Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya TSO'dan tescilli ürünlerin tanıtımına katkı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Malatya'nın coğrafi işaret tescili almış yöresel ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiriyor.

Beydağı Gençlik Kampı bu yıl tamamlanacak

Malatya'da yapımını devam eden Beydağı Gençlik Kampı bu yıl tamamlanacak.

Yenilenebilir enerjinin kalbi gazi şehirde atacak

EIF Enerji Kongresi ve Fuarı, 16 yıl sonra İstanbul dışında ilk kez Gaziantep'te düzenlenecek. Güneş enerjisi yatırımlarına odaklı olarak tasarlanacak etkinliğin onursal başkanı ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olacak.

Malatya bölgenin konut zengini

Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) bağlı Doğu bölgesinde en fazla konut satışı Malatya'da gerçekleşerek, 2022 yılında 12 bin 847 konut satıldı.

Yeni girişim fikirleri ve ürünlerin lansmanı GAGA'da yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) iş birliği ile yürütülen Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi projesi çerçevesinde Gaziantep Gastronomi Akademisinde (GAGA) geliştirilen girişim fikirleri ve ürünlerinin lansmanı yapıldı.

Çınar: 'Dört yıldaki 95 projemizin güncel reel piyasa değeri 1 milyar 175 milyon 651 bin 569 TL'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dört yıl içerisinde ilçeye kazandırdıkları 95 projenin toplam bedelinin 419 milyon 875 bin 560 TL, güncel reel piyasa değerinin ise 1 milyar 175 milyon 651 Bin 569 TL olduğunu söyledi.

Kahtalı: 'Kayısıya çok önemli destekler verdik'

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, bir ziyaret programında, kayısıya önemli destekler verdiklerini dile getirerek, 2022 yılında 76 bin 355 ton kayısı ihraç ederek 402 milyon dolar gibi bugüne kadar hiç görmediğimiz bir gelir elde ettik. Tüm bu yaptığımız yatırımlar ihracat rakamının artmasını ve ürünün gerçek değerini bulmasını sağlıyor dedi.

Çiftçilere 11 milyon 196 bin fide

Tarıma vermiş olduğu desteklerle çiftçinin ve hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi, 7 bin tonluk hayvan yeminin ardından bu kez de 11 milyon 196 bin adet fide desteği için protokol imzaladı.

İş ve Kariyer Merkezi özel sektörde engelli istihdamını sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş ve Kariyer Merkezi, özel sektörde yer alan firmalarla ortak yürüttüğü çalışmalarla engelli personel istihdam etmeyi sürdürüyor.

Besiciler 20 bin liraya çoban bulamıyor

Elazığ'da besiciler tüm masraflarını karşılayıp 20 bin liraya vermelerine karşın çoban bulamadıklarını ifade etti.

Atık malzeme ile 12 ton basınca dayanıklı beton boru ürettiler

Malatya'da İnönü Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş'ın öncülüğünde 5 kişilik bir ekip, atık malzemeler kullanılarak 12 ton basınca dayanıklı beton boru üretti.

GSO Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu vefatının 29. yıldönümünde unutulmadı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu'nun vefatının 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kent sanayisinin bugünlere gelmesinde merhum Sani Konukoğlu'nun yenilikçi bakış açısının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, aynı anlayışla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Halit Acar'ın başkanı olduğu İş Konseyi ödüle layık görüldü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Ticari Diplomasi Ödül Töreninde Türkiye-Irak İş Konseyi, 'Medya Görünürlüğü' kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülü iş konseyi adına Başkan Halit Acar aldı.

Koçer: 'Kamuda sözleşmeliye kadro kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren kanun teklifinin pazartesi günü görüşüleceğini söyledi.

Bağlar Belediyesi fırsatçılara göz açtırılmadı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Zabıta Ekipleri, fiyat fırsatçılığı yapanlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Zincir marketlerin de yer aldığı gıda tedarikçilerine etiket kontrolü yapan ekipler, fırınları gramaj, okul kantinlerini de hijyen ve kalite denetiminden geçirdi.

Seyyar tezgahtan patronluğa uzanan başarı hikayesi

Malatya'da yaşayan 50 yaşındaki Şerif Aydınlık, seyyar araba ile kurum üzüm satışı yaparken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu. Aydınlık, şimdilerde 50 kişiye istihdam sağlıyor.

GSO'da Yeşil enerjide güncel GES mevzuatları ve enerji depolamalarının önemi konuşuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde, firmaların AB Yeşil Mutabakat sürecinde; strateji belirlemek, bilgilendirmek, AB Yeşil Mutabakat süreci uyumuna destek ve katkı sağlamak amacıyla, 'Yeşil Enerjide Güncel Güneş Enerjisi Santrali (GES) Mevzuatları ve Enerji Depolamaları' bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te yeni yılda da üreticiye destek yağacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Ocak Ayı Dönem Toplantısı'nın 2'nci Birleşiminin ana gündemi tarım destekleri oldu.

Şahinbey'de hayvan yetiştiricilerine 7 bin tonluk yem desteği

Şahinbey Belediyesi üretimin artması için altı yıldan bu yana çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteğe bir yenisini daha ekleyerek 7 bin ton hayvan yemi desteği için protokol imzaladı.

Toplam 4947 haber.