Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Esenlik Marketlerde Kampanya Coşkusu

Malatya ve Malatyalıların ortak malı olan Malatya Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden Esenlik şirketi marketlerde vatandaşın lehine yüzlerce önemli temel gıda maddesinde indirime giderek evdeki mutfaklara katkı oluyor.

Sanayi devleri pandemide yetersiz kaldı

Malatya Ticaret Borsası'nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ' Tarımsal Üretimde Dijitalleşme ve Kaynak Verimliliği Eğitim Semineri' düzenlendi.

Diyarbakır'da MHGF 15. sektörel iletişim toplantısı gerçekleşti

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) 15. sektörel iletişim toplantısı, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır'da gerçekleşti.

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Gaziantep'te yapıldı

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi 4. toplantısı Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Gaziantep'te yapıldı. Zirvede konuşma yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, elektrik ve doğal gaz zamları ile ilgili konuşarak, Seçim kazanmak isteyen hiçbir hükümet ben özellikle zam yapayım demez dedi.

Gürkan: 'Malatya'nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı Gündüzbey Mahallesini ziyaret ederek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Kayısı üreticileri fiyat istikrarı istiyor

Malatya'da kayısı üreticileri, ürünün şu anda gerektiği kadar para etmediğini, fiyat istikrarı sağlanana kadar ürünü mümkün olduğu kadar saklamasını öneriyor.

GSO'dan zam tepkisi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, elektrik ve doğalgaza gelen büyük oranlı zamların üretim ve ihracatı olumsuz etkileyeceğini belirterek bu zamların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'İşletmelerimiz içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sanayi ve ticari işletmelerde elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan yüzde 50 zammın işletmeleri içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya bırakacağını söyledi.

GTO'da seçim tarihi belli oldu

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) ağustos ayı olağan meclis toplantısında GTO organ seçimlerinin ise 1 Ekimde yapılacağı açıklandı.

Rising Global'den kadın istihdamı atılımı

Gölgelendirme sistemleri alanında faaliyet gösteren ve 56 ülkeye ihracat yapan Yükselen Tente ve iştiraki Rising Global kadın istihdamını arttırıyor. Rising Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Yüksel, 'Kadınların en az erkekler kadar başarılı ve hatta bazı durumlarda daha üstün yetenekleri olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak kadın istihdamı kırmızı çizgimiz' dedi.

10 metrekarelik dükkanında el dikimi ayakkabı imalatını ilk günkü heyecanla yapıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 72 yaşındaki Mehmet Emin İpek, teknolojinin gelişmesiyle 10 metrekarelik dükkanında el dikimi ayakkabı imalatının son temsilciliğini yapıyor.

Forum Diyarbakır'da kitap festivali başlıyor

Forum Diyarbakır AVM'de 2 Eylül itibariyle 7'den 70'e kitapseverleri buluşturacak kitap festivali başlıyor.

Beylerderesi, Batı Kolektörü ile atıklardan kurtulacak

Beylerderesi mevkiinde devam eden Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Şehrimizin 80 yıllık rüyasını gerçekleştirmek üzereyiz. Beylerderesi, Batı Kolektörü ile atıklardan kurtulacak. Hiç kimse burayı yapmaya teşebbüs etme cesaretini bile gösterememiş. Biz gelir gelmez çalışmalara başladık. Hizmet cesaret işidir' dedi.

Başkan Güder, gençlere yapılan yatırımları anlattı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu 'Çay Bizden, Sohbet Sizden' gençlik buluşmalarına katıldı. Samimi ortamda gerçekleşen çay sohbetinde Başkan Güder, gençlerin sorularına cevap vererek, ilçede yapılan gençlik yatırımlarını anlattı.

ETSO Başkanı Arslan TOGG'u inceledi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte yerli üretim olan TOGG'un Gemlik üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Eğitim-öğretim tarihi belli oldu, kırtasiyelerde hazırlıklar başladı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlama tarihinin belli olmasıyla Diyarbakır'da kırtasiyelerde hazırlıklar başladı.

32 yıllık arıcından sahte bal uyarısı

Malatya'da 32 yıldır arı yetiştiriciliği yapan Celal Adıgüzelman, vatandaşları sahte bal konusunda uyararak sosyal medya üzerinde satışı yapılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

İşletmelerin salça mesaisi başladı

Gaziantep'te biber salçası üretim tesisleri, vatandaşların salça ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcıyor. İşletmeler, günlük 20 tona kadar salça üretiyor.

Diyarbakırlı iş adamı Karagöz, Limak'ın yatırımlarına talip

Karagöz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakırlı iş adamı Musa Karagöz, Limak Şirketler Grubu'nun yatırımları arasında yer alan Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çimento fabrikalarına talip oldu.

Toplam 4935 haber.