Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Pilot ölçekli Antep Fıstığı işletme tesisi törenle açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde hayata geçirilen INNOFOOD Projesi çerçevesinde, MAM Yaşam Bilimleri ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliği ile kurulan Pilot Ölçekli Antep Fıstığı İşleme Tesisi'nin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

17 bin istihdam Sadıkoğlu'na ödül getirdi

Görev süresi boyunca Malatya'daki istihdam sayısının artması için nitelikli yatırımcıları davet eden ve 4 yılda 17 bin ek istihdam alanları oluşmasını sağlayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na, Altın Kayısı Ödül töreninde 'Üreten Malatya Özel Ödülü' verildi.

Biroğlu, DTSO 3. grup meslek komitesi adaylığını açıkladı

İş adamı Mahmut Biroğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri için 3. grup meslek komitesinde aday olduğunu açıkladı.

Sadıkoğlu: 'Esnafı ana gündemimizden hiç düşürmedik'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnaf ziyaretinde, 'Esnafımızı özellikle pandemi sürecinde ana gündemimizden hiç düşürmedik' dedi.

Halı Tasarım Günleri başladı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından, Gaziantep Üniversitesi ve Halı Tasarım Derneği iş birliğiyle düzenlenen; Tasarım Günleri etkinlikleri başladı.

Baştürk: 'Seçim sürecini hepimizin mutlu olacağı bir sonuçla tamamlayacağımızı ümit ediyorum'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, esnaf ziyaretinde, 'İnşallah önümüzdeki seçim sürecini hepimizin mutlu olacağı bir sonuçla tamamlayacağımızı ümit ediyorum' dedi.

En güzel halıyı tasarlayanlara ödülleri verilecek

'Tasarlayın Dokuyalım' sloganıyla düzenlenen VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılarak yirmi finalist arasına giren tasarımlar bugün jüri için görücüye çıktı.

Kileci, 'E-İhracatla Küçülen Dünya' adlı panelde konuştu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Türkiye Teknoloji Buluşmaları çerçevesinde gerçekleşen 'E-İhracatla Küçülen Dünya' adlı panelde panelist olarak yer aldı.

İKA ve GAP İdaresinin projelerinin protokolü imzalandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ve GAP İdaresi'nin Adıyaman'da hayata geçireceği projeler imzalandı.

Diyarbakır Kuyumcular Odası'ndan demokrasi örneği: Semt başkanlığı kuruldu, yetkiler verildi

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, 450'den fazla üyeleri olan odanın sorunlarının hızlı çözümü için semt başkanlığı sistemini hayata geçirdi.

10 yaşında çekiç sesine kulak verdi, 35 yıldır deri mont onarıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde günümüzde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan deri mont tamirciliğini 35 yıldır el emeği ile yapan Mehmet Çetin, kış aylarının yaklaşmasıyla deri mont tamiri sezonunun açıldığını söyledi.

GTO Başkanı Ünverdi'den e ticaret çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bu yıl Gaziantep'te düzenlenen 82. Türkiye Teknoloji Buluşmalarına konuşmacı olarak katılarak dijital dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat, Metaverse ve teknolojinin farklı alanları ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.

GTO'da seçim öncesi son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Çınar, kavun hasadına katıldı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çayırköy mahallesinde düzenlenen Kavun Hasadı programına katılarak üreticilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Verimli topraklarımızdan bereketli ürünler topluyoruz. Tarımsal kalkınmayı desteklemek ve ek gelir kapısı oluşturmak adına çaba sarf eden üreticilerimizi canı gönülden kutluyorum' dedi.

Türk iş adamları Rusya'da gıda fuarına katıldı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen World Food Moscow 30. Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarı'nda incelemeler yaptı.

Sektörlere yol haritaları GSO-MEM'de konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, KobiEfor Dergisi tarafından düzenlenen 'Sektörden Sektöre Çözümler ve Fırsatlar' toplantısında sektörel gelişmeler, hedef pazarlara yönelik yol haritaları, yeni fırsatlar ve riskler değerlendirildi.

MTB'ye güçlü aday

İş adamı Zafer Cahit Leventoğlu Malatya Ticaret Borsası'nın (MTB) 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimlerinde adayı olduğunu açıkladı.

Çiftçiler ÇKS kayıtlarını 1 Ekim'den itibaren e-Devlet üzerinden yapabilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin 1 Ekim'den itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

Baştürk, Şire Pazarı ve Toptancılar Sitesi esnaflarıyla buluştu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, Şire Pazarı ve Toptancılar Sitesi 'ni ziyaret etti.

Toplam 4925 haber.