Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ING House, Diyarbakır'da açıldı

ING Türkiye, dijitalleşme odaklı ve modern tasarımıyla dikkat çeken ING House adlı hizmet noktalarını açmaya devam ediyor. ING House'un yeni noktası, Diyarbakır Ceylanpark Karavil Park AVM'de hizmete başladı.

Malatya'dan ABD ve AB ülkelerine dondurulmuş çilek ihracatı

Malatya'da binlerce dekar alanda yetiştirilen çilekler işlenip dondurularak ABD ve AB ülkelerine ihraç ediliyor.

İkinci el kış lastiğinde iki kat dikkatli olmak gerekir

Diyarbakır Yenişehir 1. Sanayi Sitesi esnafından rot ve balans ustası Fırat Dikici, araç sürücülerine kış tekeri değişimi konusunda uyarılarda bulundu. Dikici, Eski lastiğini çıkarıp satışa sunan vatandaşlar, lastik işlerine yarasaydı kendisi kullanırdı ve satmazdı. Kış lastikleri güvenliktir, kendinizle beraber ailenizin ve araçlarınıza binenlerin güvenliğini sağlıyor. Zorunluluk bir tarafa can güvenliğiniz için gerekli dedi.

VOC-Test Merkezi, fuarda tanıtıldı

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açılışını gerçekleştirdiği ''İstihdam Eğitim Ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) Projeler Fuarı''nda stant açarak VOC-Test Merkezini ve faaliyetlerini tanıttı.

Gaziantep'te yeşil zeytin tezgaha indi

Türkiye'de önemli bir zeytin üretimine sahip olan Gaziantep'te yeni mahsul yerli sofralık yeşil zeytin tezgahlarda satılmaya başlandı. Tezgahlarda 20-25 TL arasında satılan sofralık yeşil zeytin yoğun ilgi görüyor.

Yazıhan Hayvancılık OSB'de imzalar atıldı, çalışmalar başlıyor

Malatya'da hayvancılık sektörünün büyümesi ve gelişmesi adına önemli bir proje olan Yazıhan Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı ve elektrik dağıtım işleri başlıyor.

Diyarbakır'da girişimci kadınlar eğitime tabi tutuldu

Diyarbakır'da merkez Yenişehir Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğinde kadın kooperatiflerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla girişimci kadın kooperatiflerine yönelik eğitim verildi.

Toroslar EDAŞ Gaziantep'i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2022 yılının ilk 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.

AB Türkiye Delegasyonu heyetinden Model Fabrika'ya ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi-AB Güven Fonu Alessandro Budak ve beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezinde (Model Fabrika) inceleme yaptı.

Evren' Esnaflarımızın Beklentisi Sicil Affının Çıkması'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren Hükümetin Esnaflara Sicil Affını çıkarmasını acilen beklediklerini söyledi.

2023 kuru meyve için tanıtım yılı olacak

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, katıldığı bir radyo programında 2023 yılının kuru meyve için tanıtım yılı olacağını belirterek, 2022 yılının on aylık sürecinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde yedilik bir artışla 264 milyon dolar gibi bir ihracata imza atmamıza neden oldu dedi.

2023 Kuru Meyve İçin Tanıtım Yılı Olacak

Kuru Kayısı Ve Antep Fıstığı Tat Ve Besin Değerleriyle Eşsiz Ürünlerimizden Dünyanın En Kaliteli Kuru Meyveleri Güneydoğu’da Yetişiyor

'Kaçak tüketimle mücadele çalışmamız engelleniyor'

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan Fabrika Mahallesindeki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yapan Dicle Elektrik, kaçak tüketimi önlemek için yapılan çalışmaların bazı gruplar tarafından engellendiğini bildirdi.

Yerli, ekmeklik ve makarnalık buğdaylarına deneme ekimi yapıldı

Malatya'da üreticilere, göstererek öğretme amacıyla yerli ekmeklik ve makarnalık 4 çeşit buğdayın 25 dekarlık alanda deneme ekimi gerçekleştirildi. Ekimi yapılan buğday çeşitlerinden üstün verim alınınca il genelince yaygınlaştırılması planlandı.

Kileci üniversiteli gençlerle buluştu

TİM Başkan Vekili ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sektör ve Öğrenci Buluşmaları çerçevesinde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmada, sektöre ve iş yaşamına ilişkin tecrübelerini paylaşan Ahmet Fikret Kileci gençlerin gelecekte başarılı olması için tavsiyelerde bulundu ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konut satışı ve fiyatlarda gerileme beklenmiyor

Adıyaman İnşaat Müteahhitleri Derneği (ADİMDER) Başkan Yardımcısı Mehmet Bağcı, inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek, konut satışı ve fiyatlarda gerileme beklemediklerini açıkladı.

Diyarbakırlı kadınların üretim gücü birleşiyor

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğinde girişimci kadın kooperatiflerine yönelik olarak Üretimin Gücü Birleşiyor Konferansı düzenledi.

Avrupa enerji bulamamaktan yakınırken, Türkiye'de doğal gaz ve kömüre erişim konusunda sıkıntı yaşanmıyor

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle dünyada yaşanan enerji krizi, soğuk kış ayları öncesinde had safhaya ulaştı. Doğal gaz kısıtlamasıyla sıkıntıya düşen Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Rusya'dan kömür sevkiyatının durması ile ısınma konusunda büyük telaş yaşarken, Türkiye gerek doğal gaz gerek kömüre erişim konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Türkiye'de kömürcüler ise, yaygınlaşan doğal gaz ve sahte kömürden yakınıyor.

Hobi ile başladı hanım ağa olma yolunda ilerliyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 2 yıl önce hobi olarak başladığı arıcılıkla doğal bir yaşam sürmeye başlayan 54 yaşındaki Gülten Altaş Aygören, hanım ağa olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Toplam 4936 haber.