Ekonomi

Ekonomi Haberleri

19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Keban ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Bu çerçevede Elazığ dahil 19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı.

Çiftçi, lojistik merkezi projesinde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi projesinde çalışmaları denetledi.

Doğanşehir kuru fasulyesi markalaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen 'Kuru Doğanşehir'de Yeşeriyor' projesi düzenlenen törenle imzalandı.

Gaziantep'te her kart ''Gaziantep kart'' olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olacak 'Her Kart Gaziantep Kart' projesiyle bankaların temassız özellikteki kredi kartı, ön ödemeli kartlar veya bankamatik tipindeki tüm kartlara Gazi şehirde toplu taşımada kullanılan 'Gaziantep Kart' özelliği kazandıracak.

Kazakistan'a 43 milyon 831 bin dolarlık halı ihracatı

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan'ı ziyaret ederek Kazakistan'daki iş fırsatları hakkında bilgiler verdi. Kaplan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek dost ve kardeş Kazakistan'ın Türkiye'nin en önemli ticari partnerlerinden birisi olabileceğini ifade etti.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu'nun Seçim Ofisi açıldı

Malatya TSO Başkanı ve 2 Ekim'de yapılacak seçimlerde Başkan Adayı olan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun Seçim Ofisi düzenlenen törenle açıldı. Yoğun katılımın sağlandığı törende konuşan Başkan Sadıkoğlu, 'Söz veriyoruz, bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olmaya devam edeceğiz' dedi.

GSO'da uluslarası pazarlama ve müşteri bulma yöntemleri eğitimi verildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ticaret Bakanlığı'nın 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) tebliği çerçevesinde firmalara, Uluslararası Pazarlama ve Müşteri Bulma Yöntemleri eğitimi verildi.

Gaziantep'te dönüşüm başladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin yeşil dönüşüm sürecine rehberlik etmek hedefi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) destekleriyle hayata geçirdiği 'GTO Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezinin lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Güneydoğu'dan canlı hayvan ihracatı başladı

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman 167 bin 950 baş hayvan ihracatına izin çıktığını söyledi.

Fosil yakıt kullanımı, küresel ısınma ve su krizini beraberinde getirdi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, fosil yakıt kullanımının Türkiye'ye yılda yaklaşık 50 milyar dolar maliyeti bulduğunu açıkladı. Kılıç, küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarının azaldığını ve önümüzdeki sürecin çok daha riskli geçeceğini işaret etti.

Büyükelçi Sapiyev'den hububatçılara Kazakistan'a yatırım çağrısı

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek Kazakistan'daki yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Okulların açılmasına günler kala üniformalar raflarda yerini aldı

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala mağazalarda okul alışverişi hızlandı. Öğrencilere belirli koşullarda serbest kıyafet giyme hakkı tanındığını kaydeden veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, öğrencilerin tek tip üniforma giymeye zorlanmamasını istedi.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Elazığ'da 187 yetiştiriciye bugüne kadar 18 milyon 638 bin lira destek verildi

Elazığ'da 187 yetiştiriciye bugüne kadar 18 milyon 638 bin 206 TL destekleme ödemesinin yapıldığını bildirildi.

Yazıhan'da Ayçiçek Yağı kadın eliyle üretilecek

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yazıhan Belediyesi'nin 'Yazıhan Üretimde Güne bakıyor' projesi düzenlenen törenle imzalandı.

Akşener'e şikayette bulunan çiftçinin 5 yıldır kaçak elektrik kullandığı ve 4,2 milyon borcu çıktı olduğu tespit edildi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'da İYİ Parti lideri Meral Akşener'e elektrik faturasından şikayet eden Abdulhadi Karakeçili'nin 2017 yılından beri parasal karşılığı 4,2 milyon lira olan kaçak elektrik kullandığını bildirdi.

Keskin Kurumların görevi uyarmak değil, sokağa çıkıp denetim yapmaktır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, okul sezonu öncesi piyasaya sunulan okul ve kırtasiye ürünlerini denetlemekle görevli olan kurum ve kuruluşların vatandaşı uyarmak yerine, piyasaya çıkıp ürünleri denetlemesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'ın ihracatı yüzde 15.3 artış gösterdi

Elazığ ihracatı ilk 8 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.3 artış gösterdi.

Bağımsız Denetçi Tatlı'dan seçim ve ekonomi açıklaması

Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın Finansal Danışmanlığı ile Raportörlüğü görevlerini yürüten Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, seçim ekonomisi, krizler ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplam 4936 haber.