Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Kadooğlu ilk bine giren ihracatçıları kutladı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına girme başarısı gösteren Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 86 firmayı kutladı.

Yasa: ''Marka kurmanın ilk şartı cesaret''

5 yıl önce kurduğu moda markası By Yasa ile büyük başarı elde eden, bugün geldiği noktada sınırları aşıp ürünlerini yurtdışına da gönderen Yeliz Yasa, kendi markasını kurmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'de bir ilk: Kuyumcular Odası Başkanı makası eline aldı düşük ayarlı altınları doğradı

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Türkiye'de bir ilke imza attı. Piyasadaki düşük ayarlı altınların önüne geçmek için Darphane Genel Müdürlüğünün bastığı altınları piyasa sürdü, ayarı düşük olanları makasla doğradı.

Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü hizmeti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman İşbirliği Kurumu (GİZ) PEP Programı iş birliği ile yürütülen İstihdam İçin Yeşil ve Dijital Dönüşümün Desteklenmesi Projesinde firmaların 'Yeşil Mutabakat' sürecine hazırlanması, verimliliklerinin arttırılması ve dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi hedefi ile Türkiye'de bir ilk olan Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü hizmeti başladı.

Gaziantep'te kurbanlık fiyatları belli oldu

Gaziantep'te Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bir araya gelen Damızlık Sığır, Kırmızı Et Üreticileri ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, kurbanlık fiyatlarını belirledi. 2022 yılı için açıklanan fiyatlara geçen yıla oranla yüzde 100'ü aşkın zam yapıldı.

TİM'in ilk 1000 ihracatçı listesine Gaziantep 71 firmayla damga vurdu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına girme başarısı gösteren Gaziantepli firmaları kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Diyarbakır'daki fabrika yangınının bilançosu ortaya çıktı: 8 bin metrelik alan yandı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) dün yangın çıkan fabrikada hasar tespit ve temizlik çalışması yürütülüyor. 40'tan fazla ülkeye saç boyası ihraç ederek Türkiye'nin saç boya ihracatının yüzde 50'sini karşılayan fabrikada 8 bin metrelik alan yandı.

Ayçiçek üreticilerine ton başına bin 100 TL ödeme yapılacak

Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi geçen yıl üreticilerden aldığı ayçiçek ürününe yağ oranına göre kesin alım fiyatı adı altında ton başına bin 100 TL. ödeme yapacak.

Şehrin ayakkabısı Ideathon ile tasarlandı

Gaziantep Ticaret Odası iştiraklerinden Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM) tarafından 'Şehrinin Ayakkabısını Sen Tasarla' sloganı ile ödüllü IDEATHON etkinliği düzenlendi.

51 yıllık Kayısı Kola, artık Concord Company'in

Türkiye'nin önde gelen grup şirketlerinden Concord Company, yine gıda ve içecek sektörün önemli markalarından Kayısı Kola'yı satın aldı. Bu satın almayla birlikte şirket, gıda içecek sektörüne girerek, ihracat pazarlarını da güçlendirecek.

Elazığ'da çiftçilere 385 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Elazığ'da Murat Nehri Havzası Ohi Projesi çerçevesinde 385 adet süt sağım makinası dağıtımı gerçekleştirildi.

TİM’in yeni başkanı Mustafa Gültepe oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yeni başkanını seçti. İHKİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Gültepe, TİM'in yeni başkanı oldu.

Gaziantep TİM'deki ağırlığını arttırıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM)İstanbul'da yapılan olağan genel kurul toplantısında Gaziantep'ten üç isim Konsey Üyeliğine seçildi.

Gaziantep Büyükşehir'den 'Gazi Ekmek' müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halkın ekmeğe daha ucuza ulaşabilmesi için belediye bünyesinde 'Gazi Ekmek' kurulacağının müjdesini verdi.

Şahinbey'de hayvancılık gelişiyor

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli destekler sağlanan Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde destek tohumlarından ilk meyveler alınmaya başlandıç

İşadamı Karataş, 'Kariyer Hedefim'in konuğu oldu

İşadamı Mehmet Furkan Karataş, İstanbul Bilgi üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen 'Kariyer Hedefim' programının konuğu olarak bilgi ve birikimlerini öğrenciler ile paylaştı.

GTO'dan Yeşil Dönüşüm için teknoloji merkezi

Gaziantep Ticaret Odası, Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı gerekliliklerinin Gaziantep'te uygulanması ve KOBİ'lerin bu kritik sürece hazırlanması için önemli bir adım atarak 'GTO Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi'ni hayata geçiriyor.

Başkan Sadıkoğlu'ndan kesilen cezalar için af talebi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, zirai ilaç satışı yapan firmalara, 'Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi' ve 'Gübre Takip Sitemi' üzerinden kesilen cezaların iptalini talep etti.

GTB Akademi'den ''Kurum kültürü ve kurumsallaşma'' eğitimi

GTB Akademi tarafından, Gaziantep Ticaret Borsası üye işletmelerine yönelik, 'Kurum Kültürü ve Kurumsallaşma Eğitimi' düzenlendi. İki gün süren eğitim programında Eğitmen Yeşim Dinçer, katılımcılara işletmelerde sürdürülebilirliğinin sağlanması için kurumsallaşma ve kurum kültürünün önemi hakkında bilgiler verdi.

Toplam 4933 haber.