Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Milyonluk safkanlar ihale ile satılacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen 15 safkan Arap elit tay ihale ile satılacak. Şartnameye göre alınan tayların bir başkasına devir edilemeyeceği öğrenilirken satıştan milyonlarca TL gelir bekleniyor.

Malatya TSO'da seçimler başladı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimleri başladı.

GTB geçici seçim sonuçları

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Meslek Komitesi ve Meclis üyelikleri geçici seçim sonuçları açıklandı.

DTB Başkanı Yeşil güven tazeledi

Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerinde mevcut Başkan Engin Yeşil güven tazeledi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Seçimde aday olmama kararı aldım'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TSO seçimlerinde aday olmayacağını belirterek, 'Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir sürecin eşiğine geldiğimi, geçtiğimiz hafta yaptığım tetkik ve tedavi neticesinde öğrendim. Kıymetli hocalarımızın, üzerine basa basa ikaz ve uyarıları ile tedavi sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini tarafıma iletmeleri üzerine, 12 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Elazığ TSO başkanlık seçimlerinde aday olmama kararı aldım' dedi.

Biroğlu, 'Yaşadığım topraklara karşı sorumluluk duygusuyla hizmet etmeye aday oldum'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri için 3. grup meslek komitesinde aday olan ve kırmızı listede yarışan iş adamı Mahmut Biroğlu, '25 yıllık deneyimimi paylaşmak ve yaşadığım bu topraklara karşı sorumluluk duygusuyla hizmet etmek için aday oldum' dedi.

GTB'de meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi başladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde oy verme işlemleri başladı.

MTB'de seçim heyecanı

Malatya Ticaret Borsası meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim başladı.

Turkish Plywood, kontrplakta Avrupa’nın yeni gözdesi

Meserretçioğlu Yatırım Grubu yatırımlarından Turkish Plywood, Avrupa'nın kontrplak konusunda yeni gözdesi oldu.

Malatya Büyükşehir Ekmek ve Yemek Fabrikası tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 11 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve bölgeye hizmet edecek şekilde planlanan yeni ekmek ve yemek fabrikası inşaatı tamamlandı.

DTSO Başkan adayı Karagöz'den mevcut yönetime eleştiri

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının 2 Ekim'de yapılacak olan seçimleri için mavi listeden başkan adaylığını gösteren Musa Karagöz, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Diyarbakır sanayisini nasıl geliştirileceğini anlatan Karagöz, yeni nesillere müreffeh bir Diyarbakır'ın nasıl bırakılacağını anlattı..

Sadıkoğlu'ndan seçim mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '2 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlere katılarak oyunuza ve odanıza sahip çıkmanızı rica ediyorum' dedi.

Doğal kayısıya talep patlaması

Malatya'nın dünyaca ünlü doğal kayısısı bir önceki yıla göre iki kat artan fiyatına rağmen yoğun talep görüyor. Daha çok iç piyasada tüketilen ürünün kilogramı ise 100 ila 150 TL arasında satışa sunuluyor.

Lojistik sektörü yenilikte anlaştı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) cumartesi günü yapılacak meslek komitesi seçimleri öncesinde Yenilikçi Lojistikçiler Grubu'nun organizasyonuyla dayanışma yemeğinde bir araya gelen lojistikçiler yenilik, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Büyük bir katılımın gerçekleştiği yemekte sektörün ehil kişiler tarafından temsil edilerek yeniden eski itibarına kavuşturulması kararlaştırıldı.

Hayvan yetiştiricilerine ıslah projesi anlatıldı

Malatya'da hayvan yetiştiricilerine 3'üncü ıslah projesi hakkında bilgilendirilme toplantısı yapıldı.

Başkan Adayı Baştürk seçim çalışmalarını sürdürüyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2 Ekim Pazar günü sandığa gidiyor. Seçim süresi boyunca esnaflarla yakın diyalog içerisinde olan MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, Sıtmapınarı ve Malatya Park AVM esnafları ile bir araya geldi. Baştürk, esnafların sorunlarını dinledi ve desteklerini istedi.

Yenişehir ilçesinde mısır hasadında rekolte 30 bin tonu geçti

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir Belediyesi, 2022 yılı üretim sezonu çerçevesinde mısır hasadı etkinliği düzenledi.

GTO, dünya gıda sektörünü üyeleriyle buluşturdu

Kent ekonomisine önemli katkılar sağlayan faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Gaziantep Ticaret Odası (GTO), KOBİ'lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi çerçevesinde düzenlediği 'Food B2B Turkey-Gaziantep' organizasyonu ile 13 ülkeden 37 gıda ithalatçısı firmayı üyeleriyle buluşturdu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB çalışmaları yerinde incelendi

Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkal, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat ile Müteşebbis Heyet Üyeleri, Ayakkabı İhtisas OSB alanını ziyaret etti.

Toplam 4911 haber.