Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Basın mensupları Battalgazi'yi gezdi

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mehmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırımları ve yapımı devam eden proje alanlarını gezerek inceledi.

Solucan gübresine talep her geçen gün artıyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde dört yıl önce kurduğu tesis ile solucan gübresi üretmeye başlayan 37 yaşındaki Erol Avşaroğlu şimdilerde siparişlere yetişemiyor.

Araç kiralarken okunmayan sözleşme baş ağrıtabilir

Birçok kişi tatil ve iş seyahatlerinde araç kiralama ihtiyacı duyabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, kullanıcılara araç kiralamada nelere dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu.

Araç sahiplerine 'kış bakımı' uyarısı

Gaziantep'te aralık ayı ile birlikte soğuk havalar etkisini göstermeye başlarken, oto tamir ustaları araç sahiplerini kışlık bakım konusunda uyardı.

GSO'da 'Santek Plastik Sektörü Çalıştayı' gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) iş birliğinde Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) çerçevesinde 'Plastik Sektörü Çalıştayı' düzenlendi.

Kayısıda 11 ayda 350 milyon dolarlık ihracat

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kuru kayısı ihracatının geçen yıla oranla arttığını ve geçen yıl toplamda 347 milyon dolar gelir elde edilirken 2022 yılının geride kalan 11 ayında 66 bin 305 ton ihracat karşılığında 350 milyon 963 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.

Malatya'da balıkçı tezgahlarının gözdesi 'istavrit'

Malatya Balık Pazarı'nda kilogramı 80 TL'den satışa sunulan istavrit yoğun ilgi görürken, balıkçı esnafı ise satışlardan memnun olduklarını belirtiyor.

Yeşilyurt'a sağlam ve modern binalar inşa ediliyor

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşilyurt Belediyemizin kendi öz kaynakları ve gücüyle kentimize modern, sağlam ve depreme dayanıklı konutlar inşa ederek, ilçemize yeni bir yaşam alanı daha kazandıracağız' dedi.

Yenişehir Belediyesi atıl araziyi değerlendirerek mercimek ekti

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 'Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi' çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte mercimek ekimi yaptı.

Gaziantep OSB'de talep toplama süreci başladı

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis talebi toplama süreci başladı.

Ev sahipleri, şimdi de yılbaşı zammı istiyor

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Bazı ev sahipleri, kontrat dönemi bitmemesine rağmen maaşlara yapılacak zamları gerekçe göstererek yılbaşında da kiralara zam istemeye başladı.

Diyarbakır'da fiyat etiketi tarihi olmayan iki iş yerine idari para cezası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, il genelinde marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimleri gerçekleştirdi.

Aile ekonomisine katkı için başladı siparişlere yetişemiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki evinde aile ekonomisine katkı olsun diye tandır ekmeği üretmeye başlayan ev hanımı Hatice Koç şimdilerde siparişlere yetişemiyor.

ESKKK Başkanı Ali Evren' de Hazine Faiz Destekli Kredi Müjdesi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren” TESKOMB tarafından 25 Kasım 2022 tarihinde Antalya’da yapılan toplantıya katıldı.

Tanzanya Türk yatırımcılar için fırsatlar ülkesi olabilir

Kenya'nın ardından Tanzanya'ya giden GAHİB heyetini yalnız bırakmayan Türkiye Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu ve Türkiye Tanzanya Ticari Ataşesi Onur Bilgen Gaziantepli halıcıları ikili görüşmelerin yapıldığı alanda ziyaret ederek, Afrika ve Tanzanya pazarlarıyla ilgili ihracatçılara bilgiler verdiler.

Malatya Halkı Zincir Marketler yerine ESENLİK ‘ten Alışveriş yapalım..

Türkiye de Son yıllarda Özellikle COVİD19 başlamasıyla bu Marketler istediği fiyatla yarışır hale geldi .

Türkiye'de bir ilk: Savunma Sanayi Başkanlığı Gaziantep temsilciliği açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) bünyesinde, Türkiye'de bir ilk olan, 'Gaziantep Savunma Sanayii İl Temsilciliği', Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katılımlarıyla açıldı. Temsilcilik ilk defa bir ilde kurulan Savunma Sanayii Temsilciliği olması ile birlikte, ilk defa bir Sanayi Odası iş birliğinde kurulan temsilcilik olma özelliğini taşıyor.

Adnan Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

Kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artışla 928 milyon 307 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi. Ünverdi, bu veriler ışığında Gaziantep'ten bugüne kadarki en yüksek kasım ayı ihracatına ulaşıldığını kaydetti.

Gaziantep yılın son ayına 9,6 milyar dolar ihracat ile girdi

Gaziantep, Kasım ayında 928 milyon 307 bin dolarlık ihracatıyla 2022 Ocak-Kasım döneminde 9 milyar 622 milyon 523 bin dolara ulaştı.

Toplam 4935 haber.