Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bölgenin geleceğini kodlayacak gençler hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), tarafından Kodluyoruz Derneği işbirliğiyle düzenlenen Java ve React Yazılım Atölyeleri mezunlarını verdi.

Başkan Aydın: 'Adıyaman Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi hayırlı olsun'

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş sicilinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca onaylandığını açıkladı.

Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacmini artırma çalışmaları sürüyor

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer alan Irak'a, Halit Acar Başkanlığındaki DEİK İş Türkiye-Irak İş Konseyi adeta çıkartma yaptı. Iraklı birçok bakanla ikili görüşmeler gerçekleştiren heyet daha sonra Bağdat'ta düzenlenen Irak-Türkiye İş Konseyinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması yönünde çalışmalara katıldı.

Hububat sektör kurulu Ankara'da toplandı

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu Başkanlığında Ankara'da toplandı. 2022 ihracat rakamlarının ve ihracatta yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantının ardından Sektör Kurulu üyeleri Tarım Bakanı Vahit Kirişci'yle bir araya gelerek sektörün geleceğiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Malatya'da 2023-2026 dönemi stratejik plan

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2023-2026 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi.

GTO'da Moldova ülke günü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Moldova Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle 'Moldova Ülke Günü' düzenlendi.

Dört mevsim tercih edilen 'kara lastiğe' ilgi devam ediyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde babasına dedesinden miras kalan ayakkabıcılık mesleğini üçüncü kuşak olarak 35 yıldır sürdüren Hüseyin Zeki, dört mevsim değişmeyen modeli ile en fazla satışını yaptıkları ürünün 'kara lastik' olduğunu söyledi.

'Yeni Nesil İhracat Destekleri' Gaziantep'te tanıtıldı

Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında tanıtıldı. Düzenlenen bilgilendirme programında ihracatçıların devlet desteklerine ilişkin soruları uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Altunkaya'dan eğitime bir okul desteği daha

Üretim, istihdam ve ihracatları ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya ailesi, Mardin'in Midyat İlçesinde faaliyet gösteren özel bir okul mülkiyetini satın alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.

Malatya Baro Başkanı Demez de ekonomik koşullarda iyileştirme talebine imza attı

Türkiye genelinde baroların imza attığı CMK Tarifesi'yle ilgili gelişme beklediklerini belirten Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez de ekonomik koşullarda iyileştirme istediklerini vurguladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı sona erdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi.

Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde 600 istihdam

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde kurulan Tarıma Dayalı İhtisas ( Besi) Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi için belirlenen parsel metrekare birim maliyeti 125 TL olarak belirlendi. 16 bin 750 adet hayvan kapasiteli 99 besi işletmesinin yanı sıra bir adet 150 baş hayvan kapasiteli et kombinesi, bir adet soğuk hava deposu ve 3 adet toplamda 5 mw. gücüne sahip olacak biyogaz tesisi, 1 adet yem fabrikası bulunacak ve toplamda 600 kişilik istihdam sağlanacak.

GSO'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı, GSO Danışma Kurulu ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun katılımları, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Moda Gaziantep Fuarı kapılarını ihracat hedefiyle açtı

Gaziantep Penye Tekstil Hazır Giyim, Aksesuarları, Kumaş ve Yan Sanayileri Fuarı-Moda Gaziantep, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

40 yıllık sorunu çözen Kayapınar Belediyesi Millet Bahçesi oluşturdu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 2006 yılında imar planının yapıldığı, 15 yıldır ruhsatlı yapılaşmanın olduğu bölgedeki 40 yıllık çarpık yapılaşma sorununu çözerek Millet Bahçesi ve Kütüphanesine dönüştürdü.

Gürkan, vatandaşlarla bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesi Yolkoru, Söğüt ve Çavuşlu mahallerini ziyaret ederek, mahallelilerle bir araya geldi.

Efsane gazoz Kayısı Kola artık Süper Marketlerde

Malatya'nın efsane gazozlarından olan Kayısı Kola, yıllar sonra yeniden marketlerde satışa sunuldu.

Teşvikin uzatılmasına Başkan Başkan Torunoğlu'dan teşekkür

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu, Adıyaman'ın 6. Bölge teşvikinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Diyarbakır'dan Ortadoğu, Avrupa ve Amerika'ya oluklu mukavva ihracatı

Diyarbakır'dan Avrupa, Ortadoğu ve ABD'ye oluklu mukavva ihracatı yapan ve Gümrük Müdürlüğü verilerine göre kentte en çok ihracat gerçekleştiren 5 firma arasında yer alan Yeşil Ambalaj A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yeşil, iş insanlarının finansa erişimi konusunda Güneydoğu'daki banka müdürlüklerine finansal özerklik verilmesini istedi.

Toplam 4935 haber.