Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu'dan 165 milyon 97 bin dolarlık kuru meyve ihracatı

2022 yılının ocak-haziran dönemini değerlendiren Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, bu süreçte kuru meyve ihracatında artışın devam ettiğini ve bölgemizden 165 milyon 97 bin dolarlık kuru meyve ihracatına imza atıldığını ifade ederek dünya pazarlarında etkili olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakır'da Karacadağ'ın volkanik arazilerinde ekilen karpuzun hasadı yapıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Karacadağ bölgesinde 250 dönümde yetiştirilen karpuzun hasadı yapıldı. Üretici Mehmet Atik, 'Karacadağ bölgesi altı volkanik olduğu için ve bu bölgede geceleri çok serin olur. Serinlikten dolayı karpuz bozulmuyor. Rekolteden memnunuz' dedi.

Gaziantep'te dağıtılan sebze fideleri ilk mahsullerini vermeye başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kentteki çiftçilere dağıtılan sebze fidelerinin ilk hasadı başladı.

Lavanta üreticileri hasattan memnun

Tekirdağ'da her yıl haziran ve temmuz aylarında mor şölen oluşturan lavanta tarlalarında hasat başladı. Bu yıl daha fazla ürün beklediklerini ifade eden lavanta üreticileri, ürünlerini dünyaya pazarlamak istiyor.

'Diyarbakır firmaları gözardı ediliyor'

Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde inşaat sektöründe yatırımları bulunan iş adamı Musa Karagöz, inşaat ve taahhüt sektöründe Diyarbakır'daki yerli firmaların iş alamadığını ve işlerin ithal firmalarla yürütüldüğüne vurgu yaparak, 'Diyarbakır firmaları göz ardı ediliyor' dedi.

Kuru kayısıda 85 bin tonu aşkın üretim hedefleniyor

Dünyanın kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya ve çevresindeki illerde 85 bin tonu aşkın kuru kayısı üretimi hedefleniyor.

Güneydoğulu hububatçılar Afrika'da pazar arayışında

Bölge ihracatının ve yeni pazarların geliştirilmesi için kolları sıvayan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri 'Yeni Pazarlar' projesi çerçevesinde Afrika'nın en önemli ihraç pazarlarından birisi olan Cibuti'yi mercek altına alarak projenin startını verdi.

Konsey Başkanı Acar'dan 15 Temmuz mesajı

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Evren' Tarımsal Konularda İstişare Ettik'

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Malatyalı Dr. Mehmet Hasdemir Malatya ziyaretinde Yeşilyurt ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

GTO başkanlarından 15 Temmuz mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Susuz topraklarda lavanta verimi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde susuz tarımı yaygınlaştırmak ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için ekilen lavantadan bu yıl üstün verim alındı. İlçede lavanta üretimi daha da artırılacak.

Tüm İlaçlar Zamlandı

Dolar kurundaki artış sonrası bir zam haberi daha geldi. Resmi Gazete'de yer alana karara göre 8 Temmuz’dan itibaren tüm ilaçlara yüzde 25 zam geldi.

15 Temmuz'da ücretsiz ulaşım hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla belediyeye ait araçlarla toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz gerçekleştirecek.

Malatya'da ekilen yeni buğday türünden yüksek verim alındı

Malatya'da kaliteli ekmeklik yazlık buğdayın üretimini teşvik etmek amacıyla ekilen tohumlardan üstün verim alındı. Ziyabey 98 buğday çeşidinin uyum sağladığı Malatya'da 4 bin 400 ton ürün bekleniyor.

1975 model otomobiline çocuğu gibi bakıyor

Malatya'da yaşayan klasik otomobil tutkunu 65 yaşındaki Mehmet Ertuğrul, oğlunun hediyesi olan 1975 model otomobiline çocuğu gibi bakıyor.

Devletin tohum desteğiyle araziler sarıya büründü

Devletin yüzde 70'i hibe tohum desteğiyle Adıyaman'da bin dekar olan ekili ayçiçek alanı 5 bin 400 dekara ulaştı. Araziler sarı renge büründü.

Diyarbakır'da kurbanlıklar sıcakların gölgesinde kaldı

Diyarbakır'da kurban kesim ve satış yerlerinde kurbanlık satışları sıcak havanın gölgesinde kalarak bayramın üçüncü günün de devam ediyor.

Turizm istişare toplantıları devam ediyor

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 'Çalışmalarımız bölgemiz ve üye işletmelerimizin geleceğine yönelik devam edecek' dedi.

Malatya Havalimanı'nda 66.757 Yolcuya Hizmet Verildi…

Haziran Ayında Malatya Havalimanı'nda 66.757 Yolcuya Hizmet Verildi…

Toplam 4936 haber.