Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İkinci el telefon revaçta, vatandaşlar üç sorgulamaya dikkat

Sıfır telefon fiyatlarındaki artış, tüketiciyi ikinci el satışa yöneltti. İşin uzmanı ise ikinci el telefonlarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, IMEI numarasının sorgulamasında telefonun kayıtlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Çıkmaz, 'Antep Fıstığı dahilde işleme rejimi çerçevesine alınmalı'

Antep fıstığı ihracatçıları, tedarik, kalite ve fiyatta yaşanan sıkıntılar sebebiyle yurt dışı pazarlarını kaybetmemek için fıstığın Dahilde İşleme Rejimi çerçevesine alınmasını istiyor.

Ev fiyatına devasa bakır ibrik

Gaziantep'te ev fiyatına satılan bakır ibrik fiyatıyla adeta dudak uçuklatıyor. Çiftine 500 bin TL değer biçilen devasa ibrik cadde üzerinde görenleri hayrete düşürüyor.

Sadıkoğlu: 'Haciz kararları çaresiz bırakıyor'

Vergi borçları nedeniyle çıkarılan haciz kararlarının büyük mağduriyetler yaşattığını yaptığı açıklamada dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Haciz kararları esnafı, tüccarı çaresiz bırakıyor' dedi.

Kentsel dönüşümde yeni binalar yükseliyor

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolu kentsel dönüşümlerden geçiyor. Turgut Özal Mahallemizde yapımı hızla devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarımızla birlikte planlı, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarımıza bir yenisi daha eklemiş olacağız' dedi.

'Tik Tak' sesini beynine işleyen usta, 52 yıldır zamanı ayarlıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, saat tamircisi babasının yanında 10 yaşında çırak olarak işe başlayan Celal Yakışıklı, 52 yıldır mesleğini ilk günkü gibi sürdürüyor.

Araban Ovası'nda beyaz altın hasadı başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde beyaz altın olarak bilinen ve 25 bin dönüm alanda ekili bulunan pamuk için ilk hasat başladı.

MTSO Başkan Adayı Baştürk, inşaat sektörü temsilcileriyle buluştu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Baştürk, İnşaat Komitesi tarafından düzenlenen buluşmaya katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Baştürk burada yaptığı konuşmada, 'Bu şehrin bürokratlarına kafa tutan değil, üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız' dedi.

Yeşilyurt'ta domates hasat etkinliği

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz dağıtılan fidelerin büyüyerek hasat olgunluğuna erişmesi dolayısıyla domates hasat etkinliği düzenlendi.

Malatya Ticaret Borsasından Bir Başarı Daha

Avrupa Standartlarında Kaliteli hizmet veren ve ' TOBB Akreditasyon Sertifikası' nı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan alan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan emeği Geçenlere teşekkür etti.

Malatya'da Trabzon hurması üretimine destek

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Trabzon Hurması üretiminin yaygınlaştırılması için örnek bahçe oluşturuldu.

GTB hizmet kalitesini ''A'' sınıfı akreditasyon sertifikası ile bir kez daha taçlandırdı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 2021 yılı yenileme denetimlerini üstün başarıyla tamamlayan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 'A Sınıfı Akreditasyon' belgesini ve özel ödülünü Ankara'da düzenlenen törenle aldı.

TOBB'dan GSO'ya Uluslararası Akreditasyon belgesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi denetimlerinden başarı ile geçerek 'A' mükemmel seviyede en yüksek puana sahip sanayi odaları arasında yer alan Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) Akreditasyon Belgesi ve özel ödül verildi.

Ağustos'ta Malatya Havalimanı'nda 64.823 Yolcuya Hizmet Verildi

Ağustos ayında, Malatya Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 435, dış hatlarda 19 olmak üzere toplamda 454'e ulaştı.

Beydağı eteklerindeki 500 milyonluk dev yatırımın temeli törenle atıldı

Malatya Beydağı eteklerine yapılacak olan 'Battalgazi Konakları'nın temeli törenle atıldı.

Diyarbakır'da yılsonuna kadar 60 yeni tesis tamamlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Malatya'ya 4 yılda 5 kardeş oda

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 4 yılda 5 ilin Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzaladı. Özellikle ihracat yapılan limanlara ve sınır kapılarına yakın şehirlerin TSO'ları ile kardeş oda olduklarını belirten MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Birçok üyemiz kardeş odalarımızın üyeleri ile önemli ticari iş birlikleri yaptı' dedi.

İki organize sanayi Yazıhan'ı kalkındıracak

Malatya'nın Yazıhan ilçesine yapılacak olan Besi ve Sera organize sanayi bölgeleri ilçeyi kalkındıracak.

DTSO Başkan adayı Karagöz seçime 'mavi liste' ile gireceklerini açıkladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, 2 Ekim'de yapılacak seçime 'mavi liste' ile gireceklerini açıkladı.

Toplam 4936 haber.