Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Burdur’da 139 projeye cari fiyatlarla 103 milyon lira destek sağlandı

Burdur'da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bugüne kadar Burdur'da 139 projeye cari fiyatlarla 103 milyon lira, 7 SOGEP projesine yaklaşık 11 milyon lira destek sağladık' dedi.

En güzel hasat mevsimi fotoğrafları aranıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen, 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı fotoğraf yarışmasına başvurular devam ediyor.

Organik gün kurusu kayısının tanesi 2 TL

Dünya kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da üretilen kayısı fiyatları cep yakıyor. Organik gün kurusu kayısıların tanesi 2 TL ye geliyor.

Gelin kaynana pekmez üretip satıyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan Ümmü Gülsüm Koç ile kayınvalidesi Gülfiraz Koç evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri dutları pekmez yaparak gelir elde ediyor.

Mangal kömürünün zorlu yolculuğu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Amanoslar'da meşe ağaçlarından elde edilen odunlardan mangal kömürü yapılıyor. Mangal kömürünün zorlu yolculuğu 9. aya kadar sürüyor.

Zelyurt'tan Gürkan'a yatırım teşekkürü

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Fındık Mahallesi'ne yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Doğanşehir İlçesi'ne alt ve üstyapı noktasında çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

ÇEİS'e uluslararası üç büyük ödül

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), hayata geçirdiği fark oluşturan projeleriyle uluslararası platformlardan üç ayrı ödülün sahibi oldu.

İslahiye'de 'acı' hasat

Türkiye'nin önemli biber üretim alanlarından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kırmızı biber hasadı başladı. Biberin fiyatı tarlada 10-11 TL iken, markette 2 katına çıkıyor.

ATSO Başkanı Uslu'dan EPDK yönetmeliğine tepki

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'ndaki bazı düzenlemelerin ciddi sıkıntılara yol açacağını kaydetti.

Antep karası üzümünde hasat zamanı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetişen ve pekmez yapımında en çok tercih edilen üzüm olan Antep Karası üzümünün hasadı başladı.

Ayçiçeği tarlalarında hasat başladı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaklaşık 15 bin dekarlık alanda ekimi yapılan çerezlik ayçiçeğinde hasat başlarken, Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, üreticilerin mahsullerini ucuza satmamaları konusunda uyardı.

Eksun gıdanın ikinci sukuk ihracında 200 milyon liralık satış

Eksim Holding'in gıda sektöründeki amiral gemisi Eksun gıdanın ikinci sukuk kira sertifikası ihracında, faizsiz yatırım ve emeklilik fonlarından gelen yoğun talep ile 200 milyon TL satış yapıldı.

Toprak kovanda üretilen bal büyük ilgi görüyor

Elazığ'da toprak kovanda üretilen, kendine has tadı ile kokusu olan ve doğallığıyla ön plana çıkan toprak kovan balı, başta hastalar olmak üzere her kesim tarafından büyük ilgi görüyor.

Mahbuba, dünya markası olma yolunda

Gaziantep'ten dünyaya açılan yüzde 100 yerli markası Mahbuba, 45'i aşkın ülkeye ihraç ediliyor. Aktürk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aktürk, Mahbuba'nın her geçen gün dünya pazarında yerini aldığını belirterek, 'Mahbuba markası çatısı altında kahve, çay, bulyon, toz içecek ve bakliyat gibi geniş ürün yelpazemiz ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz' dedi.

Fıstığın anavatanında kavlatma telaşı

Fıstığın anavatanı Gaziantep'te 'Yeşil altın' olarak adlandırılan boz fıstığın hasadının başlamasıyla kavlatma tesislerinin yoğunluğu başladı. Kavlatma mesaisinin başladığı tesislerde hasat edilen fıstığın işlenmesi için işçiler 40 dereceyi aşan sıcağın altında çalışıyor.

GTB'den Antep fıstığına bir dev yatırım daha

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü iş birliğiyle Antep fıstığının ana vatanı Gaziantep'te 'Antep Fıstığı Pilot İşleme Tesisi' hizmete açılıyor.

Diyarbakırlı iş adamından çağrı: Kentte tarıma dayalı sanayi sektörleri artırılmalı

İş adamı Musa Karagöz, Türkiye'nin en çok tarımsal üretim potansiyeline sahip kentlerin başında yer alan Diyarbakır'da tarıma dönük sanayi sektörlerin artırılması çağrısında bulundu.

İndirimi duyan koştu, kasada uzun kuyruklar oluştu

Gaziantep'te vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın indirim açıklaması üzerine Tarım Kredi Kooperatifine ait markete akın etti. Marketin otoparkı tamamen dolarken, kasalarda metrelerce kuyruk oluştu.

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde indirim yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından Tarım Kredi Marketlerinde bugün başlayan indirim marketlerde yoğunluk oluşturdu.

Toplam 4936 haber.