Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'da 2022 yılında 3 bin ton tescilli ciğer kebabı tüketildi

Diyarbakır'da ciğer kebabı servisi yapan esnaf, 2022 yılında yoğun bir yerli ve yabancı turist ağırladı. Kentin tescilli gıdalarından ciğer kebabının geçen sene 3 bin tondan fazla satışı yapıldı.

Malatya Tabip Odası Yönetiminden Başkan Evren'e Ziyaret

Malatya Tabipler Odası Başkanı M. Sezai Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren'i makamında ziyaret etti.

Yenişehir ilçesinde 2022 yılında 208 milyonluk yatırım hayata geçirildi

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, belediyenin 2022 yılında ilçeye yaptığı yatırım bedelinin 208 milyon, 744 bin 928 lira olduğunu açıkladı.

Elazığ'da 200 gram ekmek 5 lira oldu

Elazığ'da Fırıncılar Odası tarafından alınan kararla 200 gramlık ekmek 5 lira oldu.

Fiyat sabitleme politikasına bir sektör daha katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin zincir marketlere yönelik çağrısının ardından fiyat sabitleme ve indirim politikasına Diyarbakır'daki tatlıcılar da katıldı.

Elazığ'a 11 yılda 1 milyar 28 milyon lira yatırım kazandırıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2012 yılından bu zamana kadar toplam 423 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını ve 2022 yılında hedeflerini yüzde 132 oranında gerçekleştirerek 95 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ödediğimiz bu 95 milyon liranın 42 milyon lirası tamamlanan 62 adet projeye, 53 milyon lirası ise 2023 yılında ödenecek 57 adet projeye avans ödemesi şeklinde gerçekleştirildi' dedi.

Halı ihracatçıları 2023'ün yol haritasını belirledi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından 'Geleneksel İstişare Toplantısı' düzenlenerek sektörün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan halı sektörü için olduğu gibi birçok sektör içinde 2022 yılının olumsuzluklar geçtiğini ifade ederek buna rağmen halı sektörümün bu sürece en az kayıpla kapattığını ve 2023 yılının 2022 yılından daha iyi geçeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Güder: 'İlçemizde tarihi çalışmalara imza atıyoruz'

Malatya'nın Belediye Başkanı Osman Güder, Eskimalatya'da görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek, 2023 yılında ilçe genelinde gerçekleştirilecek olan Doğalgaz çalışmalarının haritasını çıkardı.

Diyarbakır modanın ve hazır giyimin merkezi olma yolunda ilerliyor

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, 28 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek 4'üncü Olağan Genel Kurul'da başkan adayı olduğunu açıkladı.

Tekstilkent bu yıl tamamlanacak

Malatya Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, ilçeye katma değer sağlayarak istihdamı artıracak Tekstilkent Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 500 kişiye istihdam sağlayacak olan Tekstilkent Projesi'nin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

KOBİ tanımı yeni bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım daha fazla işletmenin desteklerden faydalanabilmesi için KOBİ tanımının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Mobil uygulama ile gençlere hediye dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin ihtiyaçları ve taleplerine cevap veren, birçok avantaj ve ödüllerin bulunduğu 'Genç Gaziantep Mobil Uygulaması' 2022 yılında 300 bin indirme ile sevilen uygulamalar arasına girdi.

Kuru meyve ihracatçılarının hedefi uzak ülkeler

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2022 yılı kuru meyve ihracat rakamlarını değerlendirerek 2022 yılında Türkiye genelinden toplam 1 milyar 573 milyon 464 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini, bu rakamın 331 milyon 207 bin dolarlık kısmının Güneydoğulu ihracatçılar tarafından dünya genelinde 104 ülkeye ihraç edildiğini açıklayarak 2023 yılının kuru meyve ihracatı için tanıtım yılı olacağını sözlerine ekledi.

DİSİDER Başkanı Akbaş: 'Enflasyonun yüksek olmasının içerisinde biraz da fırsatçılık da var'

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 'Enflasyonun yüksek olmasının içerisinde biraz da fırsatçılık da var' dedi.

Diyarbakır'ın ihracatı 2022'de yüzde 27,5 arttı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kentin bu yıl ihracatta sağladığı yüzde 27,5 artış ile iller sıralamasında 45'inci sıraya yükseldiğini söyledi.

Ayakkabı sektörüne kadın eli değecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kadınların ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik yürütmüş olduğu çalışmalar çerçevesinde ülkemizin önde gelen ayakkabı merkezlerinden olan Gaziantep'te 'Saya Dikiş Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

İnşaat sektöründeki kontrolsüz zamlara tepki

Diyarbakır İnşaat Müteahhitler Derneği (DİMDER), Diyarbakır ve bölgede inşaat sektöründeki kontrolsüz zamlara tepki gösterdi.

DSİ Olarak Ülkemizin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Çalışıyoruz

Ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ülkemizin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Yatırım Yapmaya Devam Ediyor.

Başkan Sadıkoğlu: '6 puanlık prim desteği yeniden hayata geçirilmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, işverenin üzerindeki maliyet yükünün düşürülmesi için 6 puanlık sigorta primi işveren desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, desteğinin yeniden hayata geçirilmesini talep etti.

Toplam 4946 haber.