Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Şahin Uluslararası İş Formu Basın Toplantısı'nda konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ve Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul'dan sonra ilk defa Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası İş Formu (İBF) 2. Türk-Arap İş Zirvesi basın toplantısı yapıldı.

GSO'da Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı meclis, danışma kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Başkan Celal Kadooğlu 'Dünyanın önceliği sağlıklı gıda ürünleridir''

Gaziantep Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, gıda ürünlerinin insanlar için önemini hatırlatarak, ''Dğnyanın önceliği sağlıklı gıda ürünleridir''dedi.

Malatya kayısısı Prag'da tanıtılacak

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan programda Prag Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Malatya Kayısısı ve Mutfağı tanıtılacak.

GSO Başkanı Ünverdi: 'Yeşil dönüşüm ve dijitalleşme okullarda ders olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'te düzenlenen Bölgesel Kalkınma ve Mesleki Eğitim Konferansı'na panelist olarak katılarak mesleki eğitimin önemi ve GSO'nun istihdamın yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirdiği mesleki eğitim projelerini anlattı.

Battalgazi Belediyesi'nden vergi ödemelerinde son hafta uyarısı

Battalgazi Belediyesi, 2022 yılı Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam vergilerinin 1. taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs Salı olduğunu hatırlatarak mükelleflere çağrıda bulundu. Ödemeler Battalgazi Belediyesi veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeme yapabileceği gibi E-belediye uygulamaları üzerinden online olarak da yapılabiliyor.

Bodrumdaki bir lahmacunun fiyatına Gaziantep'te 20 lahmacun yeniyor

Yaz tatili sezonunun başlamasıyla tekrardan gündeme oturan lahmacun fiyatı tartışmasına Gaziantepli lahmacun ustaları da katıldı. Tatil bölgelerinde alınan bir lahmacun fiyatına Gaziantep'te 20 lahmacun yenilebildiğini aktaran Usta Şükrü Savun, plajlarda 200 TL'ye satılan lahmacunu gastronomi kentinde 10 TL'ye sattıklarını söyledi.

Gaziantep ve Trabzon ticaret borsalarından kardeşlik imzası

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) arasında ikili iş birliğini geliştirmek, ortak proje ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla 'Kardeş Borsa' protokolü imzalandı.

Dr. Akyılmaz: 'Yatırımların hacmi yaklaşık 1.5 milyar liraya ulaştı'

Gaziantep Bölgesel Kalkınma Çalıştayında konuşan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, ajansın yatırımlarla bölgeye vizyon kattığını belirterek, yatırımların hacminin yaklaşık 1,5 milyar TL'ye ulaştığını söyledi.

Elazığ'da ekmek gramajı denetimi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde ekmek satışı yapılan işletmelerde ekmek gramajı kontrolü gerçekleştirdi.

Bileziklerini satıp atölye açtı, kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da yaşayan Fethiye Yıldız, evliliğinden kalan 4 bileziğini satıp Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek alarak çömlek atölyesi kurdu. Zamanla atölyesini büyüten Yıldız, ailesiyle birlikle 30'a yakın ürün çıkarıp talepleri karşılamaya başladı.

Halı tasarım öğrencileri Domotex Halı Fuarında

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı öğrencileri, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Halı Fuarı'na katıldı.

Sosyal medyada gündem olan pazarcı ve hal esnafın atışmalarının gerçeği ortaya çıktı

Diyarbakır'da nisan ayında arkadaşının ucuza ürün satmasına tepki gösteren Yenişehir Semt Pazarı Dernek Başkanı Veysi Danış, Ürün 6 TL'yken senin 4 TL'ye satman piyasayı etkiliyor. Piyasaya uymak zorundasın. Asgari ücret 4 bin 250 TL, aç mı var bu ülkede diye sert çıkarken, ucuza ürün sattığı iddia edilen hal esnafı Ahmet Çelik ise, Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Sen istersen 8'e sat diye kendini savundu. Tartışmanın ikinci perdesi ortaya çıktı. Tepkilere neden olan pazarcı esnafı faturalar ile çektiği video ile iddiaya göre, hal esnafının foyasını ortaya çıkartarak fırsatçılık yaptığını ileri sürerek gösterdiği videoyu yayımlayıp belgelerle kendini savundu.

Surnet yatırımlarına devam ediyor

İnternet servis sağlayıcısı Surnet Diyarbakır ve bölgedeki yatırımlarına devam ediyor. Surnet, son olarak Diyarbakır ve Batman'da yeni santraller ve iletişim araçları kurdu.

İnşaat sektöründe dijitalleşmenin kodları HKÜ'de masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yapı Bilgi Modellemesi ve Yönetimi Derneği'ne bağlı bir platform olan BIM4TURKEY iş birliğinde, inşaat sektöründe dijitalleşmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığını artırmak için düzenlenen Dijital İnşaat Zirvesi'nde, sektörde faaliyet gösteren yetkin uluslararası firmaların temsilcileri deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Türkiye-Irak ile ticari iş birliği gelişiyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Türk iş adamlarının 10 gün önce gerçekleştirdiği Irak ziyaretinin iki komşu ülkenin ticaretinin geliştirmesinde önemli olacağını belirterek, ''Komşumuz Irak'la ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla tüm dünyaya yayılmış 148 iş konseyimize ait tüm networkümüzü Iraklı dostlarımızla birlikte kullanmaya hazırız'' dedi.

Hisarcıklıoğlu: Geleceği Bugünden Sigortalayalım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 - 29 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan Sigorta Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Bursa Ticaret Borsası, ELÜS ve TÜRİB tanıtımına ev sahipliği yaptı

Bursa Ticaret Borsası, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarım üreticisi ve tüketicilerini tek bir merkezi platformda toplayan, tarım sektörünün dijitalleşmesi adına devrim niteliği taşıyan Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) sisteminin tanıtımına ev sahipliği yaptı.

Toplam 4933 haber.