Ekonomi

Ekonomi Haberleri

11 teknik destek projesi başarılı bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı (Mart-Nisan Dönemi) değerlendirme sonuçları açıklandı.

Yıldırım, TSE Yönetim Kuruluna seçildi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

GTO'da 'Mavi Vatan' konferansı

Türk dış politikasında kritik bir öneme sahip 'Mavi Vatan' doktrini tüm detaylarıyla Gaziantep Ticaret Odası'nda konuşuldu.

Geleneksel yöntemlerle yapılan firik ütme başladı

Güneydoğu'nun tahıl ambarı olarak bilinen Araban Ovasında yaklaşık bir asırdır yapılan ve buğdayın ütmesiyle elde edilen firik üretimi başladı.

Gıdanın geleceği Gaziantep'te masaya yatırılıyor

Dünya gündeminde yaşanan pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşında bir kez daha gündeme gelen gıda krizi ve gıdanın geleceğiyle ilgili önemli konu başlıkları, Gaziantep'te konunun uzmanlarının katılacağı etkinlikte masaya yatırılacak.

Başkan Sadıkoğlu: 'İstişare kültürünü önemsiyoruz'

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz'a iadeyi ziyarette bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin ve ilimizin problemlerini siyasi partilerle paylaşarak istişare etme kültürünü önemsiyoruz' dedi.

Gaziantep sanayi üretiminde 130 üründe lider

Gaziantep, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Veritabanı esas alınarak hazırlanan 'Sanayinin Liderleri' listesinde 130 üründe birinci, 117 üründe ikinci ve 94 üründe ise üçüncü olmak üzere 341 ürün ile 8'inci sırada yer aldı.

Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Projeleri 2022 ödülleri sahiplerini buldu

Antalya Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 adlı etkinliğinde dereceye giren projelerin ödülleri verildi. Törende konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 'Burada önünde sadece fotoğraf çekilecek proje yapmıyoruz. Öyle toplantılar yapılıyor ki; maalesef niteliksiz, ortalık kirleniyor. Ar-Ge yapmayan ağzına Ar-Ge ismini alınca Ar-Ge kirleniyor. İnovasyondan haberi olmayan biri inovasyondan bahsedince, inovasyon kirleniyor, bilim kirleniyor, teknoloji kirleniyor. Üzüldüğüm şey budur' dedi.

SANKO Holding'e SGK'dan teşekkür belgesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından SANKO Holding'e 'Teşekkür Belgesi' verildi.

İşadamı Topçuoğlu deneyimlerini paylaştı

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulunun il kurul toplantısına katılan duayen iş adamı Mustafa Topçuoğlu, paylaştığı iş ve hayat tecrübeleri ile genç girişimcileri adeta büyüledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı'

İnönü Kapalı Çarşısı'nda bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ekonomide yaşanan değişimler çok sayıda firmanın sermayesine değer kaybettirdi. Bankaların firmalara sağlamış olduğu kredi limitleri yetersiz kalıyor. Bu nedenle firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı' dedi.

Malatya'da çilek 'kadın elinde' yetişiyor

Malatya'da 7 kadının girişimiyle kurulan Kadın Kooperatifi tarafından üretilen çilekte sezonun ilk hasadı yapıldı.

Çimentoyu en estetik kullananlar ödüllendirildi

ÇEİS tarafından, 'Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar' temasıyla düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda kazananlar ödüllerine kavuştu.

Diyarbakır'da İpekböcekçiliği çalıştayı

Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kulp Kaymakamlığı tarafından Kelebekten Kozaya, Kozadan Modaya İpeğin serüveni sloganı ile ipekböcekçiliği çalıştayı düzenlendi.

GSO'dan yenilenebilir enerji alanında bir ilk daha

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Enerjisa arasında, GBB Enerji A.Ş.'nin çözüm ortaklığında Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin (GSO-MEM) elektrik enerjisi ihtiyacının Güneş Enerjisi Santralinden (GES) karşılanmasını sağlamak amacıyla GES Yapım İşi ve Bakım Protokolü imzalandı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Bu zorlu süreçte işletmelere kolaylık sağlanmalı'

Malatya Vergi Dairesi Başkanı'nın ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Salgının bıraktığı ekonomik yarayı sarmaya çalışan üyelerimizin vergi dairesinde yaşadığı sorunların çözümü için kolaylık sağlanmalı' dedi.

Ev hanımıydı hayalini gerçekleştirip kendi işinin patronu oldu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Hatice Yeşim Gülbahar, hayali olan lokantasını açarak kendi işinin patronu oldu.

GSO-MEM'de METEK çerçevesinde işbaşı eğitimleri başladı

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün operasyon faydalanıcısı olduğu sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulması yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu Teknik Yardım Projesi (METEK III) çerçevesinde iş başı eğitimleri başladı.

OSB müteşebbis heyeti saha incelemesinde

Gaziantep Vali Yardımcısı ve Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Bülent Uygur, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat ve müteşebbis heyet üyeleri kuruluş çalışmaları devam eden OSB alanında incelemelerde bulundu.

Toplam 4933 haber.