Ekonomi

Ekonomi Haberleri

En tatlı açılış

Gaziantep'te yaklaşık yarım asırdır baklava imalatı yapan zanaatkar ve ustalarla hizmet sunan ve terörle mücadele gazisi hamit Yıldız'ın kurucu ortağı olduğu Hamido Baklavaları, 22. bayisini Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açtı. Açılışta katılımcılara baklava ikram edildi.

Milletvekili Koçer KGF kredi paketini değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, 14 paketten oluşan 250 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) kredi paketini değerlendirdi.

2023 Halı Koleksiyonlarını Domotex'te tanıtıyor

Almanya'nın Hannover kentinde açılan Domotex Hannover 2023 Uluslararası Zemin Kaplama Endüstrisi Fuarında stant açan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği fuar katılım sağlayan Türk firmalarına yönelik çeşitli hizmetler verirken katılımcıların farklı ülkelerden gelen alıcılarla buluşmasına da ev sahipliği yapıyor.

Diyarbakır'da huzur ve güven ortamı 1 milyon 70 bin konaklama sağladı

Diyarbakır'da 2022 yılında otellerde konaklama sayısı açıklandı, huzur ve güven ortamı 1 milyon 70 bin 436 turistin konaklamasını sağladı. Yetkililer, kenttin riskli haritadan çıkmasıyla 2023 yılında 2 milyon turist ağırlamayı beklediklerini kaydetti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Akçin oldu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanlığına Yunus Akçin seçildi.

Diyarbakır'da TARSİM bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Diyarbakır'da Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep ihracatını GAGİAD sırtlıyor

Geçen yıl 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantep'in bu başarısında Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) üyeleri dikkati çekiyor.

Gaziantep yalın liderler yetiştirmeye devam ediyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) bünyesinde kurulan, yalın üretim ve dijital dönüşüm tekniklerini kendi işletmelerinde uygulama noktasında firmalara deneyimsel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlayan Model Fabrika' da danışmanlık hizmetleri tüm hızıyla sürüyor.

Noter Araç Satış Sözleşmesi Yüzde 122 Arttı

İkinci el araç satışında noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 oranında artması sektörde tepkiye yol açtı

Özgürlük Pazar yeri yenilendi

Şehitkamil Belediyesi tarafından tamamen yenilenen Özgürlük Pazar Yeri, önümüzdeki günlerde tekrar vatandaşın hizmetine sunulacak.

Güneydoğulu hububat bakliyat ihracatçıları 2022'de Türkiye lideri

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2022 yılında gerçekleştirdiği 3 milyar 575 milyon 711 bin dolarlık ihracat ve yüzde 31,1 payla Türkiye'de ki hububat bakliyat sektörleri arasında en fazla ihracat yapan birlik olma unvanını kazandı. Elde edilen başarıdan dolayı bölge ihracatçılarını kutlayan Başkan Celal Kadooğlu '2023 yılında daha fazla ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışacağız' dedi.

Diyarbakır'da 2022'de rekor tatlı satışı yapıldı

Diyarbakır, 2022 yılında festivallerin ve gezi turlarının yoğunluğuyla yerli ve yabancı birçok turisti ağırladı. Kentin 1900'lü yıllarına dayanan tatlıcıları, geçen sene 2 bin 500 ton tatlı satışı yaptı.

DİSKİ 5 bin 198 abonenin borcunu sildi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, icrada olan 5 bin 198 aboneye ait 7 milyon 828 bin liralık borcu sildi.

Gaziantep'ten dünyaya Türk somonu

Gaziantep'te 2008 yılında 750 ton ile başlayan alabalık üretimi bugün yıllık 6 bin 750 tona ulaştı. Başta Türk somonu olmak üzere yetiştirilen balıkların yüzde 90'ı, Rusya'dan AB ülkeleri ve Japonya'ya uzanan 50'yi aşkın ülkeye ihraç ediliyor.

Başkan Güder: 'Her daim çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanındayız'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Canlı Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Ziyarette, yetiştiriciler, gübre ve yem fiyatlarının sabitlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Malatya Heyeti Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşmasına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Esnafa destek paketini 50 milyar TL ilave ile 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz' diyerek müjdeyi verdi.

DTSO bölgesel kalkınma için projeler üretmeye devam ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, son yıllarda mevsim normallerinin çok altında yağış olduğunu belirterek çiftçinin alternatif tarıma yönelmeye başladığını söyledi.

Elazığ'da anaç koyun ve keçi tespit çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere verilen hayvancılık destekleri çerçevesinde yer alan anaç koyun ve keçi 2022 yılı destekleri verilmeye devam ediyor.

Üreticilere seyyar süt sağım makinesi

Malatya'da süt üreticilerine, yüzde 70 Doğu Anadolu Projesi (DAP), yüzde 30 da çiftçi katkılı proje çerçevesinde Seyyar Süt Sağım Makinesi dağıtımına başlanıldı.

Toplam 4946 haber.