Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Semt pazarı fuar etkinlikleri ile hizmete girdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatlerinden olan 'Semt Pazarları' projesi çerçevesinde Yeşiltepe Bölgesinde yapımı tamamlanan Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarı-2'de düzenlenen Fuar Etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, vatandaşlar ihale sonucunu bekliyor

Yaklaşık bir yıldır Elazığ'da çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama (MTA) tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında, cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunmuştu. Maden rezervinin çıkarılması için yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bölge halkı, sürecin tamamlanmasını bekliyor.

GTO'dan ''Stratejik şirket yönetimi ve iş zekası'' konferansı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erkin Şahinöz Akademi iş birliğiyle, alanında uzman birbirinden değerli isimlerin katıldığı 'Stratejik Şirket Yönetimi ve İş Zeksı Konferansı' düzenlendi.

Malatya'nın turfanda kayısısı pazarda

Malatya'nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk turfanda meyvesi hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Davul klarnet eşliğinde çilek hasadı başladı

Elazığ'da yaz meyvelerinin olmazsa olmazı meşhur Gezin çileğinde hasat, davul ve klarnet eşliğinde başladı.

Dünyanın çömleği Elazığ'dan

Elazığ'da hobi olarak arkadaşlarıyla birlikte çömlek fabrikası kuran Metin Başbay, şimdi 33 ülkeye ihracat yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: 'Enflasyon bizim için birinci mücadele alanı'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyanın ortak sorunu olan enflasyonun kendileri için birinci mücadele alanı olduğunu belirterek, Ekonomideki büyük başarı tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 2008'de kriz teğet geçti. 2020 yılı herkesi şaşırttı, 2021'de öyle oldu. Özellikle aramızdaki bir kısım insanı da şaşırttı. 2022'de öyle olacak inşallah.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Gaziantep'te konuştu

Gaziantep'te A Para'nın düzenlediği 'Para Sohbetleri' programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada 'Kamu maliyesi dengesi bozulmuştur' şeklinde paylaşım yapanlara tepki göstererek, ekonomideki tüm başarılara rağmen bir kısım çevrelerin Türkiye ile ilgili karamsar senaryo üretmekte ısrar ettiğini söyledi.

Battalgazi ilçesindeki sulama suyu projeleri masaya yatırıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı muhtarlar, Elazığ'da bulunan Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek gölet ve barajlarla ilgili istişarelerde bulundular.

2. Türk Arap İş Zirvesi Gaziantep'te başladı

Gaziantep'te düzenlenen 2. Türk Arap İş Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türk Arap ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için her türlü adımı atmaya kararlı olduklarını belirterek, Arap ülkeleriyle olan ticaretin yetersiz ve çok düşük olduğunu ifade etti.

Yangınlar çiftçinin geleceğini, ülkenin ekonomisini yok ediyor

Diyarbakır'da temel besin kaynakları olan buğday, arpa, yulaf, mercimek gibi ekim olan arazilere karşı çiftçiler uyarılarda bulundu. Piknikçiler ve seyir halinde iken araçlardan atılan sigara izmaritleri çiftçi ve ülke ekonomisini yok ettiğini belirten bölge çiftçileri, buna karşı akım başlatarak bilinçlendirme konusunda destek istedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Diyarbakır'da çiftçilerle bir araya geldi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Gelecekte Diyarbakır'ın Tarımsal Perspektifi Çalıştayı'nın kapanış programına katıldı. Bakan Kirişçi, 'Su ürünleri alanında 20 yıllık sürede 1.4 milyar dolarlık su ürünleri ihracını yapan bir ülke konumunda. 200 milyon dolarlık da ithalatımız var. 1.2 milyar dolarlık net dış ticaret fazlamız var' dedi.

Başkan Gürkan, Şire Pazarında esnaf ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şire pazarı esnafı ile bir araya geldi. Şire pazarı esnafını ziyaret eden Başkan Gürkan, pazar içerisinde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı.

Mustafa Günbulut SANKO Holding'te CFO olarak atandı

SANKO Holding bünyesinde yaklaşık 17 yıldan beri görev yapan finans direktörü Mustafa Günbulut, Mali İşler Müdürlüğü (CFO) görevine atandı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Yüzde 25 ile sınırlanan konut kira artışı düzenlemesi iş yerlerini de içermeli'

Emeksiz Caddesi'nde bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'ndan geçen konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin iş yeri kiralarını da içermesini talep ediyoruz' dedi.

Yasa: ''Bu yaz renk cümbüşü var''

'By Yasa' markasının kurucusu Yeliz Yasa, 2022 yaz modası hakkında ipuçları vererek, ''Bu yaz renk cümbüşü var'' dedi.

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları başladı

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen programla resmen başladı. Düzenlenen törende Gaziantep-Bağdat uçağının ilk yolcularına çiçek takdim edilerek baklava ikramında bulunuldu.

Mayıs'ta Malatya Havalimanı'nda 58.868 Yolcuya Hizmet

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Mayıs ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Tarımın geleceğine ışık tutacak proje çalıştayı başladı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Dicle Üniversitesi (DÜ) iş birliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı,Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Karacadağ Kalkınma Ajansı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Toros Tarım, Dicle Yem ile Progen'in katkıları ile bölge tarımın geleceğine ışık tutmak amacıyla 'Gelecekte Diyarbakır'ın Tarımsal Perspektifi' çalıştayı başlatıldı. Tarım Bakanlığı uzmanları, Dicle Üniversitesi ve bir çok üniversiteden Akademisyenler, TOBB, TURİB, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TKDK, KGF, GAPUTEM, AB Delegasyonu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan uzmanlar ile iş insanlarının oluşturduğu 100 kişilik çalışma grubu Diyarbakır'da tarımsal üretim, tarımsal sanayi, tarımsal ticaret ve tarımsal finansman başlıklarında çalıştay düzenledi.

Toplam 4933 haber.