Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sanayide Kadın Eli Projesi'nin lansmanı GSO'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu'nun sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik hayata geçirdiği ve Gaziantep'te de çalışmalarına başlanan Sanayide Kadın Eli Projesi için proje paydaşlarının katılımı ile lansman toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE destek programları GSOMEM'de anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde 'TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: “Memur maaşları için seyyanen zam yapılması gerekiyor”

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 'Asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu ülkemizde şu anda en düşük devlet memuru maaşı bu artışla birlikte 10 bin 500 lira civarına gelmiş durumda. Bunun için seyyanen artış yapılması gerekiyor. Çünkü maaşı düşük olan kamu çalışanları bu anlamda ciddi sıkıntılar çekmektedir' dedi.

Çınar: 'Yeşilyurt'u planlı yatırımlarla geleceğe hazırlıyoruz'

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçesinde 2022 yılında hayata geçen yatırımlar ve yapılan hizmetlerin yanı sıra 2023 yılındaki hedefleri, istişare ve değerlendirme toplantısında tüm boyutlarıyla anlattı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Gaziray'da ücretsiz binişler ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı GAZİRAY için ücretsiz biniş süresi 5 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı

Koçer, 'Türkiye yeni bir ekonomik kalkınma hamlesi gerçekleştiriyor'

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Türkiye'nin 2022 yılı ekonomik verilerine ilişkin yaptığı açıklamada ihracatın 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu ifade etti.

Keskin, 'Bu Şart ve İmkanlarla Esnaflık Yapmak Ateşten Gömleğe Dönüştü'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, talep ve sorunlarını dinledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdik'

Malatya'dan 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 455 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Malatya'nın tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Cumhuriyetimiz ve Odamız 100. yılına girerken, şehrimizin ihracatta yakaladığı başarı ivmesinin artarak devam etmesi için ihracat odaklı çalışmalar yürütmeye 2023 yılında da aralıksız devam edeceğiz' dedi.

Malatya'da 1 yılda 402 milyon dolarlık kayısı ihracatı

Dünyanın kayısı başkenti Malatya'da 1980'li yıllardan itibaren kayıt altına alınan kayısı ihracatında bir rekor kırılarak 2022 yılında 76 bin 355 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 402 milyon dolar gelir elde edildi.

Güneydoğu ve Gaziantep 2022 yılını rekorla kapattı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep 2022 yılını en yüksek yıllık ihracat rakamı rekoru ile kapattı.

Ünverdi: 'Zor bir yılda gazi şehrimiz en yüksek ihracata ulaştı'

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten 2022 yılında 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracatla bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını kaydetti.

Yıldırım: '100. Yıl hedefimiz katma değerli ihracat olmalı'

Gaziantep, 2022 yılını 10 milyar 523 milyon 349 bin dolar ihracat ile kapattı.

2022'de 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatı

2022 yılı Aralık ayında 260 milyon 918 sin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdiğini açıklayan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan 2022 yılında ise toplam 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatına imza atıldığını açıkladı.

Gaziray tünelinin üstü yeşilleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Gaziray'ın 5.5 kilometrelik tünel bölümünün 1'inci etabı olan 2.5 kilometresinin üstündeki alanı yeşile çevirecek park çalışmasını hızla sürdürüyor.

Gaziantep'te 2022'de binlerce kişiye destek verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü projelerle 2022 yılı boyunca binlerce kişiye destek sağladı.

Hazro'da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 70 adet süt sağım makinesi, 3 adet tamburlu çayır biçme makinesi ve 3 bin 250 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Kestaneye talep arttı

Elazığ'da kış mevsimine girilmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini alan kestaneye talep arttı.

Kayısı kolaya yoğun ilgi

Malatya'nın efsane gazozlarından olan Kayısı Kola'nın pancar şekerinden üretilmiş limon aromalı gazoz özel serisi marketlerde satışa sunuldu.

Altında yükseliş yeni yılda da devam edecek

Elazığ'da kuyumculuk yapan Ömer Faruk Saydam, 2022 yılında bütün emtialar karşısında sessiz kalan altının 2023 yılında zirveye çıkacağını belirtti.

Toplam 4946 haber.