Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ayakkabı sektörü Gazaintep'te buluştu

33. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi 47 meslekte yetki aldı

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi 8 sektörde, 47 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisi alarak, Türkiye'de belgelendirme yetkisi olan 62 STK arasında en fazla meslek alanına sahip üçüncü kuruluş oldu.

Yeşilyurt'ta tarımsal üretim hız kazandı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarımsal üretimle ilgili açıklamasında, ' Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda arpa, buğday, kuru fasulye ve yeşil alan çalışmalarımızda kullandığımız rulo çim üretimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Tarımsal alanlardaki hizmetlerimizle ülkemizin tarım politikalarına katkı sunuyoruz' diye konuştu.

Başkan Poyraz, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirerek, 'Yatırım, üretim ve istihdam odaklı strateji devam edecek' dedi.

FKA'dan KOBİ'lere finansman desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçiriyor. FKA, KOBİ'lere yönelik '2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı'nı başlattı.

Malatya'da kayısı üreticisi hasat için gün sayıyor

Dünya kayısı başkenti olarak anılan Malatya'da kayısı üreticileri açıklanan rekolteden memnun olduklarını belirterek, yeni dönem hasat için ise hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Hububatçılar Habur'a çıkarma

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve beraberindeki heyet Şırnak Valisi Osman Bilgin başkanlığında Habur Sınır Kapısında gerçekleştirilen toplantıya katılarak gümrüklerden geçişler sırasında ihracatçıların karşılaştığı sorunları dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu.

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ'da hayvan satış alanlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Yetiştiriciler, yaklaşık 30 kilogram gelen küçükbaş kurbanlıklara 2 bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değer biçiyor.

İş dünyasında ''Yeşil Diyalog'' AB projesi başlıyor

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından hazırlanan 'Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar Arasında Bilgi Değerleme ve Farkındalık Diyaloğu' isimli proje onaylandı.

Taşımacılık sektörü GTO'da konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği destekleriyle 'Taşımacılık Sektörü İstişare Toplantısı' düzenlendi.

Gaziantep'te ''ISO 27001 BGYS'' eğitimi düzenlendi

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB), iş dünyası ve üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi'de, 'ISO/27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Bilgilendirme Eğitimi' düzenlendi.

Kırtasiyeciler yeni eğitim öğretim dönemi için endişeli

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım devletin yardımcı kaynak kitapları öğrenciye ücretsiz dağıtması halinde binlerce kırtasiye esnafının kepenk kapatmak zorunda kalacağını söyledi.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

''Öğren-Dönüş'' programı firmalarda verimliliği arttırdı

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nde (Model Fabrika) firmalara yönelik uygulanan Öğren-Dönüş Programının 4. etabı başarıyla sonuçlandı.

Firmaların yeşil ve dijital dönüşüme adaptasyonu sağlanacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) PEP Programı iş birliğinde firmaların yeşil ve dijital dönüşüme adaptasyonunu kolaylaştırmak, belirli standartları sağlamaları noktasında bilgilendirmede bulunmak ve yol haritalarını belirmelerine ve rota planlaması yapmalarına katkı sağlamak amacıyla 'Yalın ve Dijital Dönüşüm Mentörlüğü' hizmetine başlandı.

Malatya'da kuru kayısıda tahmini rekolte 75 bin 776 ton

Ünü ülke sınırlarını aşan ve lezzetli dünyaya yayılan Malatya kuru kayısısında tahmini rekolte 75 bin 776 ton olarak açıklandı.

Diyarbakır'da milyonluk siteler arasında 'imece' usulü hasat

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde milyonluk siteler arasında ekimi yapılan mercimeğin hasadı 'imece' usulü ile yapılıyor.

Dolu yağışı tarım alanlarında zarara neden oldu

Malatya'da etkili olan dolu yağışı sonrası yüzlerce dönüm ekili alandaki sebzeler zarar gördü. Kayısıları don nedeniyle zarar gören çiftçiler, ektikleri tarım alanındaki sebzelerinde bu sefer de dolu yağışı ile zarar görünce mağduriyet yaşadı.

Kayısıyı bu kez dolu vurdu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde gerçekleşen dolu yağışı sebebiyle birçok kayısı ağacındaki yeni mahsuller zarar gördü.

Toplam 4933 haber.