Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'nın yeni AVM'si Kurban Bayramı sonrasında hizmette

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, güçlendirme ve yenileme çalışmalarının devam ettiği YİMPAŞ binasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Akçadağ'da 100 bin sebze fidesi dağıtıldı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde vatandaşlara ilçe belediyesi tarafından 100 bin sebze fidesi dağıtıldı.

Ucuza halıyı duyanlar mağazaya koştu

Malatya'da bir halı firmasının, depolarının su basması nedeniyle ürünlerini maliyetine satacağını açıklamasıyla vatandaşlar satış yapılan mağazaya akın etti. İçeri girip halı alabilmek için birbirleri ile yarışan vatandaşlar izdihama neden oldu.

Elazığ'da iki kafadar kafe açıp enflasyona inat fiyatları yarı yarıya indirdi

Elazığ'da el ele vererek bir kafe açan genç girişimciler, fiyatları enflasyona inat yarı yarıya düşürdü.

Dron teknolojisi çiftçiye kazandırıyor

Son yıllarda yaygınlaşan dron teknolojisi, birçok alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çiftçiye ilaçlama konusunda hem zaman hem de verim yönünden kazandırıyor.

Diyarbakırlı kuyumculara yeni hizmet binası

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı, yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek üyelerinin hizmetine açtı.

Keskin ve Aksak'tan Esnaf Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Keskin, beraberinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkan Vekili Burhan Aksak ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

TESK Genel Bşk. Vekili Aksak'tan Malatya ESKKK'ye Ziyaret

Bir dizi temas ve ziyaretler için Malatya'ya gelen TESK Genel Başkan Vekili Burhan Aksak Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren ve yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret gerçekleştirerek bir araya geldi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Tüm sektörler maliyet artışlarıyla mücadele ediyor'

Malatya Kuyumcular Çarşısı'nda bulunan esnafları ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Tüm sektörler maliyet artışlarıyla mücadele ediyor' dedi.

Üreticilere file desteği

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde organik tarım yapan üreticilere kurutma filesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Ahmet Tiryakioğlu TİM Sektör Kurulu başkanlığına seçildi

İhracat rakamlarının değerlendirildiği TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu'nun toplantısında gerçekleştirilen seçimde ise yeni sektör kurulu başkanlığına Ahmet Tiryakioğlu getirildi.

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Muğla'da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi çerçevesinde arıcılara nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi eğitimleri devam ediyor.

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci'ye yeni görev

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanlığı seçimi, yapılan Sektör Kurulu toplantısında gerçekleştirildi.

Tekstil atölyesi kadınlara ekmek kapısı oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde eski devlet hastanesi tekstil atölyesine dönüştürüldü. 80'i kadın 130 kişiye ekmek kapısı olan işletmede daha fazla istihdam için ise başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Malatya'da 300 bin kayısı ağacı doludan etkilendi

Malatya'da don ve dolunun vurduğu kayısıda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal kentin önemli kayısı üretim merkezlerinden olan Akçadağ'da 300 binden fazla kayısı ağacının doludan zarar gördüğünü söyledi.

SANKO Enerji'nin devreye aldığı dört RES'in açılışı yapıldı

SANKO Enerji Grubu, toplam kurulu gücü 200 MW olan Akyel-1, Akyel-2, Gazi-9 ve Güney-1 rüzgar enerji santralini (RES) üretime aldı.

Salahattin Kaplan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanlığına seçildi

GAİB hizmet binasında toplanan TİM Halı Sektör Kurulu yeni dönem başkanlarını seçti. İhracat rakamlarının değerlendirildiği toplantının ardından yapılan seçimde TİM Halı Sektör Kurulu Başkanlık görevine Salahattin Kaplan seçilirken, başkan yardımcılığı görevlerine ise GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İHİB Başkan Yardımcısı Uğur Uysal seçildi.

Ticaret elçileri, eşleştirme organizasyonu ile GSO üyesi firmalarla buluştu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğinde yürütülen, Ticaret Elçileri Projesi çerçevesinde uluslararası öğrenciler ve yabancı dil bilen ülkemiz öğrencileri ikinci kez GSO üyesi firmalarla buluştu.

Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları düzenlendi

Gaziantepli sanayiciler, Türkiye'nin önde gelen savunma sanayii şirketlerinden olan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında bir araya geldi. Programda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Ünverdi, Gaziantep'in savunma sanayisinde geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini söyledi.

Toplam 4933 haber.