Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada dolar 5,7870 liradan, euro ise 6,4320 liradan güne başladı.

TESK Başkanı Palandöken: 'Gecikme zammı gecikme cezasına dönüştü'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vergi ve SGK primlerine uygulanan gecikme zammı oranı enflasyonun yüzde 250 fazlası. Bu kadar yüksek faize rağmen vergi ve prim borcunu ödeyemeyenler için bu oran tam bir cezaya dönüşmüş durumda. Kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammının makul seviyelere çekilmesi gerekiyor' dedi.

ATO Başkan Baran simidin Oxford İngilizce Sözlüğü'ne girmesini değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO'nun coğrafi işaret tescili aldığı simidin Oxford İngilizce Sözlüğü'ne girmesine ilişkin, 'Coğrafi işaret tescili aldığımız Ankara simidinin Oxford İngilizce Sözlüğü'nde yer alması uluslararası tanıtımı açısından önemli bir adım' dedi.

Tahıl depolama sistemine patent

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erbaş tarafından geliştirilen 'Silo İçerisinde Karbondioksit ve Düşük Rutubet Koruması Sağlayan Tahıl ve Diğer Tane Ürünler Depolama Sistemi' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

TESK Başkanı Palandöken Kış gelmeden indirimleri başladı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Birçok büyük mağazada daha kış gelmeden kışlık ürünlere yüzde 50'ye varan indirim kampanyaları yapılıyor. Artık indirim sezonu diye bir sezon kalmadı. Fiyatlar önce şişirilip, sonradan indirim varmış gibi eskisinden bile pahalıya satılıyor. Bu aldatıcı kampanyalar tüketicinin güvenini zedelediği gibi ekonomiye de zarar veriyor. Vatandaşları yanıltan ve piyasanın dengesini bozan indirim kampanyalarına çeki düzen getirilmeli' dedi.

DÜ'de DİYİF 2019 fuarı açıldı

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) açılan İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Fuarı'na katılan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Diyarbakır'da yılın ilk 9 ayı rakamlarında 16 bin 728 kişinin işe girişinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Palandöken: 'Bankalar işlem ücretlerini limite göre almalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bankalar işlem ücretlerini limite göre almalı dedi.

Esnaf ve Sanatkarlara faiz indirim müjdesi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, TESKOMB Denetim Kurulu Ali Evren Halk Bankasından kullandırılan kooperatif kredilerinde yıllık yüzde2 olan banka komisyonunun 100 bin TL'ye kadar yüzde 0, 100 bin TL üzerindeki tutarlar için ise yüzde 1 faiz uygulanacağını söyledi.

ASO'dan iş garantili mesleki eğitim

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile İŞKUR arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) çerçevesinde Pilot İşletmelerde Mesleki Eğitim Kursları İşbirliği Protokolü imzalandı.

'Ortak altyapı memleket meselesi'

Turkcell, 25. yılı etkinlikleri kapsamında Ankara'da bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, ortak altyapının memleket meselesi olduğunun altını çizerek 'Ortak altyapının önünü açmak amacıyla ilk adım olarak baz istasyonu kulelerinin bir altyapı şirketinde konsolide edilmesi, sonrasında fiber altyapıların ve nihayetinde önümüzdeki dönemde 5G şebeke yatırımlarının da ortak şekilde yapılması gerekiyor' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Krediye ulaşamayan esnafımız da düşünülmeli'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı kredi faizleri ve ödeme noktasında esnafa tanınan kolaylık çok sevindirici. Esnafımız bu müjdeyi iyi değerlendirecek, yanında eleman çalıştırarak istihdama katkı sağlayacak ve kendini geliştirecek. Bu müjdenin tam olarak karşılığını görmesi için krediye ulaşamayan esnafımız için bir defaya mahsus sicil affı getirilmeli. Bununla birlikte limit kriteri olmadan sıfır faizli kredi imknının tanınması esnafımız için daha sevindirici ve ekonomimiz için daha verimli olacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, '2020-2022 yıllarında bugüne kadar olduğu gibi mali disipline kararlı bir şekilde devam edilecektir. 2020 yılında bütçe açığının milli gelire oranın yüzde 3'ün altında kalması faiz dışı dengede ve kamu borç stokunun milli gelire oranında kademeli bir iyileşme olmasını ön görüyoruz. Bu kapsamda da her türlü kararlılığı göstereceğiz dedi.

ATO Başkanı Baran: 'Ankara'nın Anadolu'nun dünyaya açılan markası olması için çalışıyoruz'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Ankara'nın Anadolu'nun dünyaya açılan markası olması için çalışıyoruz' dedi.

Endonezya Büyükelçisi İkbal, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Endonezya ile Türkiye arasında halen 1,6 milyar dolar dolan ticaret hacminin en kısa sürede 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesi için ATO olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'İşsizliğin en kalıcı çözümü mesleki eğitimdir'

Genç işsizliğin çözümü için mesleki eğitimin önemine vurgu yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Son 5 yılda ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin oranı yüzde 18,2'den yüzde 29,4'e çıktı. Genç işsizliğin, özellikle de örgün ve yaygın eğitimde olmayan işsiz gençlerin oranının azaltılması için mesleki eğitim anahtar konumundadır. Mesleki eğitime verilen önem arttıkça genç işsizlik azalırken, ekonomimiz büyüyecektir' dedi.

ASO Başkanı Özdebir: 'Girişimcilik ruhunu korumalı ve buna uygun habitatı oluşturmalıyız'

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 'Yeni teknolojilerin hayatımıza girme hızında gözle görülür bir artış söz konusudur. Buna bağlı olarak; endüstri 4.0, nesnelerin interneti, robotik teknolojiler, big data, yapay zeka gibi kavramlar 2000 sonrası konuşulmaya başlayan, ancak yakın dönemde gündemimize oturan kavramların başlıcalarıdır. Söz konusu teknolojilerin her biri, ekonomik düzende geleneksel iş yapma biçimlerini de derinden etkileyebilecek özelliklere sahiptir' dedi.

Turkcell Teknoloji Buluşmaları'nın yeni durağı Ankara oldu

Turkcell, Teknoloji Buluşmaları ile Anadolu'daki şirketlerle de bir araya geliyor. Bu kapsamda Ankara'da faaliyet gösteren 300'den fazla şirket yöneticisinin katıldığı etkinlikte, sektörlere özel uçtan uca çözüm önerileri, siber güvenlik, veri merkezleri ve bulut uygulamaları ele alındı.

Ankara garı prostat kanseri için mavi kravat takacak

Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, 'Tak Bir Mavi Kravat Prostat Kanserine Dikkat' sloganıyla bu yıl da gündeme taşıdığı bilinçlendirme çalışması bu defa da Ankara Garı, dev bir mavi kravat takacak.

ASO Sürekli Eğitim Merkezi MEB'e uzman yetiştirecek

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda sağlıklı ve güvenli ortamların sağlanması için uzman yetiştirmek amacıyla düzenlenen 'İş Ekipmanları Periyodik Kontrol Uzmanlığı Kursunun' açılışı ASO Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.