Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğulu ihracatçılardan Mardin'e çıkarma

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, TİM Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Birlik yönetim kurulu üyeleri MAGROTEX 2022 8. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti.

Malatya'da kurumsal yönetim paneli

Malatya'da düzenlenen 'Neden Kurumsal Yönetim'' konulu panelde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO ) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Avrupa'da şirketlerin kurumsallaşma oranı yüzde 50'lerdeyken, bu oran ülkemizde yüzde 10'larda' dedi.

Başkan Özcan: 'Tarım ve hayvancılıkta önemli işler gerçekleştiriyoruz'

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, bir ziyarette yaptığı konuşmada, 'Malatya bir taraftan sanayileşirken bir taraftan da tarım ve hayvancılıkta önemli işler gerçekleştiriyoruz' dedi.

Malatya TSO'da yeni dönemin ilk toplantısına yoğun katılım

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) yeni dönemin ilk meclis toplantısı yoğun bir katılımla düzenlendi.

Kırmızı elmas 'çilek' sarı altın 'kayısıya' rakip oldu

Kayısısı ile ünlü Malatya'da çiftçiler tarafından kayısıya alternatif olarak üretilen 'kırmızı elmas' olarak da adlandırılan çilekte hasat devam ediyor. Aralık ayına kadar sürecek hasat ise yüzleri güldürüyor.

İkinci el otomobil alıcıları dikkat: Araçın ekspertiz dışında otomobil tamircilerine de götürülmesi önerildi

Son aylarda yükselen dolar kurundan ötürü artan sıfır otomobil fiyatları, araba alıcılarını ikinci ele yönlendirdi. İkinci el otomobil alacak olan vatandaşlar, ekspertiz raporunda çıkan hataların ileride sorun teşkil etmemesi için aracı muhakkak otomobil tamircisine de göstermelidir.

30 ilde kuraklık riski

Malatya dahil kuraklık riski altında olan 30 ilde paneller düzenlenerek, suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarı yapılıyor.

TSE'nin sektör buluşmaları Gaziantep'ten başladı

Gaziantep'te iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerin katıldığı toplantı TSE Sektör Buluşmaları toplantısının ilki Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kamu ve özel sektör diyaloğu bu çalıştayda masaya yatırıldı

Gaziantep'te Kamu-Özel Sektör Diyaloğunun Güçlendirilmesi projesi 'Gaziantep Projelerini Hayata Geçiriyor' başlıklı 3. ve son çalıştay, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türk ve Suriyeli girişimcilere akademik destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark ile SPARK arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte GAÜN Teknopark yüzde yüz hibe girişimci hibrit destek programını başlattı.

Diyarbakır'da yılda 800 bin ton süt elde eden üreticiye süt sağım makinesi dağıtıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan süt üreticilerine ücretsiz süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere son 6 ayda 7 bin kamyonluk tohum ve gübre desteği

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere 6 ay içerisinde 7 bin kamyonu bulan 69 bin 440 tonluk sertifikalı tohum, fide ve gübre dağıtımı yapıldı.

GSO'nun sektörel ticaret heyeti organizasyonları firmalara ışık tutuyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), 19-23 Ekim 2022 tarihlerinde Almanya'ya sektörel ticaret heyeti düzenledi. Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde düzenlenen heyete GSO Kimya ve Plastik Kümesinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı. Firmalar burada yaptıkları görüşmeler ve ziyaretlerle sektörlerine katma değer sağlama fırsatı buldu.

Genç işadamları vodafone ile digital dönüşüme hazırlanıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'teki iş dünyasına yönelik faaliyetleriyle gündemi belirleyen Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), Vodafone, Endüstri 4.0 ve Dijital Fabrika Hakkında Konuşuyor buluşmasıyla Vodafone Türkiye'nin önemli isimlerini kentin genç iş insanlarıyla buluşturdu.

GTB'de yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB)seçimleri sonrası oluşan yeni meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi. GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında düzenlenen ekim ayı olağan meclis toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, meclis üyeleri ve denetim kurulu üyeleri katıldı

Hububat sektörü Mardin'de buluşuyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından 27 Ekim 2022 Perşembe günü Mardin'de Hububat Sektör Buluşması gerçekleştirileceği açıklandı. Celal Kadooğlu Başkanlığında gerçekleştirilecek buluşmaya hububat sektörünün temsilcilerinin katılması bekleniyor.

153 Ülkeye 345 bin 377 ton kuru meyve ihracatı yapıldı

Bu yılın il 9 ayındaki ihracatı 1 milyar doları aşan Türk kuru meyve ve mamulleri sektörünün en büyük pazarı Avrupa olurken ülke bazlı ihracatta ise Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa ise en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı. Süreçte toplamda 153 ülkeye 345 bin 377 ton ürün ihraç edildi.

Sanayici ve esnafın sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oda üyeleri başta olmak üzere tüm sanayici, esnaf ve KOBİ'lerinin karşılaştığı sorunlar ile çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

İnternetten kitap alışverişine dikkat

İnternetten alışveriş, pandemiyle birlikte daha da yaygınlaştı. Kırtasiyeciler, tüketicilerin internet üzerinden yapılan kitap alışverişinin avantajdan çok dezavantajı olduğunu söyledi.

Toplam 4927 haber.