Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya Park'ta büyük çekiliş başladı

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bugün başlayan ve 3 ay sürecek olan kampanya sonunda yapılacak çekilişle birbirinden güzel hediyeler talihlilerini bulacak.

Diyarbakır'da yöresel lezzetler fuarı açıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen ve Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesince desteklenen 55 ilden 157 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da yöresel lezzetlerin buluşması gerçekleştirildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen ve Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 55 ilden 157 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi ile Aspilsan arasında iş birliği protokolü

SANKO Üniversitesi ile ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Kadooğlu Yağ Afrika ve Ortadoğu sofralarında

Dünyanın farklı kıtalarında gerçekleştirilen uluslararası fuarların daimi katılımcısı olma özelliğini taşıyan Kadooğlu Yağ bu kez de Dubai ISM Middle East 2022 Gıda Fuarında ürünlerini Ortadoğu ve Afrikalı alıcılar için tanıttı. Fuardan duydukların memnuniyeti dile getiren Kadooğlu Yağ CEO'su Celal Kadooğlu 'Sektörel Fuarlarda ülkemizi ve ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı buluyoruz' dedi.

Reyhan artık Arapgir'de işlenecek

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yapımına üç ay önce başlanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli bitki kurutma ve paketleme projesinde sona gelindi. Türkiye'de bitki çeşitliliğinde coğrafi işaret alan tek ürün durumunda olan Arapgir'in mor reyhanı artık üretildiği bölgede kurutulup paketlenecek.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan: 'Sürdürülebilir liderlik için beşeri sermaye şart'

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü Halı Tasarım Programı öğrencilerini ziyaret eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, GAİB tarafından oluşturulan bilgisayarlı tasarım sınıfında incelemeler yaparak öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ekim Ayında Malatya Havalimanı'nda 57.703 Yolcuya Hizmet

(DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Ekim ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Diyarbakır'da 'Beyaz Bayrak'lı işyeri sayısı 200 oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, yerli ve yabancı turist başta olmak üzere tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişimi sağlanması amacıyla sürdürdüğü 'Beyaz Bayrak' uygulamasını almaya hak kazanan işyeri sayısı 200'ye ulaştı.

GSO'da, enerji depolama sistemlerinin önemi anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Sanko Üniversitesi ve Aspilsan Enerji İş Birliğinde, 'Enerji Depolama Sistemlerinde İş Geliştirme ve İş Birliği Günleri Gaziantep' Toplantısı yapıldı.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'da çiftçilerin yılın ikinci ürünü olarak tarlasında yetiştirdiği ve hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığı silajlık mısır hasadı başladı.

Diyarbakır'da sıfır faizli tarımsal elektrik kredisine çiftçiler toplu başvurdu

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Ziraat Odası Başkanı Şirin Demir ve beraberinde bir grup çiftçiyle birlikte Dicle Elektrik'ten bilgi ve form aldıktan sonra Ziraat Bankası'na giderek sıfır faizli tarımsal elektrik kredisine başvuru yaptı.

Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği 'moringa' böyle üretiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'teki kadınlarla buluşmasında bahsettiği 'moringa'nın üretim aşamaları kadınlar tarafından özenle topraktan pazara sistemiyle üretiliyor. Kadınlar ürettikleri moringa ürünlerini ise Cumhurbaşkanı'na hediye edecek.

Başkan Sadıkoğlu: 'Üyelerimiz yükselen maliyetler karşısında zorlanıyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı konuşmada, 'Üyelerimiz yükselen enerji ve girdi maliyetleri karşısında zorlanır hale geldi. İş dünyası olarak gerekli adımların atılmasını bekliyoruz' dedi.

Elazığ TSO başkanlık seçimi heyecanı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) üyeleri, yeni başkan ve yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti.

Kayısı ihracatında yeni bir dönem başlıyor

Dünyada uluslararası kuru kayısı ticaretinin yaklaşık yüzde 85'ini elinde bulunduran Malatya'da dev bir merkez kuruluyor.

Diyarbakır Tekstil OSB'de iki fabrika daha faaliyete girdi, istihdam sayısı 4 bine ulaştı

Diyarbakır, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) iki fabrikanın daha faaliyete girmesiyle 35 fabrikada 4 bin istihdam ile üretim yapılarak dünyanın dört bir yanına ihracat yapılıyor.

Başkan Sadıkoğlu: 'İstişare kültürünü önemsiyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı konuşmada, İstişare ederek üyelerimizin sektör sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz' dedi.

Toplam 4936 haber.