri dönüşüm hem de ekonomi için olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Plastik atık ithalatının son iki yılda yüzde 68 artması, kendi atıklarımızın geri dönüşüme kazandırılmasını engelleyeceği gibi ülke ekonomisi için de külfettir. Ülkemizin Avrupa'nın atık çöplüğüne dönmemesi için ithal atığa değil kendi atıklarımızın geri dönüşümüne ağırlık verelim' dedi.

Akyurt'ta rekor mantar üretimi

Akyurt'ta günde 3 ton civarındaki mantar üretimi, yapımı tamamlanmak üzere olan ek tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte 6 tona çıkacak.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 0,31'lik yükselişle başladı.

60 bine yakın ziyaretçi deniz üzerindeki fuarda buluşacak

2020'nin en yeni tasarımlarının yer alacağı deniz üzerindeki tekne fuarı, Viaport Marina'da 5-13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Ultra lüks mega yatlar, motor yatlar, katamaranlar, yelkenliler ve sürat tekneleri, denizde konfordan vazgeçemeyenlerle buluşacağı Boat Show Tuzla'da, düşük bütçeyle deniz keyfini yaşamak isteyenler için ekonomik tekneler de yer alacak. Ödüllü tasarımların yanı sıra Türkiye'de ilk kez sergilenecek 'Lansman Tekneler' de Boat Show Tuzla'da deniz severler ile buluşacak.

2 bin rakımda doğal 'bal' bereketi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan 2 bin 350 rakımlı Hazar Baba Dağı'nın 2 bin rakımında kurulan arıcılar, bu yıl mevsim şartlarının elverişli olması nedeniyle bin ton civarında bal hasadı yaptı. Geçtiğimiz yıl 300 ton bal hasadının yapıldığı kentte, bu yıl rakamın bin tona çıkması arıcıları sevindirdiği kadar sektörün de ilerisi için önemli bir gelir oldu.

OTSO’dan istihdama tam destek

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), Ordu İli Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü ve bir şirket iş birliğinde Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü (MEGİP)imzalandı.

Diyarbakır'a 2020 yılında turizm fuarı müjdesi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde 2020 yılında Diyarbakır'da Bölgesel Turizm Fuarı düzenlenecek.

Genç MUSİAD çalışmalarına devam ediyor

MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Emre Ertemel, MÜSİAD Malatya Gençlik kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Sigorta Acenteleri Kurultayı ilk kez toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ev sahipliğinde ilk kez Sigorta Acenteleri Kurultayı düzenlendi. Kurultayda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, 'Görünen o ki İstanbul'a taşınmanın ardından SDDK artık kurulacak. Sigorta şirketleri ve sigortacılık sektörü bağımsız bir SDDK tarafından yürütülecek' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 24 saat ulaşım müjdesi

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na 24 saat ulaşım hizmeti verilecek. İETT'nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda 'yolcuların isteği üzerine 24 saat ulaşım sağlanabilmesi için hizmet veren gece hatlarının listesi' yayınlandı. Listede yayımlanan 28 seferin 5 tanesi Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerini kapsıyor.

Telefon dolandırıcılığında 7 ayda 51 tutuklu

Telefon dolandırıcıları binlerce insanı mağdur etti. Kimi büyük paralar kaybetti kimi ise evinden, arabasından oldu. Kontör dolandırıcılığı olarak tanımlanan sistemde 'Adınız terör örgütüne karıştı' yalanıyla insanları dolandıran kişilere yönelik emniyet güçleri birçok operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre 2019 yılının ilk 7 ayında kontör dolandırıcılığı hakkında 195 ihbar alındı 67 vaka aydınlatıldı, 51 kişi ise tutuklandı. 2018 yılında ise 449 ihbar alınırken 105 olay aydınlatıldı, şüphelilerden 93'i tutuklandı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 5,7280 liradan, euro ise 6,3560 liradan güne başladı.

Diyarbakır'da pamuk zirvesi hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası bölgenin beyaz incisi olan pamuğun üretimini olumsuz yönde etkileyebilen ve çözülmesi gereken sorunların belirlenmesi için gerçekleştirilecek olan pamuk zirvesi öncesi toplantı gerçekleştirdi.

e-ticaret’te vitrinler hosting şirketlerine emanet

Gelişen teknoloji ve e-ticaret hacminin artışı ile birlikte hemen hemen ticaret ile uğraşan firmaların hepsi e-ticareti değerlendirerek internet üzerinden dükkan açarken, hosting hizmeti alan işletmecilerin vitrinleri ise hizmeti veren firmalar tarafından müşterinin isteğine göre dizayn etme olasılığı sağlıyor.

Elazığ'da tarım alanında 130 projeye 20 milyon hibe verildi

Kırsal ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde 20 milyonu hibeli, 48 milyon lira maliyetli 130 projeye desteklediklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri kapsamında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

ASELSAN'dan tarihi sipariş rekoru

ASELSAN, Temmuz ayı tahsilatının 2019 yılı ilk 6 aylık ortalamasının oldukça üzerinde bir rakamla 690 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Toplam 4927 haber.