Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: 'Önceliğimiz Üyelerimiz'

Oda üyelerinin iş ve işlemlerinin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi için Malatya TSO hizmet birimlerinin yenilendiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Tüm çalışmalarımızda odak noktamız olan üyelerimizin daha hızlı, şeffaf ve kaliteli hizmet alabilmeleri için hizmet birimlerimizi baştan aşağı yeniledik' dedi.

Halı ihracatının yıldızlarına ödül yağacak

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Halı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni düzenleneceği açıklandı. Tasarım Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılan tasarımcıların ödüllerinin de verileceği tören 24 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'de Şehitkamil Sanat Merkezinde düzenlenecek.

GSO'da oda organ seçimleri 15 Ekim'de gerçekleştirilecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, GSO Danışma Kurulu ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun katılımları, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyeleri ile birlikte gerçekleştirildi.

Malatya, Yenikapı'da tanıtılacak

İstanbul Yenikapı'da 22-25 Eylül tarihleri arasında Arslantepe'den Yenikapı'ya Malatya Yöresel Günleri Festivali düzenlenecek.

Başkan Sadıkoğlu'ndan, zirai ilaç satıcılarına önem

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, zirai ilaç satışı yapan firmaları ziyaret etti.

MTSO Başkan Adayı Baştürk, sanayi esnafıyla bir araya geldi

Malatya Ticaret Ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, eski sanayi sitesi esnafı ile bir araya geldiğinde yaptığı konuşmada, 'Devletin bütün dinamiklerinin desteğini alarak küçük sanayi sitesindeki konuyu çözmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Herkesin kazanacağı bir çözümden yanayız' dedi.

MTB'de Özcan tekrar aday

Malatya Ticaret Borsası (MTB) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, 1 Ekim 2022 Cumartesi günü, Malatya Ticaret Borsası binasında yapılacak. MTB Başkanı Ramazan Özcan, tekrar aday olacak.

Hububat ihracatçıları emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, 'Sektör olarak bu yıl ilk 8 ayda Türkiye genelinde yüzde 30,3'lük bir artış ile ihracatımızı 7,2 milyar dolara ulaştırdık. GAİB Hububat Birliği olarak ihracatımızı ilk 8 ayda yüzde 28'lik artışla 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik'' dedi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Her bir üyemiz bizim için kıymetli'

2018 yılında 6 bin 600 olan üye sayısının yüzde 50 artarak 9 bin 600'e yükseldiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimiz ekonomisinin büyümesi adına attığımız güçlü adımlar odamıza olan güveni de arttırdı. Hedefimiz 10 bin üye sayısını geçerek, üretim, istihdam ve kalkınmadaki başarımızı taçlandırmaktır' dedi.

Baştürk: ' Oto galerici esnafımız haksız rekabetten şikayetçi'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, oto galerici esnaf ziyaretinde, 'Esnaflarımız bu hizmetin işin erbabına bırakılmasını ve her şeyin yasalara uygun olarak yapılmasını istiyor' dedi.

Lojistik projesinin ilk toplantısı gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ortaklığı ile Polonya, Portekiz, Slovenya, İtalya ve Avusturya'dan üniversite ve şirketler ile işbirliği içerisinde yürütülen; 2022-1-PL01-KA220-HED-000086366 referans numaralı, 'Sürdürülebilir Lojistik 4.0: Lojistik sektörünün yenilikçiliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için dijital ve yeşil beceriler (SLog4.0)' projenin toplantısı gerçekleştirildi.

Tek umutları olan köy onları yeniden hayata bağladı

Gaziantep'te boya ve dekorasyon işi yaparken iflas eden Ali Özkan Öğüç, hibe programından yararlanarak aldığı 17 küçükbaş hayvan ile yeniden ticarete tutundu. Hayvanların sayısı her geçen gün artan 5 kişilik Öğüç ailesi şimdi ise kendilerine yetecek kadar bir gelirin sahibi oldu.

DİMDER'den tanıtım kokteyli

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) bir otelde düzenlenen tanıtım kokteyli ile proje ve hedeflerini duyurdu. DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, yaptıkları çalışmaları ve Diyarbakır için yapmayı planladıkları projeleri açıkladı. Elaldı, Diyarbakır için hizmet eden her kurum ve kuruluş ile birlikte hareket edip, şehrin menfaatine olan her konuda ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu’na Azerbaycan Dostluk Nişanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ‘Dostluk Nişanı’ ile ödüllendirildi.

Bağlar ilçesinde 13 caddenin açılışı yapıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Bağlar ilçesinde 160 bin ton asfalt kullanılarak yapımı tamamlanan 13 caddenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Su, Ersin Tatar Parkı'nda yapılan törende yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da her alanda kamu hizmetlerinin son sürat devam ettiğini söyledi.

MTSO Başkan adayı Baştürk, sanayicilerle bir araya geldi

Sanayicilerle bir araya gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, Çıkmış olduğumuz bu yolda amacımız Malatya'ya hizmet etmek. Makam ve mevki peşinde değiliz dedi.

MTSO Başkan adayı Baştürk'ün ziyaretlerini sürdürüyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerinde başkan adayı olan Akif Baştürk, esnaf ziyaretinde yaptığı konuşmada, 'Şehrin ekonomik alanda gelişmesi ve büyümesi anlamında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz' dedi.

Güder, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Mahalle Başkanlarıyla buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hayata geçirilen hizmet ve yatırımları yerinde inceleyen AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Mahalle Başkanlarıyla çay sohbeti gerçekleştirdi.

DTSO Başkan adayı Karagöz'den mevcut yönetimin erken seçim kararına tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, geçtiğimiz günlerde 2 Ekim'de yapılacak seçime 'Mavi liste' ile gireceklerini açıklarken, DTSO'nun açıkladığı seçim tarihinin erken olmasına tepki gösterdi.

Toplam 4925 haber.