Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da konut sektörü hareketlendi

Devlet bankalarının, konut kredilerinde faiz indirimi yapmasının ardından Malatya konut sektöründe hareketlilik yaşanıyor.

ASKON'dan Diyarbakır'a yatırım kararı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı başkanlığında yapılan toplantıda kentin istihdamı masaya yatırıldı. Diyarbakır yatırım sorunlarının tartışıldığı toplantıda ASKON ailesi olarak konsansüs oluşturularak yeni bir şirket kurulup, bu şirket üzerinden istihdam oluşturarak yatırım yapma kararı çıktı.

Palandöken: 'Geçen yılın zam şampiyonu ürünlere talep yok'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, domates, patates, soğan gibi sebzelerin geçen yıl kışın yaşanan aşırı fiyat artışlarının yeniden yaşanmaması için vatandaşların şimdiden tedbir almalarını istedi. Palandöken, 'Geçtiğimiz yıl kışın patates, soğan, domates gibi sebzelerin fiyatı 10 TL'ye kadar çıkmıştı. Fiyatların yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar kilo yerine gramla alışveriş yapıyordu. Ancak şimdi geçen yıl fiyatından şikayet ettiğimiz bu ürünler 1 ila 3 TL arasında değişen fiyatlara satılmasına rağmen alıcı bulamıyor dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan: 'Son 17 senenin getirdiği istikrarla ekonomimizdeki büyüme ve ihracatımızdaki artış devam etmiştir'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Azerbaycan ile basitleştirilmiş gümrük hattına ilişkin mutabakat zaptının imza töreninde son 17 senenin getirdiği istikrarla ekonomideki büyüme ve ihracattaki artışın devam ettiğini söyledi. YPG tarafından Türkiye topraklarına düzenlenen saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Pekcan, 'Ordumuzun bölgede görevlerini başarıyla ifa edeceklerinden hiçbir kuşkumuz yok' dedi.

TESK Başkanı Palandöken: 'Esnafın suçu yok, çek borcu var'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ağustos ayı itibarı ile son 2 yılda karşılıksız çek tutarında yüzde 75, protestolu senetlerin tutarında ise yüzde 72 artış var. Esnafımızın krediye ulaşmasının önündeki engel olan kara liste sorununun çözülmesi, piyasalarda nakit sıkıntısını da çözecek ve rahatlatacaktır. Öte yandan çekini ödeyemeyen esnafımızın hapis cezası ile karşı karşıya kalması da çözülmesi gereken bir sorun. Suçlu değil borçlu kesim olarak bu konuda esnafımızın mağduriyeti giderilmeli, Çek Kanunu yeniden düzenlenmelidir' dedi.

Bergama Ticaret Odası'ndan DTSO'ya ziyaret

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret etti.

Samsat'ta tütün alımları yeniden başladı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde tütün alımları yeniden başladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Özel markalı ürünler bir an önce sınırlanmalı'

Zincir marketlerin kendi markalarıyla sattıkları ürünlere getirilecek sınırlamanın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Perakende sektöründe yapılacak düzenlemeler kapsamında zincir ve indirim marketlerin kendi markalarıyla sattıkları ürünlere getirilecek sınırlama, piyasadaki tek üretici hakimiyetinin kırılması konusunda son derece önemli. Zincir ve indirim marketlerinde ucuzluk vaadiyle özel etiketli olarak satılan bu ürünler yıllardır piyasada haksız rekabet ortamı oluşturuyor. Öyle ki bazı marketlerde bu ürünler rafların yüzde 80'ini kaplayarak tek üretici hakimiyetine sebep oluyor. Oysa tüm üreticilerin ürünleri raflarda yer almayı hak etmektedir. Bu kapsamda Perakende Yasası ile ilgili yapılan çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz' dedi.

Diyarbakır'da 'Beyaz altının' yılın ilk satış seansı gerçekleşti

Beyaz altın olarak nitelendirilen ve yıllardır ülke genelinde Ege pamuğu tipi olarak işlem gören Diyarbakır pamuğunun, kendi adıyla işlem görmesi için ilk adım atıldı. Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) pamuk satış seansı gerçekleştirildi.

ASO Başkanı Özdebir: 'İş makinesi ihtiyaçlarında yerli üreticileri tercih edelim'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 'Ankara'da dünyanın en kaliteli malını üreten ve dünyanın her tarafına satan bir makine sektörü var. Lütfen iş makinesi ihtiyaçlarınızda öncelikle yerli üreticileri inceleyin' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Plastik kart esnafın kazanç ortağı'

Kredi kartı ile yapılan satışlarda esnaftan kesilen kredi kartı komisyon oranının düşürülmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnaf ve sanatkarlarımızın kredi kartı ile yaptığı satışlarda iş yerinin cirosuna ve satışın vadesine göre değişen oranlarda bankadan bankaya farklılık gösteren kredi kartı komisyon kesintisi yapılıyor. Bu da özellikle küçük esnaf ve sanatkarlarımızın omzuna büyük bir yük bindiriyor. Ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız yüksek kredi kartı komisyon kesintisini kaldıracak durumda değil. Kredi kartı kullanımı her geçen gün artarken esnafımızın da çağa ayak uydurabilmesi için komisyon oranlarının düşürülmesi şart' dedi.

Ergani Barajında mutlu son

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da inşa edilen Ergani Barajı'nda mutlu sona ulaşıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, baraj kapakları kapatılarak su tutma işlemine başlanıldığını açıkladı.

Palandöken: 'İlk 9 ayda esnaf sayısı 25 bin 978 kişi arttı'

Eylül sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 779 bin 191 olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'nde yayımlanan ilanlara göre, 2019'un başında 1 milyon 753 bin 213 olan esnaf ve sanatkar sayısı 25 bin 978 artarak Eylül sonu itibariyle 1 milyon 779 bin 191'e ulaştı' dedi.

Esnaf temsilcilerinden Boyraz'a hayırlı olsun ziyaret

Malatya'da esnaf temsilcileri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nuh Boyraz ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, tekrar göreve seçilen hayırlı olsun temennisinde bulundular. Ziyarette esnafların sorunları dile getirilerek, KDV indirimi yapılması temennisi de iletildi.

Vali Güzeloğlu: ''2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlayacağız''

Kent esnafe ile bir araya gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yapacakları çalışmalarla 2 yılda en az 25 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Bin 145 çiftçinin ektiği pancarda verim yüz güldürdü

Elazığ başta olmak üzere bölgede bin 145 çiftçinin ektiği şeker pancarının hasadı ile çiftçilerin zorlu mesaisi başlarken, yağışlarla beraber verimin artması yüz güldürdü.

TESK Genel Başkanı Palandöken: '2023'te 75 milyon turist hayal değil'

Kış aylarının yaklaşması ile kış turizmi potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Turist sayısı ve turizm geliri hedefleri 4 mevsim turizm potansiyeli olan ülkemiz için gayet ulaşılabilir bir seviye. Bunun için girmek üzere olduğumuz kış aylarında kış turizmini artırmak için tanıtımlar ve kampanyalar artırılmalı' dedi.

8 arkadaşın kurduğu fabrikadan 18 ülkeye çömlek ihracatı

Elazığlı iş adamanın 7 arkadaşıyla birlikte hareket edip kurduğu fabrika sayesinde hem unutulmaya yüz tutan çömlekçilik yeniden canlandı, hem de 18 ülkeye ihracat başladı. 55 kişiye istihdam sağlayan fabrikada topraktan üretilen çeşit çeşit eşyalar Ortadoğu başta olmak üzere Fransa, Avusturalya ve ABD'ye de gönderiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:'Yavuz Sondaj Gemimiz Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı. Konum sabitleme çalışmalarına başlayan gemimiz, tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra en kısa sürede sondaja başlayacak inşallah.'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:Yavuz Sondaj Gemimiz Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı. Konum sabitleme çalışmalarına başlayan gemimiz, tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra en kısa sürede sondaja başlayacak inşallah.